synboginki mężczyzna
Veritatis Splendor
Nagrań: 0, Postów: 25
13 czerwca 2017 o 20:07
Zgłoś do moderacji
No, normalnie szantaż 😃 W czym niby miałbym im szkodzić?
Jako człowiek świeżo przybyły z tzw. wolnego świata w stwierdzam z całą stanowczoscią że tutejszą normą jest wzajemne kadzenie sobie. 😃 Rzecz sama w sobie dość przyjemna, tyle że jej efektem jest powszechne zaczadzenie ułudą.
Niech ci wszyscy szóstkowicze (czytaj 80% tutejszej społeczności 😉 ) spróbują pokazać swe jakoby doskonale umiejętności w którymś z telewizyjnych konkursów. Oj, oj, morze łez by się polało.
Wracając do pierwszego wątku z pani wypowiedzi: tak! sumienie i... empatia, ogromna empatia ( 🙂 ) - te dwa czynniki od samego początku kierują moim postępowaniem.
13 czerwca 2017 o 20:17
Zgłoś do moderacji
Idąc tym tokiem myślenia, żeby założenie, żeby oceniać sprawiedliwie i według sumienia, było prawdziwe, powinien Pan oceniać WSZYSTKIE nagrania - nie tylko te dobre, ale też i te słabe, ale z tego, co Pan pisał wcześniej, nie robi Pan tego. Dlatego mimo "oceniania wg sumienia" jest nadal niesprawiedliwie - punkty "ujemne" otrzymują tylko dobre wykonania, co szkodzi dobrym twórcom.
13 czerwca 2017 o 21:15
Zgłoś do moderacji
Z całym szacunkiem...kogoś kto jest wirtualnym tworem nie mogę nazwać znajomym,kolegą a tym bardziej przyjacielem...) Znajomym czy super kumplem moze byc ktos z kim jestem w stałym kontakcie i nie pitolimy o portalu ...ktos kto poza internetem jest w stanie pogadać ze mną o wszystkim...kims kogo poznaję na zywo (to często weryfikuje jego wiarygodność) W swiecie wirtualnym kazdy moze być kim chce...kwestia jego sumienia tylko czy chce udawać...czy chce byc sobą...Ps: Namieszałeś ludziom w głowach...i to nieźle...stosujesz szantaze emocjonalne typu aha nie chce mnie w znajomkach to znaczy ze boi sie ocen...a gówno prawda! Są jeszcze tacy którzy zwyczajnie muszą poznać owego własciciela konta by zadecydowac czy taką osobę wprosić do grona swych znajomych...człowiek uczy się na błędach...ja takiego błędu postaram się już nie popełnić...Bo wredna postać ...( czyt dwulicowa a najpewniej jeszcze chora psychicznie) w internecie moze być słodziutkim misiaczkiem...W swoim mniemaniu jestem dobrym człowiekiem i tez z takowymi ludźmi lubię miec kontakt...Z podłymi nie mam zamiaru się użerać ( podły to nie to samo co szczery w kulturalny sposób ) tu nie mylić pojęć...Ps: Ludzie zaczęli rozkminki na temat Twej tożsamości....nie nie twierdzę że jesteś pepe...Pepe jest zbyt kulturalny...i przede wszystkim wyznaje zasade ...lepiej nie pisac nic niz kogoś dotknąć...Dla wielu ludzi ( bez względu na to czy sa utalentowani czy nie)ten portal jest ucieczką ...dla mnie na początku też tak było...i nie ukrywam ze poki nie odkryłam jego niepisanych zasad cieszyłam się z gwiazdek czy rankingów...teraz szczerze mnie to lotto zwisa i powiewa...Gdyby ten portal nazywał się "edukujmy się muzycznie" i był tylko dla okreslonej grupy społecznej zrozumiałe i naturalne byłoby to ze ludzie wymieniają się sensownymi opiniami poglądami podpowiedziami...tymczasem to portal dla wszystkich i teraz jak ? pytam? jak tu np napisać komentarz osobie niepełnosprawnej która jest w zasadzie po to by np wytrenowac aparat artykulacyjny? Nalewać się z kogoś ...to bardzo paskudne posunięcie...dla mnie osobiście poniżej wszelkiej krytyki...dlatego dajmy sobie na luz....nikt tego portalu nie uzdrowi ...choćby milion kont zakładał...choćby myslał ze jestem idiotką która sobie nie zdaje sprawy z tego ze posiadacz ów konta zaczerpnął dokładnej wiedzy o człowieku juz duuuzo wczesniej....nie przypadkowy jest tez dobór osob do których zaglądasz... A to juz o czymś swiadczy....Propo krytyki....Słyszałeś o człowieku który ją lubi bądź znosi z pokorą...nawet jak odpisze ze się z Tobą zgadza to mysli inaczej....Co innego jak ktoś napisze konkretnie coś mądrego a w moim mniemaniu świetnie śpiewa....wtedy się człowiek trochę poirytuje ale i też spróbujew posłuchać rad....w innym przypadku nie byłby w stanie się rozwijać...
synboginki mężczyzna
Veritatis Splendor
13 czerwca 2017 o 23:06
Zgłoś do moderacji
[cytat=mrnewwersion]Idąc tym tokiem myślenia, żeby założenie, żeby oceniać sprawiedliwie i według sumienia, było prawdziwe, powinien Pan oceniać WSZYSTKIE nagrania - nie tylko te dobre, ale też i te słabe, ale z tego, co Pan pisał wcześniej, nie robi Pan tego. Dlatego mimo "oceniania wg sumienia" jest nadal niesprawiedliwie - punkty "ujemne" otrzymują tylko dobre wykonania, co szkodzi dobrym twórcom.[/cytat]
Jako dżentelmen, oceniam tylko tych co w moim przekonaniu potrafią śpiewać, zazwyczaj osąd ma charakter motywujący. Tzn. np. "wiem że stać cię na więcej".
synboginki mężczyzna
Veritatis Splendor
13 czerwca 2017 o 23:32
Zgłoś do moderacji
Wkurza mnie sz.pani z tym argumentem "to szkodzi dobrym twórcom". Rzetelna, szczera, motywująca w założeniu ocena - szkodzi? W czym szkodzi? Ze spadną w tych śmiesznych rankingach? A z kim konkurują ci dobrzy wykonawcy no z kim? Wchodzę dziś na "africa" grupy Toto patrze... 75 wykonań! Lecę po kolei... Szok! Z tych 75... aż z 10 albo nawet 20 wykonań ma pani bodajże "Danka2000+" (ma ponad 2k subów!). To ja się pytam po co te wyścigi na ilość gwiazdek i subów? Halo, czy są tu jacyś dorośli ludzie?
Jeśli są dorosli, ambitni to powinni skupić sié na wykonaniu i zapomnieć o pseudo rankingach i konkursach na piosenkę dnia (bo cwaniactwo i tak zawsze zwycięży) - to taki mój apel. 😉
Erratum: pani Danka ma dokładnie 7609 subów a nie żadne 2000+. Chylę czoła 🙂
(właśnie przeleciałem wszystkie wykony "somebody to love" queen i na samym początku był kto? tak, zgadliście! 😃 )
Edytowano 14 czerwca 2017 o 12:13.
synboginki mężczyzna
Veritatis Splendor
14 czerwca 2017 o 07:14
Zgłoś do moderacji
Na przypominający strumień świadomości (V. Woolf byłaby z pani dumna) post pani Karoliny odpowiedziałem na privie (dla ciekawych: tak! prowadzimy intensywną, jakże żywiołową korespondencję 😃 ) nie będę się więc do niego odnosił w niniejszym wątku.
No, my tu gadu gadu - a co z kluczową kwestią? Może by tak naczelstwo zamieściło sondę, aby ludziska mieli szansę okazać swoje stanowisko? Pisać im się nie chce (pewnie niektórzy rozumują tak: "a co tam będę się wychylał/a, ten gbur przeczyta, zaraz potem zajrzy na profil i jeszcze - nie daj Boże - oceni jakiś mój wykon np. na 4. Pffff....!"😉 , to może anonimowe głosowanie znalazłoby większe zainteresowanie?
Edit: "prowadzili-śmy" 😉
Edytowano 20 czerwca 2017 o 00:38.
15 czerwca 2017 o 03:30
Zgłoś do moderacji
"Śmieszne rankingi" pomagają w dotarciu do większej liczby odbiorców. W przypadku wykonawców, którzy mają swój własny materiał, jest to pomocne. Więcej ludzi ich polubi - więcej odsłucha ich własne dzieła, a to gwarantuje większą popularność. Tyle - wszyscy jesteśmy dorośli i wszyscy rozumiemy te mechanizmy.
synboginki mężczyzna
Veritatis Splendor
15 czerwca 2017 o 12:45
Zgłoś do moderacji
Ach, doprawdy nie musiała pani tego pisać 😉
synboginki mężczyzna
Veritatis Splendor
15 czerwca 2017 o 12:52
Zgłoś do moderacji
to taki żarcik 😉 - bo nie byłem jeszcze na pani profilu (muszę poczekać aż minie moje wzburzenie z powodu pani twardego - jakże odmiennego niż moje - stanowiska 😉 )
vikings mężczyzna
Wieś daleko od Warszawy
Nagrań: 1041, Postów: 88
19 czerwca 2017 o 11:54
Zgłoś do moderacji
Mój postulat. Niech gwiazdki będą anonimowe.
„Jedyną rzeczą potrzebną złu do zwycięstwa jest bierność dobrych ludzi” – Edmund Burke
synboginki mężczyzna
Veritatis Splendor
19 czerwca 2017 o 14:33
Zgłoś do moderacji
Ludzie są tu stanowczo przeczuleni 😉
Gdybyście tylko wiedzieli co jasminq19915 napisała mi na privie 😉
Tak, bezapelacyjnie powinno być tutaj więcej anonimowosci (a mniej kadzenia)
helutek kobieta
Świdnica
Nagrań: 107, Postów: 7
19 czerwca 2017 o 22:33
Zgłoś do moderacji
Ta nadwrażliwość na własnym punkcie to chyba jedna z przywar Polaków, niestety.
synboginki mężczyzna
Veritatis Splendor
19 czerwca 2017 o 23:04
Zgłoś do moderacji
A przynajmniej tej części Polaków którzy od dawna siedząc na ising.pl są otumanieni permanentnymi, W WIELU PRZYPADKACH NIE MAJĄCYMI PRZEŁOŻENIA NA RZECZYWISTOŚĆ, pochlebstwami że strony współtowarzyszy. Tak jak już gdzieś pisałem: społeczność ising.pl to byłby wdzięczny temat na jakąś pracę naukową z psychologii (psychologii tłumu 😉 ) lub socjologii.
🙂
synboginki mężczyzna
Veritatis Splendor
19 czerwca 2017 o 23:12
Zgłoś do moderacji
Zasada wzajemności
Projekcja
Złudzenie
Wyparcie
Uprzedzenie
Kompleks niższości
Ksenofobia
Narcyzm
Naprawdę, kochani moi: kliknijcie na link do felietonu pt. "Modelka ducha" jaki zapisałem na profilu 😉
Edytowano 20 czerwca 2017 o 07:57.