Konto usunięte
2 marca 2010 o 15:15
Zgłoś do moderacji
ja też się chauturami nie zajmuję. Ja mam własne piosenki, a covery mi są potrzebna tylko do castingu, bądź ewentualnie jeżeli ktoś chce usłyszeć jak śpiewam
2 marca 2010 o 15:28
Zgłoś do moderacji
chce jeszcze nadmienic ze podklady ktorymi dysponuje TV nie sa idealne tak wiec nastawcie sie na to ze nie bedizecie mogli swoich uzyc, i wezcie sobie cos na wzmocnienie bo czas ktory tam spedzicie napewno bedzie wam sie dłuzyc
2 marca 2010 o 15:33
Zgłoś do moderacji
1. Wyjazd świtem, żeby być na początku.
2. Czekanie do 9 na wpuszczenie - lista zrobiona wcześniej do kosza... Tłum napierał jakby rzucili świeże bułki.
3. Szybko, szybko do boksów (żenujących).
4. W boksie próba zaśpiewania kawałka czegokolwiek bez akompaniamentu, bez możliwości rozśpiewki czy pójścia do toalety. Prosto z mrozu. Jak w karcerze. Przed osobą, która "szuka talentów" mogących wystąpić przed jury. Musisz być kimś - śpiew niekonieczny (najlepiej pankiem, albo przypadkiem z ulicy [sic!] - bo to medialne).
5. Szybko do sali A. Teraz spokojnie można posiedzieć do 17.00 i poczekać na rozpoczęcie castingu właściwego. Po drodze oglądając jak powoli rozstawia się akustyk, potem ekipa tv, potem wywiady ze znanymi i lubianymi...
6. Wszyscy czekają na wyczytanie swojego numerka do dostąpienia zaszczytu występu przed komisją jak wygłodzone psy. Komisja słucha i załamuje ręce...
7. Wystąpili "najlepsi". Ci słyszący i śpiewający patrzą z niedowierzaniem. Poziom Opola?????????????
8. Powszechne, słuszne oburzenie. Pusta sala przy ogłaszaniu nominowanej piątki. Nominowana piątka sama zdziwiona.
9. 21.30 - wychodzimy po skończonym tzw. "castingu". Ktoś krzyczy "To było wylosowane", chociaż to niemożliwe, bo przy losowaniu ktoś śpiewający by się trafił.
Cały dzień bez jedzenia. Oczekując na nie wiadomo co. Bez informacji co, kiedy i jak będzie wyglądało, o której się zacznie i skończy. Jak owce na rzeź...
Za publiczne pieniądze opłacanego przeze mnie abonamentu...
Żenada i wieeelka przykrość dla wszystkich młodych, wierzących jeszcze naiwnie w jakąś sprawiedliwość...
2 marca 2010 o 15:35
Zgłoś do moderacji
daniel1989 pisze:
ja nie mam nic takiego na pokazanie 🙂 Chałturnicze nagranie z wesela na mojej stronce raczej nie wchodzi w grę. Tym bardziej, że w pierwszym filmiku zafałszowałem 🙂
Pokaż
🙂 Przecież wiadomo,że na chałturach jest nieco inaczej,ale można to traktować jako dobrą zabawę, powygłupiać się trochę, zinterpretować na swój sposób jakiś cover
🙂
Też trochę tworzę,ale póki co tylko dla siebie,albo na jakieś wyjątkowe okazje
🙂
Tak w ramach wyrzucenia z siebie emocji.....
"Od muzyki piękniejsza jest tylko cisza..."
Paul Claudel
klimekona kobieta, 39
Łódź
Nagrań: 0, Postów: 155
2 marca 2010 o 18:20
Zgłoś do moderacji
Mam pytanko czy przypadkiem ten chłopak z taką fryzurą fajną co dostała sie do piatki to gdzies juznie wystepował?? Niewiem np idol czy cos takiego??bo go kojarze...
klimekona kobieta, 39
Łódź
Nagrań: 0, Postów: 155
2 marca 2010 o 18:22
Zgłoś do moderacji
a co ta dziewczyna w białej bluzce spiewała? i ta w czarnej kurtce?
wiedxma kobieta, 37
Ciepłowody
Nagrań: 16, Postów: 121
2 marca 2010 o 19:15
Zgłoś do moderacji
klimekona pisze:
Mam pytanko czy przypadkiem ten chłopak z taką fryzurą fajną co dostała sie do piatki to gdzies juznie wystepował?? Niewiem np idol czy cos takiego??bo go kojarze...
ja się właśnie już też zastanawiałam.. bo też go coś kojarze.. ale z czego dokładnie to nie wiem..
"..śpiewać każdy może trochę lepiej lub trochę gorzej,
ja się wcale nie chwale ja po prostu mam talent.." :)
>> Zapraszam na serwis muzyczny http://nuta
Konto usunięte
2 marca 2010 o 19:16
Zgłoś do moderacji
Adela Konop zasłużyła w pełni. Świetna interpretacja. A Ty Daniel nie emocjonuj się aż tak. Takie jest życie.. Ten świat nigdy nie był i nie będzie sprawiedliwy. Ważne jest to, co Ty sam o sobie myślisz. Życie jeszcze nieraz Cię zaskoczy i pokaże, że pomimo, że Ty byś nigdy nie postąpił tak z drugim człowiekiem- to inni z Tobą potrafią tak postąpić. Dlaczego przejmować się ludźmi, którzy nami pomiatają. To oni robią źle, nie my. I nie możemy przez takich ludzi tracić wiary w siebie, choć wiem, że to trudne
2 marca 2010 o 19:21
Zgłoś do moderacji
Spoko, wg mnie oprócz Afromena wszyscy z tej piątki zaśpiewali na wysokim poziomie pomijając nerwy, które są w takich chwilach nieuniknione. Tylko ktoś pod wpływem będzie się czuł w pełni wyluzowany a i tacy tam się znaleźli. Dla mnie osobiście już w trakcie nagrania najlepszy był Tomek z nr 419, wiedziałem, że będzie w 5-tce. Tylko taki pozytyw widze w tym programie.
daniel1989 mężczyzna, 35
Giżycko/Warszawa
Nagrań: 4, Postów: 71
2 marca 2010 o 19:23
Zgłoś do moderacji
Zasłużyła w pełni? To jakieś nieporozumienie. Osoby, które zasłużyły w pełni nawet nie wystąpiły na tej scenie, oprócz jednej osoby, która nie znalazła się niestety w tej piątce - dziewczyna, która śpiewała jako pierwsza. Czy ktoś może ją kojarzy? Co śpiewała? Chętnie ją sobie przypomnę w piątek, o ile ją pokażą. Ktoś napisał bardzo ciekawą historię nt. wyciągnięcia z tłumu jakiejś osoby przez reżysera. Sugeruje to nic innego jak to, że to ona ma znaleźć się w Opolu i nie może mieć zbyt dużej konkurencji, stąd też taki poziom
🙂
daniel1989 mężczyzna, 35
Giżycko/Warszawa
Nagrań: 4, Postów: 71
2 marca 2010 o 19:25
Zgłoś do moderacji
A ten gościu z afro z tego co słyszałem był ponoć w you can dance
🙂