arisen mężczyzna
Łódź
Nagrań: 0, Postów: 52
piotr59 mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 7
10 maja 2016 o 14:26
Zgłoś do moderacji
Witam , jestem laikiem w dziedzinie nagrywania przy użyciu domowych interfejsów ale zakupiłem cały komplet od pewnego zespołu , a w tym interfejs MOTU 4 PRE HYBRID i nie mogę sobie dać rady z ustawieniami w nim , inny kolega doradził mi żebym zakupił Preconusa choć widziałem na stronkach że MOTU kosztuje ok 2300 zł. i nie wiem czy mam sprzedać i wymienić na Preconusa , czy to warto i co dla mnie będzie lepszym rozwiązaniem. A ponadto mam mikrofon MXL chyba 9000 , satelitki Alesis a w laptopie miałem Studio One ale też nie mogłem ustawić i na początek (dodatkowo) kolega zainstalował mi o ile się nie mylę Cubase 5 . Proszę o fachową poradę czy mam sprzedać MOTU kupić Preconusai zostawić Cubase 5 do pracy , co będzie dla laika lepszym rozwiązaniem? Proszę ewentualnie o tel. zadzwonię. Czekam na odp. i pozdrawiam.
rob76 mężczyzna, 48
Edenderry / Łabowa
Nagrań: 142, Postów: 77
10 maja 2016 o 22:07
Zgłoś do moderacji
piotr59 pisze:
Witam , jestem laikiem w dziedzinie nagrywania przy użyciu domowych interfejsów ale zakupiłem cały komplet od pewnego zespołu , a w tym interfejs MOTU 4 PRE HYBRID i nie mogę sobie dać rady z ustawieniami w nim , inny kolega doradził mi żebym zakupił Preconusa choć widziałem na stronkach że MOTU kosztuje ok 2300 zł. i nie wiem czy mam sprzedać i wymienić na Preconusa , czy to warto i co dla mnie będzie lepszym rozwiązaniem. A ponadto mam mikrofon MXL chyba 9000 , satelitki Alesis a w laptopie miałem Studio One ale też nie mogłem ustawić i na początek (dodatkowo) kolega zainstalował mi o ile się nie mylę Cubase 5 . Proszę o fachową poradę czy mam sprzedać MOTU kupić Preconusai zostawić Cubase 5 do pracy , co będzie dla laika lepszym rozwiązaniem? Proszę ewentualnie o tel. zadzwonię. Czekam na odp. i pozdrawiam.
Czego konkretnie nie potrafisz ustawić?
programowanie perkusji midi, pomoc w Cubase.
piotr59 mężczyzna
10 maja 2016 o 23:25
Zgłoś do moderacji
Jeśli ktoś przeczyta to i będzie mi mógł pomóc proszę o kontakt na meil: polok1959@tlen.pl
piotr59 mężczyzna
10 maja 2016 o 23:30
Zgłoś do moderacji
Może jest to urządzenie dla mnie za trudne , nie mam instrukcji po polsku , nie mam dźwięku z mikrofonu na głośnikach bo nie wiem jak załączyć napięcie na mikrofon , po próbie z normalnym mikrofonem było ok , a po wyłączeniu programu nie powinien chodzić mikrofon a on dalej działał. jeśli by była gdzieś instrukcja do MOTU 4 PRE HYBRID po polsku byłbym wdzięczny za informację , bo inaczej będę musiał pozbyć się tego urządzenia a kupić łatwiejszy w obsłudze. Pozdrawiam.
bunyi kobieta, 15
Nagrań: 0, Postów: 3
10 maja 2016 o 23:59
Zgłoś do moderacji
Phantom power
If you are connecting a condenser microphone or
other device that requires phantom power, enable
phantom power as follows:
1
Push the TRIM/MIX knob repeatedly until the
green
trim
LED is illuminated on the front panel.
2
Push and hold the corresponding TRIM/MIX
knob for a few seconds to toggle phantom power.
The red 48V LED will turn on or off accordingly.
czyli w skrócie:
1. Naciskaj gałkę TRIM/MIX wielokrotnie aż nie zapali się zielony LED "trim" na panelu frontowym
2. Naciśnij i przytrzymaj przez kilka sekund odpowiednią gałkę TRIM/MIX aż nie załączy się phantom / nie zapali się czerwony LED "48V"
i wyłącza się tak samo
piotr59 mężczyzna
piotr59 mężczyzna
11 maja 2016 o 22:42
Zgłoś do moderacji
Witam , już się nauczyłem włączać mikrofon ale nie słyszę się na słuchawkach , pomimo że wtyk jest w interfejsie głośniki działają i tak samo jest nawet kiedy wyłączę program głośniki pracują dalej , wiem że mogę być trochę nudny ale jeśli można było poprosić o podpowiedź gdzie i jak to zrobić by głośniki się wyłączały po włożeniu słuchawek i żeby w słuchawkach było słychać to co gra i śpiewam oczywiście chodzi o MOTU 4 PRE HYBRID? Pozdrawiam .
piotr59 mężczyzna
11 maja 2016 o 22:56
Zgłoś do moderacji
Wyłaczyłem satelitki , słyszę siebie a podkładu puszczonego w programie cubase 5 nie słyszę