ftalo mężczyzna, 29
RTA
Nagrań: 51, Postów: 220
3 stycznia 2013 o 19:01
Zgłoś do moderacji
jedyne co zrób to (jeśli się da) otwórz obudowę tej przejściówki i sprawdź czy on tam jest w środku,no bo powinien,w końcu ktoś kto to produkuje to chyba wie że to jest do komputera.Ale na pewno nie wiadomo.Najłatwiej byłoby sprawdzić miernikiem-czy jest przewodzenie,albo czy na wyjściu kabla jest to napięcie jak już podłączysz do komputera.
ftalo mężczyzna, 29
RTA
4 stycznia 2013 o 14:22
Zgłoś do moderacji
ja nie wiem co to jest,czy jest rozbieralna czy nie,na zdjęciu nie widać. U mnie wszystkie są rozbieralne i normalnie odkręcam.
Nie wiem do czego ona jest,założyłem że do konkretnego zastosowania.
Chyba koniec tematu,pozostaje palić mikrofony
exciter mężczyzna, 45
Nagrań: 119, Postów: 498
4 stycznia 2013 o 17:53
Zgłoś do moderacji
Nic się nie spali. Ponad 4 lata używałem dynamika podłączonego prosto do kompa bez żadnych kombinacji i działa normalnie do tej pory.
Exciter
ftalo mężczyzna, 29
RTA
6 stycznia 2013 o 02:18
Zgłoś do moderacji
mówię że zależy jaki ma opór-będzie się grzał bardziej lub mniej i może się spalić lub tylko uszkodzić,zmieni się charakterystyka i o czym wspomniałem ,będzie przesunięcie amplitudy w nagraniu co się uwydatni przy głośnych dźwiękach nierównym przesterowaniem.Po prostu powinno być to dobrze zrobione.
6 stycznia 2013 o 13:17
Zgłoś do moderacji
Czyli jak mam to dobrze zrobić, bo się troszkę pogubiłam xd
7 stycznia 2013 o 18:51
Zgłoś do moderacji
witam, mam ten sam problem tyle ze z innym mikro. Piszesz, ze wkladasz do polowy wtyk i wszystko dziala? Zrobilam tak samo i odkrylam ze dziala dlatego, ze to nagrywa wbudowany mikrofon w laptopie.
Być jak płynąca rzeka...
ftalo mężczyzna, 29
RTA
9 stycznia 2013 o 20:25
Zgłoś do moderacji
Powiem wam tylko tyle,że wkładanie wtyczek nie wystarczy.Trzeba odrobinę zagłębić sie w temat kabelków,końcówek i kostek a to nie jest nic trudnego.Film instruktażowy powyżej jest świetnym przykładem.
U mnie niemal każde urządzenie tego wymaga.I nieprawda że dziewczyny nie potrafią-im się tylko nie chce.
14 stycznia 2013 o 15:39
Zgłoś do moderacji
Najlepiej zakupić interfejs (to jest kartę dźwiękową) i przez to urządzenie podłączyć do komputera. Ja właśnie planuje zakup, ale aktualnie mam podpięty mikrofon do PC kablem XRL żeński na Jack(i przejściówka na mini jack) pod zintegrowaną kartę. Wszystko chodzi dobrze, nagrywa dobrze (w FL STUDIO, choć są szumy, ale łatwo usuwalne) bo na rejestratorze dźwięku najpierw dobrze a potem dźwięk sie zniekształca. mam system Win 7. Wszystko możliwe, ale trzeba mieć odpowiedni sprzęt. W laptopie na zintegrowanym wątpię żeby ruszyło, zresztą w ustawieniach trzeba się pobawić, bo to też może być przyczyną. Pozdrawiam.