25 czerwca 2013 o 10:01
Zgłoś do moderacji
Polecam na początek ognisko muzyczne , a potem przeważnie na koniec roku jest egzamin gdzie kilka nauczycieli sprawdza twój słuch i itp.
Można się też uczyć samemu jak powiedział kolega wyżej , ale w szkole muzycznej masz świadectwo .
Nie dziw się, że masz pod górkę jeśli wybierasz się na sam szczyt...
25 czerwca 2013 o 10:03
Zgłoś do moderacji
Np. Nauczyciel zagra Ci melodie na pianinie a ty to powtórzysz
Nie dziw się, że masz pod górkę jeśli wybierasz się na sam szczyt...
alaa2219 kobieta, 26
Nagrań: 6, Postów: 14
25 czerwca 2013 o 19:41
Zgłoś do moderacji
Obowiązkowo trzeba znać wszystkie nuty, umieć grać na jakimś instrumencie, przede wszystkim musisz być odważna bo na pewno będziesz musiała coś zaśpiewać : d
28 czerwca 2013 o 16:37
Zgłoś do moderacji
Ja zaczęłam chodzić do Ogniska Muzycznego jak miałam 13lat. Potem przeniosłam się do szkoły muzycznej.
Jestem w dziale młodzieżowym 4 letnim. Teraz jestem w 3 klasie.
Egzaminów wstępnych nie miałam, ale mam egzaminy po każdym semestrze nauki.
simka115 kobieta, 24
Nagrań: 43, Postów: 53
28 czerwca 2013 o 17:34
Zgłoś do moderacji
Ja zaczęłam chodzić do niepublicznej szkoły muzycznej w wieku 7 lat, po 5 latach a nie po 6 jak w publicznej kończy się 1 stopień. Ja chodziłam na pianino i na śpiew i były 2 oddzielne egzaminy co roku, osobne świadectwo ze śpiewu i osobne z pianina
😉 Ale moja kol. uczyła się tylko śpiewu i nie musiała umieć grać na jakimś instrumencie
😉
Czerp z innych ale nie kopiuj ich. Bądź sobą.
jacob1 mężczyzna
Nagrań: 59, Postów: 6
1 lipca 2013 o 09:51
Zgłoś do moderacji
Trzeba najpierw iść do sekretariatu się zapisać potej dowiedzieć sie kiedy są terminy przesłuchań .Jeżeli cię przyjmą to jesteś w szkole
1 lipca 2013 o 11:27
Zgłoś do moderacji
ja bym chciała chodzić do tej szkoły muzycznej może ktoś pomoże (adres szkoły gdzie ta szkoła jest .. itp)
kalinaj kobieta
Nagrań: 13, Postów: 15
2 lipca 2013 o 15:41
Zgłoś do moderacji
Można zacząć szkołę muzyczna w każdym wieku. Najpierw trzeba wypełnić arkusz ,a później jest rozmowa wstępna. Osoba ,która tą rozmowę prowadzi musi być nauczycielem ,lub dyrektorem tej szkoły. Ta osoba sprawdza czy się ma słuch muzyczny, czy się nie fałszuje w trakcie śpiewu i tpb. Jak się dostanie większą liczbę punktów ,można się dostać na lepszy instrument...
,, Miłość w swej prostej i nieśmiałej mowie, powie najwięcej, kiedy najmniej powie''
zilka kobieta, 22
Nagrań: 0, Postów: 19
15 lipca 2013 o 12:46
Zgłoś do moderacji
Idziesz, sprawdzają cie, pytają na jakim instrumencie lub vocal , potem mówia ci czy sie nadajesz a jak sie nadajesz to ustalają w jakie dni lub dzień masz przychodzić. Wiem bo ucze sie grać na gitarze.
Hello ♥
Konto usunięte
Swarzędz
15 lipca 2013 o 16:09
Zgłoś do moderacji
Cześć wszystkim!
Bardzo proszę, abyście odwiedzając mój profil zajrzeli również na stronę z moim nagraniem konkursowym. Wasze głosy są mi niezbędne do małego zwycięstwa! Głosować można codziennie, 1 raz.
http://www.rmf.fm/f/lato-2013,konkurs-film,518.html
3 sierpnia 2013 o 13:53
Zgłoś do moderacji
To zależy na co się chce iść. Najpierw przechodzi się egzamin wstępny : śpiew, wystukiwanie rytmu, powtórzenie melodii , wybranie z akordu jednego dźwięku i powtórzenie go. Jeśli sie umie na czymś grać jest także egzamin z instrumentu. potem czeka się do miesiąca i o wyniki pyta w sekretariacie lub kontaktuje się telefonicznie.
Edytowano 22 września 2013 o 14:50.