29 stycznia 2012 o 20:16
Zgłoś do moderacji
http://allegro.pl/keyboard-casio-ctk-6000-5-oktaw-warszawa-i2079386188.html
troche doplacisz i masz super sprzet! lub
http://allegro.pl/casio-ctk-3000-nowosc-sklep-nowy-wysylka-gratis-i2029298700.html
ale on jest dziecinny,
MUZYKA? = ŻYCIE !
maczetta mężczyzna, 50
NO
Nagrań: 0, Postów: 25
29 stycznia 2012 o 20:18
Zgłoś do moderacji
[cytat=tanatos]Planuję zakup keyboard'u do ćwiczeń śpiewu na własny- domowy użytek. Nie gram na żadnym instrumencie i póki co nie planuję nauki w tym kierunku, aczkolwiek niczego nie wykluczam. Natomiast potrzebuję keyboardu do ustawiania, czyszczenia głosu. Nie znam sie na tych instrumentach ale zauważyłem że prym w tej dziedzinie wiodą producenci yamaha i casio.
Czy mógłby mi ktoś doradzić co wybrać, bym był możliwie najbardziej zadowolony?
Jak łatwo zauważyć- granice cenową ustawiłem sobie na 600zł.
Musisz się wpierw określić do czego konkretnie ma Ci służyć ten klawisz i czego oczekiwał byś od niego?
Bo nie rozumiem wypowiedzi: cytat: "Natomiast potrzebuję keyboardu do ustawiania, czyszczenia głosu"
Nawiązując do casio to trochę bym polemizował. Casio ma przyzwoite brzmienia w tej cenie począwszy od serii CTK oczywiście powyżej modelu 591 po serie WK i nie nie wspomnę o starym modelu MZ ale fakt songi ma nie zbyt powalające.
A te modele co przedstawiłeś w linkach to tylko do nauki jak najbardziej się nadają, no i nie duże pieniądze.
xbakusdaniox mężczyzna, 22
Wałbrzych
Nagrań: 126, Postów: 1253
29 stycznia 2012 o 20:39
Zgłoś do moderacji
to w tym CASIO, które miałem piano raczej było do bani, na YT są filmiki i słychać, najlepiej sobie właśnie na YT posłuchać jak grają te keyboardy
----------xbakusdaniox-----------
☺☼♪♫▬▬▬▬▬▬▬♫♪☼☺
29 stycznia 2012 o 20:40
Zgłoś do moderacji
to Casio Ctk 6000! To co napisalam, a nie pozalujesz .
MUZYKA? = ŻYCIE !
maczetta mężczyzna, 50
NO
Nagrań: 0, Postów: 25
29 stycznia 2012 o 20:51
Zgłoś do moderacji
Może źle zrozumiałem ale napisałeś o czyszczeniu i usuwaniu i w pierwszej chwili pomyślałem żeby miał wbudowany vokalizer czy coś a zaskoczyła mnie suma jaką chcesz wydać i temu moje takie pytanie. Ale jak chodzi tylko o rozgrzewanie głosu i trafianie w konkretne dźwięki czyli ćwiczenia głosu to od żałuj troszkę więcej grosza i kup coś z clavinowy jakąś używkę myślę że już do 2lys. kupisz albo jakiś używany klawisz z wyższej półki. A napewno nie będziesz narzekał bo i jeszcze na nim pograsz a już taką używkę nawet w miarę grające Casio model CTK811ex już kupisz za 800zł. piano ma świetne tak samo jak modele z serii WK. Yamaha używka będzie troszkę droższa ale też patrz na modele bardziej z wyższej półki. To takie moje zdanie. Pozdrawiam.
greenpath mężczyzna, 30
Nagrań: 86, Postów: 1135
29 stycznia 2012 o 21:19
Zgłoś do moderacji
tanatos pisze:
Jest chyba różnica w brzmieniu keyboardów. To że nie umiem grać nie znaczy że jestem głuchy...
`Nie bierz nigdy klasy edukacyjnej bo jak będziesz chciał naprawdę kiedyś pograć to znowu będziesz musiał kupować nowy keyboard..
http://www.plemiona.pl/8550629-52488-pl75.html?ref=player_invite_linkrl&ik=pILh
greenpath mężczyzna, 30
29 stycznia 2012 o 22:43
Zgłoś do moderacji
Jak chcesz iść w stronę muzyki elektronicznej to bierz jakiś dobry keyboard a jak klasycznie bardziej to pianino.
1 grudnia 2014 o 17:00
Zgłoś do moderacji
Ktoś doradzi?
Chciałabym Keyboard do samonauki, najlepiej z wejściem na słuchawki, by brzdękać samej dla siebie. Ewentualnie pochwalić się trochę, jednak nacisk stawiam, że gram sama dla siebie. Sztuka dla sztuki. 😛
Na sprzęcie muzycznym się nie znam, a i wymagań do niego nie mam zbyt wielkich. Chciałabym tylko by działał, miał wejście na słuchawki i najlepiej w cenie między 300-1100 PLN. Gdzieś obiło mi się o oczy, iż istnieje system do samo nauki, podświetlane klawisze, czy coś w tym stylu.
greenpath mężczyzna, 30
5 grudnia 2014 o 15:57
Zgłoś do moderacji
YAMAHA PSR E-343 mam z allegro za 687 zł z darmową wysyłką, niedawno kupowałem bardzo polecam wystarczy trochę poszukać. Yamaha jest zazwyczaj lepsza od Casio. A w Lidlu niedawno była (może jeszcze jest) promocja, że trochę starszy model YAMAHY (od wymienionego) za 350 zł..
31 grudnia 2014 o 19:14
Zgłoś do moderacji
syllabat, masz spory przedział cenowy, tak więc masz również spory wybór zaczynając od nowych typowo zabawkowych keyboardów a kończąc na półprofesjonalnych używanych. W moim przekonaniu podświetlane klawisze to raczej zbędny bajer, aczkolwiek dla kogoś kto dopiero zaczyna naukę może się okazać mocno przydatny. Jeżeli zależy Ci na nowym, to na twoim miejscu zwrócił bym uwagę na nowy model Casio CTK-6250. Ma wszystko czego będziesz potrzebować, wyjście słuchawkowe, złącze USB pod kompa, slot do karty SD, niezłe brzmienie i w dodatku dansing na miarę XXI w.