verin kobieta, 34
Elblag\ Poznań
Nagrań: 135, Postów: 610
23 stycznia 2012 o 00:23
Zgłoś do moderacji
może dlatego filip, że masz wszystko legalne jak sam wcześniej stwierdziłes. U Ciebie działa to inaczej bo tam chcą Twojego dobra a nie nachapać kasy do kieszeni wytwórców , menago i innych związanych z twórczością autorską. Ty kupujesz za niewygórowane pieniądze a u nas zastanawiają się jeszcze jak kupisz coś to czy aby nie za tanio
bocin mężczyzna, 35
Łódź Heliska
Nagrań: 15, Postów: 5446
23 stycznia 2012 o 00:31
Zgłoś do moderacji
No i wiadomo... u nas jak kupi się "Pani domu" i podzieli z przyjaciółką przepisem, który się tam przeczytało, to jest się przestępcą. Rozpowszechniło się własność intelektualną, za którą przyjaciółka nie zapłaciła. Podzielisz się przepisem przez gg, a następnego dnia FBI zapuka do drzwi. ;>
bocin mężczyzna, 35
Łódź Heliska
23 stycznia 2012 o 00:38
Zgłoś do moderacji
Swoją drogą... czy kserowanie książek na studiach nie jest przypadkiem piractwem? ;>
bocin mężczyzna, 35
Łódź Heliska
23 stycznia 2012 o 00:40
Zgłoś do moderacji
I czy biblioteki działają legalnie? Powiedzmy, że 1 książkę przeczyta 100 osób, a książek w bibliotece jest... dużo. To niewyobrażalna strata dla wydawców! Wg mnie wszystkie biblioteki powinny zostać zamknięte, a ich właściciele stanąć przed obliczem sądu.
verin kobieta, 34
Elblag\ Poznań
23 stycznia 2012 o 01:03
Zgłoś do moderacji
ja rozumiem, że ubolewasz dlatego spójrz tez z naszej strony , my mieszkamy tu i radzimy sobie . kiedy zacznie brakowac mozliwosci do "radzenia sobie" to tak jakby rosjanom zabrali wódke
🙂
Konto usunięte
23 stycznia 2012 o 01:15
Zgłoś do moderacji
Ja nie popieram tego programu dlatego ze mam legalne oprogramowanie;> Mi tylko chodzi o walke z przestepczoscia internetowa. Wyobraź sobie ze moja siedmio letnia corka wchodzi na youtube poogladać bajke. Znajduje ja, ale zamiast orginalnego głosu ida jakies bluźnierstwa;> Po to własnie miedzy innymi jest potrzebny ten program.
Konto usunięte
23 stycznia 2012 o 01:34
Zgłoś do moderacji
Bocin jak wprowadza ten program to podczytywanie czyjejs gazety w autobusie bedzie karane;P
verin kobieta, 34
Elblag\ Poznań
23 stycznia 2012 o 01:38
Zgłoś do moderacji
śpiewanie pod prysznicem tez
😃 sąsiad doniesie
bocin mężczyzna, 35
Łódź Heliska
23 stycznia 2012 o 05:21
Zgłoś do moderacji
Jeden z moich kolegów (również użytkownik iSinga) wyleciał z lokalu za palenie w nim. ;>
Tylko patrzeć jak zaczniemy wylatywać z Internetu. ;>
dvojcka kobieta, 41
Nagrań: 64, Postów: 16
23 stycznia 2012 o 09:17
Zgłoś do moderacji
filipzkonopii..... te małolaty, przeciwko którym się tak buntujesz przynajmniej wczytały się w temat i wiedzą o czym mówią - bo Ty zdaje się, nie bardzo. ACTA to nie tylko walka z piractwem. To program nakazujący Twojemu dostawcy Internetu analizowanie wymienianych przez użytkowników plików, a co za tym idzie - nie tylko tego co dzieje się na stronach internetowych ale i być może na Twojej poczcie. Najbardziej niepokojące jest to, że program został ustalony w tajemnicy i nic dokładnie nie jest w nim sprecyzowane. Proszę, powołam się na "media" do których tak pięknie nawołujesz:
"ACTA zabrania otwierania stron?
ACTA przewiduje kary dla osób dopuszczających się piractwa na skalę handlową. Pojęcie "skala handlowa" nie jest jednak zdefiniowane w żadnym dokumencie UE, a zdefiniowane przez ACTA "piractwo" jest bardzo ogólne." Czyli mogą sobie w dowolnym momencie pod pojęciem "skala handlowa" zapisać co chcą.
To tak jakbyś podpisał umowę z pracodawcą a po pół roku on wprowadzi Ci dodatkowe zadania (bo wg niego np "kelner" będzie oznaczało również, że masz obowiązek oprócz obsługiwania gości - mycie garów, bo on sobie tak wymyślił), o czym powie Ci w momencie kiedy będziesz musiał podpisać aneks do umowy. Byłbyś zadowolony?
Kurde, nawet jak kupujesz samochód to musisz mieć w umowie "samochód marki A, koloru B, blabla reszta szczegółów) Gdybyś podpisał umowę tylko o "samochód" to mogłbyś zostać z palcem w kupie za przeproszeniem. Dlatego pytam - jak możesz być ZA podpisaniem czegoś, o czym siłą rzeczy nie masz pojęcia - bo jest niesprecyzowane???
dvojčka