taktaktak kobieta, 33
Wiocha nad morzem ;)
Nagrań: 14, Postów: 2707
27 października 2009 o 15:10
Zgłoś do moderacji
Mam problem z odtwarzaczem karaoke - van basco karaoke player. Jak włączam piosenkę to leci tekst ale nie słychać muzyki. Pliki mid nie grają też w winampie (mp3 - normalnie, czyli nic z kartą dźwiękową). Po ponownym włączeniu komputera i odinstalowaniu - zainstalowaniu programu to samo. Może wiecie jak rozwiązać ten problem? Pewnie niektórzy z Was też mają ten program. Z góry dziękuję za pomoc
🙂
Moje serce to jest muzyk, improwizujący :)
taktaktak kobieta, 33
Wiocha nad morzem ;)
29 października 2009 o 20:10
Zgłoś do moderacji
Naprawdę nikt nie wie?
🙁
29 października 2009 o 21:17
Zgłoś do moderacji
ja mam, myślę, że powinnaś zajrzeć do opcji i ustawić głośność muzyki w programie.
Wolna wola - wola wolności
wysy665 mężczyzna
Jelenia Góra
Nagrań: 114, Postów: 226
29 października 2009 o 23:10
Zgłoś do moderacji
W vanbasco jest tak często jak zainstalujesz go na nowo, nie martw się wszystko jest ok. Poszperaj w opcjach, znajdziesz tam ustawienia dotyczące karty. Prawdopodobnie używa nieaktywnego sterownika, ja tak zawsze miałem, wybierz odpowiedni (metoda prób i błędów) i wszystko będzie ok. Powtarzam, nagminne i do rozwiązania. YO
"Jedyne czego żałuje w życiu, to tego, że nie jestem kimś innym."
szantyman mężczyzna, 38
Lublin
Nagrań: 19, Postów: 223
30 października 2009 o 08:55
Zgłoś do moderacji
Jest też inna opcja
🙂
Głośność/opcje/właściwości
Teraz zaznaczasz wszystkie flagi(pola)
I wszystkie suwaki na maxa
🙂
Ja miałem świerzo po instalce systemu wyciszone dźwięki midi...ale to może wina mojej karty.
taktaktak kobieta, 33
Wiocha nad morzem ;)
30 października 2009 o 18:35
Zgłoś do moderacji
Kurczę nie działa. Tak jak radzicie weszłam w opcje i tam były takie trzy podgrupy do wyboru - MIDI, KARAOKE i MISC. Weszłam w to pierwsze i zmieniłam w tym pierwszym oknie tam gdzie jest napisane "output device" z MIDI-MAPPER na Syntezator SW Misrosoft GS Wave (czyli chyba na moją kartę dźwiękową o ile się nie mylę), w reszcie nic nie zmieniałam. Wygląda to tak:
Szantymen - chodzi Ci o ustawienia głośności w komputerze? Jeśli tak to myslę że to nie to bo przecież muzyka z winampa normalnie gra, z neta też słyszę dobrze dźwięki (np z youtuba) tylko z tego van basco coś nie chce...
taktaktak kobieta, 33
Wiocha nad morzem ;)
8 listopada 2009 o 13:12
Zgłoś do moderacji
odświeżam - może nikt nie widzi
😃
taktaktak kobieta, 33
Wiocha nad morzem ;)
nowy mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 49
16 listopada 2009 o 04:03
Zgłoś do moderacji
ja moze bede mogl Ci pomoc.napisz prosze czy posiadasz karte muzyczna i czy jest np.do niej sterowanie zewnetrzne jak ma to sie w przypadku sound blaster Elite Pro.?moze znajdowac sie rowniez mikser wirtualny na ktorym mozesz miec wylaczona sciezke MIDI.ale do tego dojdziemy po tym jak opowiesz co nie co na temat karty dzwiekowej.pozdrawiam.
taktaktak kobieta, 33
Wiocha nad morzem ;)
17 listopada 2009 o 13:11
Zgłoś do moderacji
A gdzie mam szukać tej karty? Nie wiem czy to to ale mam coś takiego:
C- Media Wave Device
A dla odtwarzania dźwięków MIDI: Syntezator SW Microsoft GS Wave
wysy665 mężczyzna
Jelenia Góra
Nagrań: 114, Postów: 226
17 listopada 2009 o 14:29
Zgłoś do moderacji
Kurcze u mnie w działającym VB wszystko wygląda identycznie jak u Ciebie, możliwe że masz midy wyłączone w sterownikach, zobacz po prawej stronie koło zegara na ikonce głośniczka ( jak jest aktywna) jak nie to w panelu sterowania - wątpię czy to to ale nie zaszkodzi sprawdzić.
"Jedyne czego żałuje w życiu, to tego, że nie jestem kimś innym."
taktaktak kobieta, 33
Wiocha nad morzem ;)
17 listopada 2009 o 14:34
Zgłoś do moderacji
Aaaa mam
🙂🙂)
🙂🙂 Dzieki wysy - wprawdzie to nie to co mówiłęś ale dzieki temu wpadłam co to może być : miałam zaznaczone w głośności "wycisz" dla plików Syntezator SW a przecież takie odtwarza midi na moim kompie
😃 Dziękuję wszystkim za pomoc
😘
Możecie zamknąć temat
🙂