Albo na przykład taka toccata i fuga d-moll Bacha. Zmienić nieco aranżację i żaden zespół metalowy nie powstydziłby się takiego kawałka. A i w oryginalnym brzmieniu zapiera dech w piersiach.
Czasami człowiek musi,
inaczej się udusi,
uuuuuuuu
Ja też nic do takiej muzyki nie mam... oczywiście nie słucham jej nałogowo, ale ta muzyka strasznie potrafi uspokoić, wyciszyć, czasem nawet zrelaksować...
Z opery to lubię chyba tylko "time to say goodbye" też raczej za operą nie przepadam jednak muzykę klasyczną lubię, jest kilka utworów Chopina, które uwielbiam, jednak tytułów nie pamiętam
Łał...
Ile tu fałszu w tym wątku
Jakby ktoś miał okazję się kiedyś wybrać na Wrocławskie Superprodukcje Operowe gorąco polecam Zupełnie inaczej doświadcza się opery niż na zwykłej scenie operowej.
Swoją drogą znajoma mi ostatnio opowiadała o swoim koledze ze szkoły, ktory uwielbia muzykę Van Gogha, tego który uciął sobie nogę dla tych co nei wiedzą I jego najsłynniejsze dzieło Spawalniki...
"Through the sorrow all through our splendour
Don't take offence at my innuendo "
Nie słucham muzyki klasycznej, natomiast uwielbiam pianino, fortepian, keyboard itd.. Instrumenty klawiszowe są niesamowite, magiczne. Potrafią stworzyć piękny nastrój... Sam staram się grać.
Zapraszam:
https://www.youtube.com/user/kicaj14
Może komuś sie choć odrobinę spodoba.
6 nowych piosenek na iSing! Od Alicante po klasykę Republiki
Do katalogu iSing dodaliśmy 6 nowych piosenek, które możecie już zaśpiewać. Wśród nowości znalazły się zarówno świeże, viralowe utwory znane z internetu, jak i klasyczny przebój polskiego rocka oraz tradycyjna pieśń biesiadna. Sprawdźcie nowości i nagrajcie swoją wersję 🎵