Konto usunięte
17 października 2009 o 21:45
Zgłoś do moderacji
Tak jak w temacie. Jaki jest Wasz stosunek do muzyki klasycznej tj: opera, koncerty instrumentalne, operetka, teatr muzyczny, itd itd.
Czy fascynuje Was taka kultura muzyczna, czy czerpiecie z muzyki klasycznej jakies korzyści, macie swoj ulubiony twor klasyczny, wycigacie jakies wnioski z klasyki, czy chodzicie do teatru, opery itd?
I odwrotnie, dlaczego nie lubicie tego typu muzyki, co Was odrzuca, jakie macie zdanie na ten temat?
pozdrawiam cieplutko
🙂
olka1994r kobieta, 30
Żory
Nagrań: 17, Postów: 1413
17 października 2009 o 21:54
Zgłoś do moderacji
Nie mam zdania na ten temat. Jako, że jestem po szkole muzycznej mam szacunek do tego rodzaju muzyki i uważam, że do tego gatunku zaliczają się największe dzieła wszech czasów nie słucham jej na co dzień
😉
Konto usunięte
17 października 2009 o 21:55
Zgłoś do moderacji
nie mam nic przeciwko -lubie sobie posłuchać czasami-taka muza mnie odpreża i uspokaja
🙂))
rockann27 kobieta, 42
Goczałkowice- Zdrój
Nagrań: 115, Postów: 591
17 października 2009 o 21:56
Zgłoś do moderacji
wlodi79 pisze:
nie mam nic przeciwko -lubie sobie posłuchać czasami-taka muza mnie odpreża i uspokaja 🙂))
to tak jak mnie
🙂
kaspo mężczyzna, 40
Kraków
Nagrań: 52, Postów: 6173
17 października 2009 o 21:56
Zgłoś do moderacji
Ja nie przepadam za operetka. Jesli chodzi o muzyke klasyczna - roznie, zaleznie od humoru.
W zasadzie czy muzyka grana przez orkiestry symfoniczne, np z filmow typu, powiedzmy, star wars, jest muzyka klasyczna? Chyba nie, ale sie nie znam, rozwiejcie moje watpliwosci.
Teatr - mam z nim do czynienia od dziecka. Nie jako aktor, ale jako widz. Moja rodzina sie tym zajmuje.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
Konto usunięte
17 października 2009 o 22:17
Zgłoś do moderacji
kaspo...
to bardzo fajnie, aktorstwo to swietne zajecie, swietny zawod.
Jezeli chodzi o filmy, to niestety nie rozwieje Twoich watpliwosci bo szczerze mowiac, w kwestii filow to ja nie jestem obyta
😉
olka...
szczerze mowiac, ja tez nie doslownie slucham na codzien, bardziej słucham ćwiczac. Z uwagi na to ze robie coroz to nowy repertuar, przesluchyje wykonania arii i piesni innych spiewakow i w sumie to jest moj dzienny udział samej muzyki klasycznej.
kart15 mężczyzna, 33
Nowy Tomyśl
Nagrań: 0, Postów: 41
18 października 2009 o 13:14
Zgłoś do moderacji
Lubię grać klasyczną na pianinie
😉 Czasem słucham
😉))
KarT15
nila kobieta, 26
Zielona Góra
Nagrań: 7, Postów: 64
19 października 2009 o 13:20
Zgłoś do moderacji
Lubię muzykę klasyczną. Chodzę do szkoły muzycznej, więc gram ją codziennie. Najbardziej lubię "Dla Elizy ".
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
Konto usunięte
19 października 2009 o 17:41
Zgłoś do moderacji
nila pisze:
Lubię muzykę klasyczną. Chodzę do szkoły muzycznej, więc gram ją codziennie. Najbardziej lubię "Dla Elizy ".
popieram
🙂 tez to uwielbiam
🙂
1 listopada 2009 o 11:41
Zgłoś do moderacji
Hm. Muzyka klasyczna to coś pięknego. Dla mnie było by nie możliwe słuchać jej na codzień, bo wprawia mnie w nastój przez który nie mam ochoty robić nic innego prócz słuchania. Moim ulubionym utworem jest Sonata Księżycowa, zdecydowanie.
papkin mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 16
1 listopada 2009 o 23:10
Zgłoś do moderacji
kocham muzykę klasyczną i darzę ją ogromnym szacunkiem
moi faworyci to Ludwik Van oraz Mozart
wilkowy mężczyzna, 41
Nagrań: 43, Postów: 592
1 listopada 2009 o 23:43
Zgłoś do moderacji
kaspo pisze:
Ja nie przepadam za operetka. Jesli chodzi o muzyke klasyczna - roznie, zaleznie od humoru.
W zasadzie czy muzyka grana przez orkiestry symfoniczne, np z filmow typu, powiedzmy, star wars, jest muzyka klasyczna? Chyba nie, ale sie nie znam, rozwiejcie moje watpliwosci.
Teatr - mam z nim do czynienia od dziecka. Nie jako aktor, ale jako widz. Moja rodzina sie tym zajmuje.
muzyka klasyczna to muzyka klasyczna
🙂 filmowa często jest muzyką symfoniczną
Człowiek człowiekowi wilkiem
kaspo mężczyzna, 40
Kraków
1 listopada 2009 o 23:48
Zgłoś do moderacji
wilkowy pisze:
kaspo pisze:Ja nie przepadam za operetka. Jesli chodzi o muzyke klasyczna - roznie, zaleznie od humoru.W zasadzie czy muzyka grana przez orkiestry symfoniczne, np z filmow typu, powiedzmy, star wars, jest muzyka klasyczna? Chyba nie, ale sie nie znam, rozwiejcie moje watpliwosci.Teatr - mam z nim do czynienia od dziecka. Nie jako aktor, ale jako widz. Moja rodzina sie tym zajmuje.muzyka klasyczna to muzyka klasyczna 🙂 filmowa często jest muzyką symfoniczną
I dziekuje bardzo bo nie bylem pewien. Sprosowujac wiec moja wypowiedz: klasyczna muzyke lubie, szczegolnie wagnera, a symfoniczna to uwielbiam
😃
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
kaspo mężczyzna, 40
Kraków
3 listopada 2009 o 21:54
Zgłoś do moderacji
dostane ciasteczko?