Konto usunięte

17 października 2009 o 21:45
Zgłoś do moderacji
Tak jak w temacie. Jaki jest Wasz stosunek do muzyki klasycznej tj: opera, koncerty instrumentalne, operetka, teatr muzyczny, itd itd.
Czy fascynuje Was taka kultura muzyczna, czy czerpiecie z muzyki klasycznej jakies korzyści, macie swoj ulubiony twor klasyczny, wycigacie jakies wnioski z klasyki, czy chodzicie do teatru, opery itd?
I odwrotnie, dlaczego nie lubicie tego typu muzyki, co Was odrzuca, jakie macie zdanie na ten temat?
pozdrawiam cieplutko

olka1994r kobieta, 31
Żory

Nagrań: 17, Postów: 1413
17 października 2009 o 21:54
Zgłoś do moderacji
Nie mam zdania na ten temat. Jako, że jestem po szkole muzycznej mam szacunek do tego rodzaju muzyki i uważam, że do tego gatunku zaliczają się największe dzieła wszech czasów nie słucham jej na co dzień

Konto usunięte

17 października 2009 o 21:55
Zgłoś do moderacji
nie mam nic przeciwko -lubie sobie posłuchać czasami-taka muza mnie odpreża i uspokaja

))
rockann27 kobieta, 44
Goczałkowice- Zdrój

Nagrań: 115, Postów: 591
17 października 2009 o 21:56
Zgłoś do moderacji
wlodi79 pisze:
nie mam nic przeciwko -lubie sobie posłuchać czasami-taka muza mnie odpreża i uspokaja
))
to tak jak mnie

kaspo mężczyzna, 41
Kraków

Nagrań: 52, Postów: 6173
17 października 2009 o 21:56
Zgłoś do moderacji
Ja nie przepadam za operetka. Jesli chodzi o muzyke klasyczna - roznie, zaleznie od humoru.
W zasadzie czy muzyka grana przez orkiestry symfoniczne, np z filmow typu, powiedzmy, star wars, jest muzyka klasyczna? Chyba nie, ale sie nie znam, rozwiejcie moje watpliwosci.
Teatr - mam z nim do czynienia od dziecka. Nie jako aktor, ale jako widz. Moja rodzina sie tym zajmuje.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
Konto usunięte

17 października 2009 o 22:17
Zgłoś do moderacji
kaspo...
to bardzo fajnie, aktorstwo to swietne zajecie, swietny zawod.
Jezeli chodzi o filmy, to niestety nie rozwieje Twoich watpliwosci bo szczerze mowiac, w kwestii filow to ja nie jestem obyta
olka...
szczerze mowiac, ja tez nie doslownie slucham na codzien, bardziej słucham ćwiczac. Z uwagi na to ze robie coroz to nowy repertuar, przesluchyje wykonania arii i piesni innych spiewakow i w sumie to jest moj dzienny udział samej muzyki klasycznej.
kart15 mężczyzna, 34
Nowy Tomyśl

Nagrań: 0, Postów: 41
18 października 2009 o 13:14
Zgłoś do moderacji
Lubię grać klasyczną na pianinie

Czasem słucham

))
KarT15
nila kobieta, 27
Zielona Góra

Nagrań: 7, Postów: 64
19 października 2009 o 13:20
Zgłoś do moderacji
Lubię muzykę klasyczną. Chodzę do szkoły muzycznej, więc gram ją codziennie. Najbardziej lubię "Dla Elizy ".
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
Konto usunięte

19 października 2009 o 17:41
Zgłoś do moderacji
nila pisze:
Lubię muzykę klasyczną. Chodzę do szkoły muzycznej, więc gram ją codziennie. Najbardziej lubię "Dla Elizy ".
popieram

tez to uwielbiam

1 listopada 2009 o 11:41
Zgłoś do moderacji
Hm. Muzyka klasyczna to coś pięknego. Dla mnie było by nie możliwe słuchać jej na codzień, bo wprawia mnie w nastój przez który nie mam ochoty robić nic innego prócz słuchania. Moim ulubionym utworem jest Sonata Księżycowa, zdecydowanie.
papkin mężczyzna

Nagrań: 0, Postów: 16
1 listopada 2009 o 23:10
Zgłoś do moderacji
kocham muzykę klasyczną i darzę ją ogromnym szacunkiem
moi faworyci to Ludwik Van oraz Mozart
wilkowy mężczyzna, 42

Nagrań: 42, Postów: 593
1 listopada 2009 o 23:43
Zgłoś do moderacji
kaspo pisze:
Ja nie przepadam za operetka. Jesli chodzi o muzyke klasyczna - roznie, zaleznie od humoru.
W zasadzie czy muzyka grana przez orkiestry symfoniczne, np z filmow typu, powiedzmy, star wars, jest muzyka klasyczna? Chyba nie, ale sie nie znam, rozwiejcie moje watpliwosci.
Teatr - mam z nim do czynienia od dziecka. Nie jako aktor, ale jako widz. Moja rodzina sie tym zajmuje.
muzyka klasyczna to muzyka klasyczna

filmowa często jest muzyką symfoniczną
Człowiek człowiekowi wilkiem
kaspo mężczyzna, 41
Kraków

1 listopada 2009 o 23:48
Zgłoś do moderacji
wilkowy pisze:
kaspo pisze:Ja nie przepadam za operetka. Jesli chodzi o muzyke klasyczna - roznie, zaleznie od humoru.W zasadzie czy muzyka grana przez orkiestry symfoniczne, np z filmow typu, powiedzmy, star wars, jest muzyka klasyczna? Chyba nie, ale sie nie znam, rozwiejcie moje watpliwosci.Teatr - mam z nim do czynienia od dziecka. Nie jako aktor, ale jako widz. Moja rodzina sie tym zajmuje.muzyka klasyczna to muzyka klasyczna
filmowa często jest muzyką symfoniczną
I dziekuje bardzo bo nie bylem pewien. Sprosowujac wiec moja wypowiedz: klasyczna muzyke lubie, szczegolnie wagnera, a symfoniczna to uwielbiam

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
kaspo mężczyzna, 41
Kraków

3 listopada 2009 o 21:54
Zgłoś do moderacji
dostane ciasteczko?