nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?
Nagrań: 63, Postów: 3351
28 stycznia 2012 o 12:34
Zgłoś do moderacji
Taa.. Ja też się kiedyś różnie nazywałam z kolezankami.. Ale była różnica, kiedy powiedziała mi to koleżanka w żartach, bo się chciała poprzegadywać, a inna osoba..;>
Konto usunięte
28 stycznia 2012 o 12:37
Zgłoś do moderacji
Przypuszczam, że w pokoleniu Tomka słowo "moher" jest tak już utarte, że rzeczywiście traktuje się je jak normę. Ja mam podobny przykład. Jestem z Poznania, gdzie na potęgę używa się słowa "tej". Moja mama traktuje to słowo jakoś dziwnie i denerwuje się, kiedy się go używa mówiąc do niej. A dla mnie to jest zupełnie normalne słowo. Ja traktuję je jak wykrzyknik, a ona jako "ej".
"Zobacz co on robi tej!"
"Fajnie, że to działa tej! Teraz to te instrukcje piszą tej na kolanie! "
nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?
28 stycznia 2012 o 12:42
Zgłoś do moderacji
Ale jest chyba różnica między tymi dwoma słowami, prawda?
Ja wiem, że są utarte słowa,, których się już z przyzwyczajenia zaczęło używać, ale chyba trzeba się zastanowić czy wypada i czy to nikogo nie obraża?
Widzisz, ja jestem smarkata, ale może już za stara żeby to zrozumieć.. Dla mnie Babcia, to Babcia.. nie moher.. gej, to gej.. Nie ciota, nie pedał, tylko gej...
I bardzo mnie irytuje jak idę z kolegami gejami, oni się trzymają za ręce, a ktoś się na nich rzuca z wyzwiskami...
nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?
28 stycznia 2012 o 12:45
Zgłoś do moderacji
tomdzek pisze:
nigdy na poważnie nie powiedziałbym do nikogo a zwłaszcza starszej osoby moher.
sama widzisz, że u ciebie też był taki czas, teraz on jest u mnie, więc nie wiem w czym tkwi problem 🙂
Tomuś, ja się przezywałam w przedszkolu..
🙂
Ja wiem, ze chłopcy dorastają później, no ale bez przesady, nie?
😃😃 <joke>
Dla mnie to po prostu dziwne, jak można w żartach (a żarty chyba są chyba pozytywne, przynajmniej tak mi się wydaje) używać pejoratywnych określeń..
Może za głupia jestem, zeby to zrozumiec.
🙂
nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?
28 stycznia 2012 o 12:47
Zgłoś do moderacji
croc pisze:
nieudana pisze:I bardzo mnie irytuje jak idę z kolegami gejami, oni się trzymają za ręce, a ktoś się na nich rzuca z wyzwiskami...
Nom, takie coś to jest wiocha do potęgi. Na chłopski rozum, wyzywanie kogoś, kogo się widzi pierwszy raz w życiu za to kogo kocha jest groteskowe do potęgi 😃
Moi rodzice też używają słowa "pedał" i chyba nie wydaje im się to jakieś straszne. A mi uszy więdną.
"Się okaże, że ten z Na Wspólnej to pedał."
Oczywiście ja też czasem używam zwrotu "ty pedale"... Jak jadę na rowerze i się jeden poluzuje...
nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?
28 stycznia 2012 o 12:54
Zgłoś do moderacji
Też byłam kiedyś zagorzałą katoliczką... Teraz wierzę tak samo, z tym, ze stwierdziłam, ze mogę się modlić w domu i żadna instytucja mi do tego nie potrzebna... Byłam moherem?
🙁
No tak.. na pewno osoba do której powiesz "cześć moher" wyłapie żart.. szczególnie osoba starsza.. Brawo Tomuś...
❤
A moi rodzice nie używają takich określeń.. Wulgaryzmów owszem, ale nie żadne pedały i mohery.. Na szczęście..
tomdzek mężczyzna, 27
Garwolin
Nagrań: 0, Postów: 1257
28 stycznia 2012 o 13:01
Zgłoś do moderacji
nie o to chodzi Kana.
moher to ktoś, kto na siłę wpaja poglądy chrześcijańskie, wysławia je wte i wewte, nie dopuszczając do siebie innych religii i racji.
Moher jest to jednostka bardzo nietolerancyjna, często o spaczonych poglądach na temat metali i homoseksualistów.
Twoja babcia by na pewno nie wyzywała Twoich kolegów od pedałów i ciot.
nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?
28 stycznia 2012 o 13:19
Zgłoś do moderacji
Nie słyszałam, zeby jakakolwiek babcia wyzywała kogoś od pedałów i ciot...
Aż poszukam w necie definicji mohera...
W każdym razie.. jest to obraźliwe, może Ty sobie tego w żartach używasz, ale inni nie.. A osoba starsza nie zrozumie żartu i się przejmie..
nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?
28 stycznia 2012 o 13:20
Zgłoś do moderacji
tomdzek pisze:
...no, chyba sie wybroniłem 😃
Jeszcze nie..;>
888888 kobieta
Nagrań: 68, Postów: 1377