blackwife13 kobieta, 29
Antwerpen (Belgia)
Nagrań: 371, Postów: 34
3 czerwca 2011 o 18:45
Zgłoś do moderacji
Ostatnio zdecydowałam się że zaczne chodzić na zajęcia muzyczne. Jednak nie jestem pewna , który instrument wybrać. Dlatego zwracam się do was z następującymi pytaniami
🙂
1. Na czym łatwiej się gra?
2.Czy warto wogle zaczynać naukę w wieku 16 lat.
3.Znacie jakieś dobre szkoły w Warszawie.
No to proszę o odpowiedź byle szybką
🙂
SFD
3 czerwca 2011 o 18:49
Zgłoś do moderacji
Ja nie gram na niczym, więc ciężko mi się wypowiedzieć ale zdaje mi się, że bas ma znacznie grubsze struny, więc dla kobitki to chyba lepsza gitara. Ale prosze nie krzyczec. Mowie ze sie nie znam to sa moje przypuszczenia. A na drugie pytanie odpowiem ze TAK! Warto! Zdecydowanie
Justyś
blackwife13 kobieta, 29
Antwerpen (Belgia)
4 czerwca 2011 o 20:15
Zgłoś do moderacji
justysia663778 pisze:
Ja nie gram na niczym, więc ciężko mi się wypowiedzieć ale zdaje mi się, że bas ma znacznie grubsze struny, więc dla kobitki to chyba lepsza gitara. Ale prosze nie krzyczec. Mowie ze sie nie znam to sa moje przypuszczenia. A na drugie pytanie odpowiem ze TAK! Warto! Zdecydowanie
Dzięki , nie martw się nikt nie będzie na ciebie krzyczęć
😃 NIkt tu więcej nie zajrzy
😉
SFD
paulina234 kobieta, 32
Starogard Gdański
Nagrań: 559, Postów: 482
4 czerwca 2011 o 21:43
Zgłoś do moderacji
tez mysle ze gitarka chociaz na niczym nie gram. Ale chcialabym na gitarce sie nauczyc
Niemand fragt nach deinen trenenn
Fur in bist du nur ein Madchen in Regen
blackwife13 kobieta, 29
Antwerpen (Belgia)
4 czerwca 2011 o 21:46
Zgłoś do moderacji
paulina234 pisze:
tez mysle ze gitarka chociaz na niczym nie gram. Ale chcialabym na gitarce sie nauczyc
NIe no ja uważam że umiejętnośc grania na gitarze jest fajna , a nawet czasmi przydatna
😉
SFD
paulina234 kobieta, 32
Starogard Gdański
4 czerwca 2011 o 21:49
Zgłoś do moderacji
Ale mnie nie stac na takie lekcje eh
blackwife13 kobieta, 29
Antwerpen (Belgia)
5 czerwca 2011 o 09:47
Zgłoś do moderacji
paulina234 pisze:
Ale mnie nie stac na takie lekcje eh
A może zajęcia w domach kultury są tańsze od prywatnych szkół ?
SFD
paulina234 kobieta, 32
Starogard Gdański
5 czerwca 2011 o 09:56
Zgłoś do moderacji
Eh tylko i tak to jest drogie eh
blackwife13 kobieta, 29
Antwerpen (Belgia)
5 czerwca 2011 o 10:01
Zgłoś do moderacji
paulina234 pisze:
Eh tylko i tak to jest drogie eh
Może jakiś znajomy gra na gitarze ? Znaczy właściwie to można w domu się podstaw wyuczyć , wystarczy you tube , poradnik dl apoczątkujących giatrzystów
😉
SFD
paulina234 kobieta, 32
Starogard Gdański
5 czerwca 2011 o 10:21
Zgłoś do moderacji
Ale gitarki brak hehehe
blackwife13 kobieta, 29
Antwerpen (Belgia)
5 czerwca 2011 o 11:03
Zgłoś do moderacji
paulina234 pisze:
Ale gitarki brak hehehe
~
Ale wiesz czasmi można nawet tanio zakupić na allegro , albo poszukać gdzieś w sklepie ze starociemi , tam na pewno znajdziesz tanio gitare
🙂
SFD
grzegorzo mężczyzna, 33
Kraków
Nagrań: 8, Postów: 84
8 czerwca 2011 o 00:55
Zgłoś do moderacji
Zdecydowanie klawisze. Najważniejsza rzecz w porównaniu do szarpanych - wciśniesz - masz dźwięk
🙂 To czyni je zdecydowanie łatwiejszymi w odbiorze. Gitarę określiłbym jako jeden z najtrudniejszych instrumentów - głównie ze względu na sposób gry - mniej intuicyjne rozmieszczenie dźwięków, technicznie trudniejsze granie akordów i ogólnie sama gra. Z prostych instrumentów wybrałbym jeszcze flet. No i perkusję :> Intuicyjna ale trochę zajmuje opanowanie podstaw.
Wiek nie ma znaczenia :> cała impreza z tym wzięła się z tego, że małe dzieci łatwiej się uczą. Ale na studia chodzimy gdy mamy 20pare lat i nie jesteśmy juz dziećmi, a musimy się uczyć. Nie ma z tym problemu, nie mamy nawet porównania do dziecistwa bezpośredniego w tym jak sie uczyliśmy (jak szybko). Tak samo z instrumentami badz innymi rzeczami np sportem - uczymy się jak kazdej innej rzeczy. Zatem zupełnie to olać bo za rok będziesz umiec wiecej niz kiedy nic nie zrobisz :> To zwykla nauka, jak każda inna. Dosłownie.
Kompozytor, producent muzyczny, realizator, wsio Ryba :>
blackwife13 kobieta, 29
Antwerpen (Belgia)
11 czerwca 2011 o 09:16
Zgłoś do moderacji
grzegorzo pisze:
Zdecydowanie klawisze. Najważniejsza rzecz w porównaniu do szarpanych - wciśniesz - masz dźwięk 🙂 To czyni je zdecydowanie łatwiejszymi w odbiorze. Gitarę określiłbym jako jeden z najtrudniejszych instrumentów - głównie ze względu na sposób gry - mniej intuicyjne rozmieszczenie dźwięków, technicznie trudniejsze granie akordów i ogólnie sama gra. Z prostych instrumentów wybrałbym jeszcze flet. No i perkusję :> Intuicyjna ale trochę zajmuje opanowanie podstaw.Wiek nie ma znaczenia :> cała impreza z tym wzięła się z tego, że małe dzieci łatwiej się uczą. Ale na studia chodzimy gdy mamy 20pare lat i nie jesteśmy juz dziećmi, a musimy się uczyć. Nie ma z tym problemu, nie mamy nawet porównania do dziecistwa bezpośredniego w tym jak sie uczyliśmy (jak szybko). Tak samo z instrumentami badz innymi rzeczami np sportem - uczymy się jak kazdej innej rzeczy. Zatem zupełnie to olać bo za rok będziesz umiec wiecej niz kiedy nic nie zrobisz :> To zwykla nauka, jak każda inna. Dosłownie.
Dzięki , musiałam 3 razy przeczytać żeby zrozumieć ale mniej więcej połapałam się o co chodzi
😉
SFD
grzegorzo mężczyzna, 33
Kraków
Nagrań: 8, Postów: 84
11 czerwca 2011 o 12:09
Zgłoś do moderacji
Przepraszam, jestem krewnym Czesława Mozila
🙁 😃
Kompozytor, producent muzyczny, realizator, wsio Ryba :>