najsel mężczyzna, 53
Gogolin
Nagrań: 541, Postów: 25
17 maja 2011 o 17:10
Zgłoś do moderacji
Witam Wszystkich użytkowników portalu iSing!
Bardzo proszę o śpiewanie oraz nagrywanie się na żywo w czasie rzeczywistym przed kamerką, tak jak ja i kilka innych osób to robi. Uważam, że dzięki temu stajemy się przez to bardziej wiarygodni, a wówczas komentarze, opinie oraz oceny będą na pewno bardziej adekwatne do naszych umiejętności wokalnych. Nawet jeśli ktoś nie posiada wbudowanej kamerki w komputerze, to można ją nabyć za ok. 50 złotych.
Odtwarzanie oraz nagrywanie piosenek ze slajdami jest krótkomówiąc "takie sobie" i nie pozwala tak naprawdę zobaczyć w jaki sposób druga osoba śpiewa, interpretuje oraz wykonuje daną piosenkę, nie wspominając już o emocjach z nią związanych. Myślę, że się ze mną zgodzicie i wkrótce się to zmieni.
Jeśli ktoś nie chce śpiewać i nagrywać się publicznie przed kamerką, to znaczy, że się krępuje, boi, wstydzi śpiewać na żywo. Po co więc w takim razie jego obecność na portalu dla osób śpiewających. Niech sobie śpiewa w domowym zaciszu nie poddając w ten sposób swoich wykonania opini publicznej. Moja sugestia dotyczy nie tylko śpiewających "amatorów", ale także "zawodowców", którzy w profesjonalnym studio nagraniowym mogą zrobić ze swoim głosem wszysko, a na żywo wychodzi tak naprawdę, co kto potrafi.
Pozdrawiam,
Leszek Wiklak
Edytowano 17 maja 2011 o 18:50 przez moderatora.
KIEDY MA DUSZA OPUŚCI CIAŁO, CHCĘ BY PO MNIE COŚ ZOSTAŁO...NP. MOJE PIOSENKI...
stargirl kobieta, 75
Bezdomna.
Nagrań: 27, Postów: 4147
17 maja 2011 o 18:06
Zgłoś do moderacji
Ooo kuźwa... czyli mam rozumieć, że muszę usunąć konto skoro nie nagrywam z kamerką?
A może po prostu ludzie chcą być anonimowi?
Oczywiście nie zaprzeczam, że nagrywanie z kamerką jest fajne i łatwiej na podstawie emocji widocznych w kamerze jest wtedy oceniać innych no ale to nie znaczy, że trzeba od razu zarzucać ludziom, że ktoś się boi, wstydzi czy krępuje. Bo to moim zdaniem mija się z celem a jasnowidzem żeby takie rzeczy wygłaszać to chyba nie jesteś... Jest wiele innych przyczyn dla których jedni nagrywają z kamerą a inni bez. Kto chce nagrać piosenkę z kamerką, to nagra, kto nie to nie. Prosta jak budowa kija;]
To jest internet. Mamy prawo pozostać anonimowi;]
Sticks and stones may break my bones
But chains and whips excite me...
robertas19 mężczyzna, 35
Piła (woj. wielkopolskie)
Nagrań: 12, Postów: 6728
17 maja 2011 o 18:13
Zgłoś do moderacji
Nagrywanie kamerką jest dobrowolne, no chyba, że iSing chce się zniżyć do poziomu portalu Jakelvis.pl i nakazać taki sposób śpiewania
🙂
Do kobiety trzeba się pofatygować... tak? Potem patrzysz jej w oczy... przysuwasz się... tak? Tylko troszeczkę, a najlepiej prawie do końca...
robertas19 mężczyzna, 35
17 maja 2011 o 18:18
Zgłoś do moderacji
najsel pisze:
Jeśli ktoś nie chce śpiewać i nagrywać się publicznie przed kamerką, to znaczy, że się krępuje, boi, wstydzi śpiewać na żywo. Po co więc w takim razie jego obecność na portalu dla osób śpiewających. Niech sobie śpiewa w domowym zaciszu nie poddając w ten sposób swoich wykonania opini publicznej.
Przepraszam bardzo, ale te słowa są jak dla mnie niepoważne, a zarazem śmieszne
🙂
Do kobiety trzeba się pofatygować... tak? Potem patrzysz jej w oczy... przysuwasz się... tak? Tylko troszeczkę, a najlepiej prawie do końca...
whisper kobieta, 34
Olsztyn
Nagrań: 107, Postów: 9531
17 maja 2011 o 18:18
Zgłoś do moderacji
najsel pisze:
Jeśli ktoś nie chce śpiewać i nagrywać się publicznie przed kamerką, to znaczy, że się krępuje, boi, wstydzi śpiewać na żywo. Po co więc w takim razie jego obecność na portalu dla osób śpiewających. Niech sobie śpiewa w domowym zaciszu nie poddając w ten sposób swoich wykonania opini publicznej.
No chyba sobie jaja robisz...
A jak mnie się np. nie chce nagrywać z kamerką to co? Mam nie nagrywać wcale?
Generalnie zgadzam się ze wszystkim co napisała StarGirl...
To jest jakiś śmiech na sali...
A od siebie dodam jeszcze:
Uważasz, że nagrania z kamerką byłyby oceniane obiektywniej niż te bez?
Szczerze? Tutaj się kolego niestety mylisz...
😉
Lubisz nagrywać się z kamerką? Proszę bardzo, nikt Ci nie broni.
Nie wymagaj tego jednak od innych.
Edytowano 17 maja 2011 o 18:19.
"Wszystko nam się śni,
ja - Tobie, a Ty - mi.
Wcale nie ma nas.
Nie dziejemy się..."
donhuan mężczyzna, 86
Nagrań: 1, Postów: 1574
17 maja 2011 o 18:19
Zgłoś do moderacji
Trzeba jeszcze dodać jednak dobre strony; przecież wtedy wyniki własnego śpiewu są zdecydowanie lepsze, wyraża się uczucia, ale jednak nie wolno narzucić nikomu sposobu nagrywania.Niestety ja nie wyrażam pozytywnie swojej opinii.
Edytowano 17 maja 2011 o 18:20.
whisper kobieta, 34
Olsztyn
Nagrań: 107, Postów: 9531
17 maja 2011 o 18:19
Zgłoś do moderacji
Robercik high five!
"Wszystko nam się śni,
ja - Tobie, a Ty - mi.
Wcale nie ma nas.
Nie dziejemy się..."
robertas19 mężczyzna, 35
17 maja 2011 o 18:23
Zgłoś do moderacji
Katarzyno, a myślałem, że już żaden temat na tym portalu mnie nie zadziwi
🙂
komar106 mężczyzna, 38
Wrocław
Nagrań: 290, Postów: 621
17 maja 2011 o 19:40
Zgłoś do moderacji
a ja również popieram, że nagrywanie z kamerką jest dobrowolne
😉 A to, że w studio można zrobić wszystko to teoretycznie też prawda
🙂 Ja np. nagrywam bez kamerki bo: nie posiadam takowej, a nie bede kupował jej spoecjalnie by mieć prawo to nagrań w ogole
😃
a to czy ktoś wyraża emocje... do tego nie potrzeba kamerki
😉 Emocje są zwykle wyrażane głównie głosem a nie wyglądem;P
Ja np. nagrywam tak jak nagrywam
🙂 domowymi sposobami
😉 ale nie da się tego nazwać studiem
😃 Ale coś tam sobie próbuje, jednak nie zdarzyło mi się robić potężnej "magii" by mój głos brzmiał mega
😉 aczkolwiek większość nagrań u mnie i tak jest surowych
🙂
http://komar106.wrzuta.pl/
najsel mężczyzna, 53
Gogolin
Nagrań: 541, Postów: 25
18 maja 2011 o 19:59
Zgłoś do moderacji
Ludzie! Nagrywajcie się jak chcecie! Ja tylko usiłowałem zasugerować, że jeśli ktoś decyduje się na nagrywanie swojego głosu, niech po prostu pokaże jak to robi! Proste! Jeśli ma odwagę się nagrywać, niech pokaże swoją twarz! Być anonimowym i pisać, co się każdemu podoba w dobie dzisiejszej technologii, to żadna sztuka! Sztuką jest pokazać kim naprawdę się Jest! Pozdrawiam!
KIEDY MA DUSZA OPUŚCI CIAŁO, CHCĘ BY PO MNIE COŚ ZOSTAŁO...NP. MOJE PIOSENKI...