SIEMANKO, ponieważ jestem wielkim fanem Eurowizji postanowiłem że utworze nowy temat, Eurowizyjny, będe tu zamieszczał piosenki tegorocznej eurowizji, oraz występy z poprzednich lat z różnych krajów, a pod spodem będziemy komentowac, jeśli ktoś z was ma jakąś swoją ulubioną piosenkę z eurowizji to również piszcie, 🙂 więc zapraszam 🙂
Na początek zamieszczam występ Magdaleny Tul z krajowych eliminajci, jak ktoś nie wie to właśnie Magdalena Tul z piosenką Jestem będzie nas reprezentowac na eurowizji 2011 w Niemczech, oto jej wystep, posłuchajcie i napiszcie co o nim sądzicie:
A jak wspominacie występ leny, ja tylko powiem że uwielbiam tą piosenke
Piosenka bardzo fajna i wersja studyjna również ; )
Aczkolwiek wykonanie na eurovisi nie za bardzo mi się spodobało, ale wiadomo trema i stres robią swoje ; )
Mam nadzieję, że Polska wygra ! ; )
ja dużo czytam różnych forum eurowizyjnych, i wiele osób pisze że klapa, dno, że okropnie śpiewała, ja uważam że Magda dobrze zaśpiewała, wiadome że może kilka fałszów było ale to może byc ze względu że małe studio i nie wykazała, swojich maksymalnych możliwosci wokalnych ale na eurowizyjnej scenie będzie super, i troche tez chórek zawiódł ale przecież można zmienic co nie heh
Polska wystapi w 1 półfinale który odbędzie się 12 maja, w tym samym półfinale również będzie Norwegia, a reprezentowac ten kraj będzie Stella Mwangi z piosenką Haba Haba, heh według mnie to ciekawy kawałek, kojarzy mi się z wakacjami gorącymi krajami, a tu będzie reprezentowac zimny kraj Norwegię, posłuchajcie:
A ja uważam że to jest robią tylko pośmiewisko i powinni nie startować w ogóle. To nie jest 1991rok czy coś koło gdy Edytka wyszła i pięknie zaśpiewała. Tu musi być coś prostego i chwytliwego. A to? Co to ma być w ogóle? Najlepsze ja uważam był SheMoans z piosenką z Tap Madl 🙂
sheamons, to była słaba piosenka, może fajna, ale jestem pewien że bysmy z nią daleko nie zaszli, a piosenka Magdaleny Tul jest naprawdę dobra, ludzie z całej europy mówili że Tul jest Najlepsza, polacy tez tak uważali i na nią głosowali, wiec wygrała i życze jej powodzenia, może wkońcu dostaniemy się do fianu, a z takim podejsciem że robią pośmiewisko, to nawet nie skomentuje, pozdro
Na te lata to było świetne. Ale teraz po polsku co zrobi? Ja nie łudze się że przejdzie do finału. A co do Leny to jej nie cierpie. Gwiazdka jednego sezonu. To z pośmiewiskiem to moje podejście. Nasz kraj jest zacofany i trzeba to otwarcie powiedzieć. Nie potrafią znaleźć osoby świetnie śpiewającej bo je wywalają a nawet jak się jakiś program wygra to zrobienie kariery za granicą jest niemożliwe.
a w piosence Edyty to nie ja, jakoś nic nie widze uważam że o milion razy lepsza była piosenka Isis gee, no ale niestety przed ostatnie miejsce w finale
to może żecz gustu ale ja lubie eurowizje taką jaka jest i podobają mi się te piosenki, wy chceice takie piosenki jak były 10 lat temu? to już nie te czasy, a teraz są fajne nowoczesne piosenki
Owszem nowoczesne, ale nie takie coś jak wybrali. Uważam że piosenka z Tap Madl jest łatwa i szybka. Nie wiem czy to prawda ale Anglia podobno ma wystawić zespół Blue.
Nowe piosenki: kuqe 2115, Zalia, Akademia Pana Kleksa
Do naszej biblioteki właśnie dołączyły trzy elektryzujące nowości – emocjonalna opowieść o wytrwałości od kuqe 2115, subtelny i poruszający „Diament" Zalii oraz magiczna, odświeżona wersja „Na Wyspach Bergamutach" z nowej Akademii Pana Kleksa.