all95day kobieta, 29
Jodłowa
Nagrań: 0, Postów: 4
6 lutego 2011 o 11:27
Zgłoś do moderacji
j.w
Byłabym wdzięczna za wszelkie porady ; p Proszę o podpowiedzi - na co powinnam położyć nacisk w ćwiczeniu śpiewu i czy w ogóle się do tego nadaję?
Edytowano 6 lutego 2011 o 12:19 przez moderatora.
all95day kobieta, 29
Jodłowa
6 lutego 2011 o 11:30
Zgłoś do moderacji
Ale google nie powie mi jakie błędy robię w śpiewaniu : (
lanii kobieta, 37
Nagrań: 26, Postów: 10
6 lutego 2011 o 11:41
Zgłoś do moderacji
chwila... Jest dział PT ŚPIEWANI - TECHNIKI, PORADY, a Wy z takimi tekstami: wujek google też pomoze? Skoro tak ma wyglądać ten dział, to weźcie se dajcie spokój z jego istnieniem ... Dziewczyna chce radę od osób bardziej doświadczonych to jej pomóżcie, a nie udajeie alfę i omegę do kwiatka!!!
😕
Ciało jest chórem, wokalistą jest Serce.
kaspo mężczyzna, 40
Kraków
Nagrań: 52, Postów: 6173
6 lutego 2011 o 11:46
Zgłoś do moderacji
lanii pisze:
chwila... Jest dział PT ŚPIEWANI - TECHNIKI, PORADY, a Wy z takimi tekstami: wujek google też pomoze? Skoro tak ma wyglądać ten dział, to weźcie se dajcie spokój z jego istnieniem ... Dziewczyna chce radę od osób bardziej doświadczonych to jej pomóżcie, a nie udajeie alfę i omegę do kwiatka!!!😕
Ha! Sluszna uwaga. Tylko ze taki temat juz kiedys byl i trzeba go poszukac
🙂
I o tym tez jest w regulaminie.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
nila kobieta, 25
Zielona Góra
Nagrań: 7, Postów: 64
6 lutego 2011 o 19:33
Zgłoś do moderacji
Ja mam ten sam problem. Śpiewam na konkursie piosenki angielskiej i jak śpiewam wysokie dźwięki, to strasznie piszczę. Próbowałam trochę obniżyć, ale wtedy melodia jest nie w tej tonacji, a jak próbuję zaśpiewać mocniej, to śpiewam tak jak w operze.
Edytowano 6 lutego 2011 o 20:34.
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
6 lutego 2011 o 20:14
Zgłoś do moderacji
Curber ma rację. Co mogę dodać. Śpiewanie ze zbyt dużą ilością powietrza prowadzi do powstania guzków na strunach głosowych, więc należy się tego wyzbyć jeśli chodzi choćby o zdrowie.
Nie mam co się rozpisywać, bo wszystko zostało już powiedziane.
Masz 15 lat, więc przed Tobą jeszcze mutacja. Bardzo trudny okres. Ja jestem niestety w trakcie i w tym momencie wysokie dźwięki sprawiają mi problem, bo powinny być głębokie i dojrzałe a nadal pozostaje w rejestrze "małej dziewczynki". Więc pilnuj tego także : )
Przesłuchałam Twoje nagranie z kamerką i coś jeszcze mi się nasunęło. Otwieraj buzie! Im wyższy dźwięk tym mocniej otwórz. Poza tym odniosłam wrażenie jakbyś śpiewała cichutko i delikatnie jakbyś się bała że ktoś usłyszy. Do przodu!
Justyś
robertas19 mężczyzna, 35
Piła (woj. wielkopolskie)
Nagrań: 12, Postów: 6728
6 lutego 2011 o 20:18
Zgłoś do moderacji
Do kobiety trzeba się pofatygować... tak? Potem patrzysz jej w oczy... przysuwasz się... tak? Tylko troszeczkę, a najlepiej prawie do końca...
all95day kobieta, 29
Jodłowa
7 lutego 2011 o 14:31
Zgłoś do moderacji
Jej, dzięki wielkie za te uwagi. Są dla mnie na prawdę cenne : ) Więc pozostaje mi ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć ; )