robertas19 mężczyzna, 36
Piła (woj. wielkopolskie)

Nagrań: 12, Postów: 6729
31 października 2009 o 22:24
Zgłoś do moderacji
ja sobie chyba za rok specjalnie do Anglii na tydzień pojadę, żeby pierwszy raz w życiu obchodzić prawdziwe Halloween, no najlepiej byłoby do Stanów, ale UK też może być
🙂
Do kobiety trzeba się pofatygować... tak? Potem patrzysz jej w oczy... przysuwasz się... tak? Tylko troszeczkę, a najlepiej prawie do końca...
bocin mężczyzna, 36
Łódź Heliska

Nagrań: 15, Postów: 5446
31 października 2009 o 22:28
Zgłoś do moderacji
Ciekawi mnie jakie są straty dzięki temu jakże wspaniałemu zwyczajowi, który mnie nie przekonuje i nie chciałbym, aby nasi rodacy, to sobie zapożyczyli.
🙂
bocin mężczyzna, 36
Łódź Heliska

31 października 2009 o 22:39
Zgłoś do moderacji
mnie jeszcze na szczęście nie okradli ani nikogo w mojej okolicy :] przeważnie po domach chodzą dzieci same lub z rodzicami a dorośli imprezują w knajpach i w domach :] na pewno coś takiego jak rabunki ma miejsce ale ja się z tym jeszcze nie spotkałam
🙂 poza tym impreza jako impreza jest spoko
🙂 jak byłam w Polsce też byłam średnio do Halloween nastawiona ale tutaj nawet na pogrzebach nie płaczą a po pogrzebach mają balangi potańcówki z karaoke i chlanie do rana także zupełnie inne podejście do śmierci niż w Polsce.... akurat tego chlania nie popieram
🙂 ale Halloween jak najbardziej
😃
😃
😃
vive
kacpersky551 mężczyzna, 34
Dolny Śląsk :)

Nagrań: 2, Postów: 5540
31 października 2009 o 23:03
Zgłoś do moderacji
Naiwność ludzka nie zna granic bez wątpienia przekracza wszystkie granice :)
Kacpersky551 ®
bocin mężczyzna, 36
Łódź Heliska

31 października 2009 o 23:05
Zgłoś do moderacji
A co sądzicie o jutrzejszym święcie i tym niesamowicie szczerym i od serca odwiedzaniu bliższych i dalszych zmarłych z rodzin, itd?
31 października 2009 o 23:06
Zgłoś do moderacji
ja tej najblizszej nie bede mogl odwiedzic..
😕
ragazzo occhi cielo.
kaspo mężczyzna, 41
Kraków

Nagrań: 52, Postów: 6173
31 października 2009 o 23:07
Zgłoś do moderacji
czołowo
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
kaspo mężczyzna, 41
Kraków

31 października 2009 o 23:15
Zgłoś do moderacji
o dupa, nikogo nie ma?
🙁
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
bocin mężczyzna, 36
Łódź Heliska

ladyines kobieta, 35

Nagrań: 4, Postów: 473
31 października 2009 o 23:20
Zgłoś do moderacji
we wloszech to zazwyczaj sie chodzi w drugi dzien swiat na cmentarz..
ragazzo occhi cielo.
kaspo mężczyzna, 41
Kraków

31 października 2009 o 23:20
Zgłoś do moderacji
nie ide chory jesstem
🙁
a poszedlbym wieczorem jak bedzie ciemno
🙁
bocin mężczyzna, 36
Łódź Heliska

31 października 2009 o 23:33
Zgłoś do moderacji
Pomyśl o zmarłych... będzie im smutno, że ich nie odwiedziłeś.
😃
Dla mnie takie chodzenie na cmentarz i zapalanie zniczy, itd, tylko dlatego, że jest święto, w które na cmentarz wybiera się (nie znam statystyk, więc podam tak na chybił trafił) 95% rodaków jest trochę niepoprawne. Jeśli ktoś chodzi w miarę regularnie i często, dlatemu, że tych bliskich ma w pamięci i odwiedzanie ich sprawia, że ukaja swój wewnętrzny ból, to ok. Jednak, gdy ktoś rusza dupe tylko od święta, to przepraszam, ale jak dla mnie sprawia tylko, że jest wielki tłok, a jego "odwiedziny" zbyt wielkiego znaczenia duchowego nie mają.
🙁