Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
strelauiczarny pisze:
yani pisze:... może i mocne słowa, ale zazwyczaj trafione ;o) ... a wyjątki tylko potwierdzają regułę ;o) ...
... a wiesz kto ma największą skłonność do generalizowania? ... faceci jak mówią o kobietach :oP ...
:oD
Ha! kazdy z nas ma skłonnosci do generalizowania bo pomagają nam porządkować i organizować rzeczywsitość. ale nie popadajmy w skrajności🙂 A to ważną jest funkcją
🙂 Ale Generalizowanie w sposób okrojony i wybiórczy staję się stereotypizacją
🙂
Nie ma takich wyjątków które by potwierdzały regułę🙂
Kochaj wszystkich, ufaj niewielu, nie czyń krzywdy nikomu.
- William Shakespeare -
Naiwność ludzka nie zna granic bez wątpienia przekracza wszystkie granice :)
Kacpersky551 ®
kacpersky551 pisze:
"Że mężczyźni to dranie. A ja powiem że kobiety..."🙂
Przez wieki jest zagnanie jednych na drugich😃
Przecież to już legenda😃
- William Shakespeare -
...
![]()
yani pisze:
strelauiczarny pisze:yani pisze:... może i mocne słowa, ale zazwyczaj trafione ;o) ... a wyjątki tylko potwierdzają regułę ;o) ...
... a wiesz kto ma największą skłonność do generalizowania? ... faceci jak mówią o kobietach :oP ...
:oD
Ha! kazdy z nas ma skłonnosci do generalizowania bo pomagają nam porządkować i organizować rzeczywsitość. ale nie popadajmy w skrajności🙂 A to ważną jest funkcją
🙂 Ale Generalizowanie w sposób okrojony i wybiórczy staję się stereotypizacją
🙂
Nie ma takich wyjątków które by potwierdzały regułę🙂
...ok ... i po tym profesorskim wykładzie ja sobie posiedzę w kąciku ... uśmieję się do łez, a potem udam, że masz rację - bo często tak robię jak mam do czynienia z facetami ... ;o)
... czasami lepiej odpuścić ;o) ...
strelauiczarny pisze:
No tak😃 w koncwu wy jesteście idealne z racji bycia kobietami, nie popełniacie błędów i nigdy nie zachowujecie się jak idiotki... dlaczego dostrzegłem to dopiero po tylu latach zycia... naprawde nie mamy innych tematów nad którymi mozna sie porozwodzic ?
"Oto jedno z tych najprostszych zdumień.."
strelauiczarny pisze:
No tak😃 w koncwu wy jesteście idealne z racji bycia kobietami, nie popełniacie błędów i nigdy nie zachowujecie się jak idiotki... dlaczego dostrzegłem to dopiero po tylu latach zycia... naprawde nie mamy innych tematów nad którymi mozna sie porozwodzic ?
- William Shakespeare -
...
![]()
taktaktak pisze:
To zależy od faceta. Są idioci od urodzenia, są tacy którzy się okazują dupkami i są wyjątki od reguły (na moje oko 3% facetów)🙂
![]()
bocin pisze:
taktaktak pisze:To zależy od faceta. Są idioci od urodzenia, są tacy którzy się okazują dupkami i są wyjątki od reguły (na moje oko 3% facetów)🙂Chwila, kto jest tym wyjątkiem niby?Pomyślmy... ja... hmm... kto jeszcze?
🙁
strelauiczarny pisze:
Ano każdy widzi to co chce... i może w tym jest problem.
- William Shakespeare -
Naiwność ludzka nie zna granic bez wątpienia przekracza wszystkie granice :)
Kacpersky551 ®
bocin pisze:
***a... nie mogę się połapać.🙁
Za dużo cytowaliście i teraz nic już nie wiem.🙁
W jakiej kwestii mam rozwiać Wasze wątpliwości? ;>
Wiem dość dużo o obecnie poruszany temacie.🙂
Zaloguj się, aby odpowiedzieć w temacie. Nie masz konta? Zarejestuj się!