olka1994r kobieta, 30
Żory
Nagrań: 17, Postów: 1413
30 sierpnia 2009 o 10:40
Zgłoś do moderacji
Ostatnio przeglądałam najlepsze wykonania... Troszkę mnie zdziwyły niektóre wybory. Przy pewnej piosence jako najlepsze nagranie widnieje link do śpiewającego 15 latka bez kompletnego wyczucia rytmu. Jak myślicie, nie lepiej byłoby gdyby wybrać kilka osób, które mają dłuższy staż na ising i znają się na śpiewie, żeby to one w wolnym czasie przeglądały takie nagrania i na bieżąco wybierały najlepsze? Przecież kilka dni po wyborze może się pojawić coś o jeszcze wyższym poziomie i zniknie w morzu innych nagrań...
30 sierpnia 2009 o 11:41
Zgłoś do moderacji
musze przyznać że zauważyłam kilka takich "najlepszych" nagrań w które z radością klikałam i z większą radością wyłączałam... ktoś z tym coś powinien zrobić bo naprawde dobre wykonania giną... pozdrawiam.
vive
30 sierpnia 2009 o 12:09
Zgłoś do moderacji
Racja
Think over 3 times before you will tell something or write...I already convinced sie about this...
vivreen kobieta, 34
Częstochowa
Nagrań: 747, Postów: 460
30 sierpnia 2009 o 12:27
Zgłoś do moderacji
olka1994r pisze:
Ostatnio przeglądałam najlepsze wykonania... Troszkę mnie zdziwyły niektóre wybory. Przy pewnej piosence jako najlepsze nagranie widnieje link do śpiewającego 15 latka bez kompletnego wyczucia rytmu. Jak myślicie, nie lepiej byłoby gdyby wybrać kilka osób, które mają dłuższy staż na ising i znają się na śpiewie, żeby to one w wolnym czasie przeglądały takie nagrania i na bieżąco wybierały najlepsze? Przecież kilka dni po wyborze może się pojawić coś o jeszcze wyższym poziomie i zniknie w morzu innych nagrań...
Osoby te musiały by albo być szalenie obiektywne i non stop siedziec na ising i słuchac ...albo.. nie mieć tu żadnych znajomych i wciąż siedziec na Ising i słuchać xD ..... moze niech juz zostanie tak jak jest ....
😛 albo zeby admini ? ale oni maja lepsze rzeczy do roboty xD np wgrywanie nowych piosenek
😛
..:: Śpiewaj tak, jakby to miała być ostatnia piosenka jaką będzie Ci dane zaśpiewać ::..
norbii56 mężczyzna, 39
Nagrań: 546, Postów: 566
30 sierpnia 2009 o 14:57
Zgłoś do moderacji
moim skromnym zdaniem powinno byc jakies małe grono osób jury ktorzy by wybierali np.piosenke dnia ,tygodnia,miesiaca itd
30 sierpnia 2009 o 22:12
Zgłoś do moderacji
Na isingu istnieje takie coś jak "dam ci 5,6 bo mam cie w znajomych, albo bo cie lubie" lub też dawanie komentarzy w stylu "super" "fajnie " "6 !" w takim celu, aby również od tych osób otrzymać podobne noty. Przez to w niby najlepszych nagraniach widzimy kiepsko śpiewajacych uzytkowników typu ropson, norbii56, pawlunio1990. Tutaj mam również pytanie, ile trzeba mieć ocen aby nasza średnia mogła być wyróżniona jako "najlepsze nagranie" ???
Głosowanie musi zdecydowanie pozostać, nagranie nie może sie podobac jednej osobie, ale grupie osób i musi być to szczera ocena. To nic że ising jest zabawą, trzeba zachować jakieś elementy "rozsądku" w ocenie.
Olka1994 poruszyła dobry temat do dyskusji. Ktoś powinien coś na to poradzić, ale nie sądze żeby wytypowanie specjalnych osób było dobrym pomysłem gdyż jak mówiłem musi być to ocena grupy (szczera ocena a nie z uprzejmości !! )
seric mężczyzna, 33
Jarocin
Nagrań: 14, Postów: 25
30 sierpnia 2009 o 22:20
Zgłoś do moderacji
Tak świetny pomysł! Powiedzmy wszystkim żeby wystawiali szczere oceny i po kłopocie! Że też nikt na to jeszcze nie wpadł...
A teraz na poważnie: pomysł grona osób głosujących na piosenki jest dobry, tyle że musiałoby to być rzeczywiście kilkanaście osób conajmniej... I teraz największy problem: znajdźcie takie osoby które poświęcą na to czas, są odpowiedzialne i uczciwe. Moim zdaniem bardzo małe szanse na powodzenie.
kacpersky551 mężczyzna, 33
Dolny Śląsk :)
Nagrań: 2, Postów: 5540
30 sierpnia 2009 o 22:50
Zgłoś do moderacji
I Debiut Roku
Naiwność ludzka nie zna granic bez wątpienia przekracza wszystkie granice :)
Kacpersky551 ®
31 sierpnia 2009 o 01:19
Zgłoś do moderacji
Dodam małe sprostowanie do mojej wcześniejszej wypowiedzi: pisząc do grupy osób miałem na mysli całe isingowe społeczenstwo. Tworzenie specjalnej węższej grupy nie miałoby sensu. Każdy powinien mieć wpływ na wybór i możliwość wystawiania ocen.
Dobrymi pomysłami były pojawiające się w innych wątkach wypowiedzi odnośnie tego, że ocenę możemy wystawić tylko wraz z komentarzem, ewentualnie również można wprowadzić jednocześnie w regulaminie zakaz wpisywania wystawionej oceny w komentarzu.
rockann27 kobieta, 42
Goczałkowice- Zdrój
Nagrań: 115, Postów: 591
31 sierpnia 2009 o 10:08
Zgłoś do moderacji
[cytat=arkoski22]Na isingu istnieje takie coś jak "dam ci 5,6 bo mam cie w znajomych, albo bo cie lubie" lub też dawanie komentarzy w stylu "super" "fajnie " "6 !" w takim celu, aby również od tych osób otrzymać podobne noty. Przez to w niby najlepszych nagraniach widzimy kiepsko śpiewajacych uzytkowników typu ropson, norbii56, pawlunio1990.
Jeśli mam być szczera, to pawlunio1990 jest jednym z moich ulubionych iSingowców i wcale nie dlatego, że mam go w znajomych, on po prostu umie śpiewać! Co do pozostałych, których wymieniłeś, to też nie rozumiem o co ci chodzi... Ja nie uważam, że są kiepscy...Nie sztuka oceniać kogoś, jeśli samemu nie ma się nic do zaprezentowania!!!