dalumen mężczyzna, 40
Kraków
Nagrań: 0, Postów: 26
29 września 2010 o 03:35
Zgłoś do moderacji
Jakie jest wasze zdanie na ten temat i dlaczego?
Ja jestem zwolennikiem śpiewania LIVE, gdyż ludzi którzy nie potrafią śpiewać można wypromować dzięki profesjonalnym obróbkom wokalnym, wielu artystów śpiewa z playback`u, prawdziwy artysta - nigdy.
Pozdrawiam i czekam na wasze opinie.
mikserek kobieta, 30
Kraków
Nagrań: 0, Postów: 104
29 września 2010 o 07:42
Zgłoś do moderacji
Nie potrzebne nam na rynku gwiazdki,które nie umieją śpiewać... I tak szybko zgasną.... Niech promują prawdziwych artystów a nie ludzi za których wszystko komputer robi...
mortygirl kobieta, 42
MARS
Nagrań: 256, Postów: 1322
29 września 2010 o 10:12
Zgłoś do moderacji
Nie bardzo uśmiecha mi się iść na koncert artysty, który ''jedzie'' z playbacku. Płyty to ja sobie mogę posłuchać w domu lol
Jeszcze toleruję pół - playback, czyli śpiewającego na żywo do muzyki nie granej na żywo, ale to tylko na potrzeby jakiś pojedynczych występów w tv. Nic i nikt nie zastąpi tej koncertowej magii, instrumentów na żywo bla bla bla bla. Dopiero podczas koncertu wychodzi czy ktoś tak naprawdę potrafi śpiewać. Z playbacku to i ja mogę
😃 lol Sztuką jest śpiewać na żywca z żywymi instrumentami
😉 Takie gwiazdy sobie cenię
<<''Break Me, Shake Me''>>
gabina22 kobieta, 44
Rodowo- Przemków, bytowo- Wa-
Nagrań: 121, Postów: 107
29 września 2010 o 11:51
Zgłoś do moderacji
Hola hola
Ale wydaje mi się że temat jest chyba o czymś innym
Autorze, czy nie miałeś na myśli śpiewanie live na ising albo nagrywanie wcześniej w programie i dopiero wrzucanie?
Jeśli nie to przepraszam
🙂
A co do plastikowych tworów medialnych to niestety zdominowały nasz rynek muzyczny... sprzedają sie jak ciepłe bułeczki i wcale nie martwią się krótką karierą-nachapią się po brzegi a potem życie ze sprzedawania swojej osobowości(albo jej braku), robienia afer pod media i co jakiś czas wydanie nowego gniota.
Ale winą za to można obarczyć nas wszystkich... bo przecież ktoś tego słucha-to się sprzedaje. Można w takim razie wysunąć daleko idący wniosek że poziom muzyczny odbiorców jest stosunkowo niski i niewymagający.
Większość ludzi łaknie grania umca umca i nie są smakoszami dziedziny muzycznej-o braku szczątkowej wiedzy o muzyce klasycznej już nie wspomnę.
Pozdrawiam smakoszy
🙂
paulins kobieta
Nagrań: 192, Postów: 571
29 września 2010 o 15:35
Zgłoś do moderacji
dasetro - moim zdaniem nie jest tak, że prawdziwy artysta nigdy nie śpiewa z playbacku, bo czasem kiedy np jest wytęp w jakimś programie, jest wymóg żeby śpiewano z playbacku, nie wiem czemu, parę razy się z czymś takim spotkałam. Ale wiadomo, że jak ktoś przychodzi na koncert to chce słyszeć wykonań na żywo. Raczej mało kto na koncertach jedzie z playbacku.
mortygirl - w półplaybacku też są często nagrane chórki, dlatego jak jest półplayback, a ktoś śpiewa czysto, to wiele osób myśli, że to playback.
gabina22 kobieta, 44
29 września 2010 o 20:14
Zgłoś do moderacji
Paulins...nigdy nie powiedziałam że dzielę muzykę na lepsze i gorsze gatunki ale na lepszą i gorszą ich jakość. Tak jak napisałaś-hip hop-za którym mimo wszystko nie przepadam ma wielu świetnych wykonawców,muzyków których cenię.
Nawiązując o muzyce poważnej chciałam dać do zrozumienia że zamykanie się szczelnie w ramach umca umca nie jest słuszne.
Uważam że powinno się jak najbardziej poszerzać horyzonty muzyczne aby potrafić oddzielić ziarno od Plewów.
A skoro twoje horyzonty są tak szerokie to może świadczyć tylko o tym że jesteś właśnie smakoszem
🙂
Pozdrawiam
gabina22 kobieta, 44
30 września 2010 o 12:40
Zgłoś do moderacji
Paulins.
Widzę że szukasz dziury w całym.
A to że coś mi się nie podoba nie znaczy że nie może być wartościowe
I nie dałam do zrozumienia nic... Po prostu wyraziłam swoje zdanie a Ty atakujesz.
Napisz jakie jest Twoje zdanie i kwita... A nie prostuj mojego. AAA i Umca umca to żaden gatunek muzyczny-Pod tym pojęciem umieściłam to co dla mnie nie jest wartościowe i może się tam znaleźć za równo Disco,Pop jak i indu albo rock.
Pozdrawiam...
gabina22 kobieta, 44
30 września 2010 o 16:00
Zgłoś do moderacji
Obrażalska jesteś z natury czy to nabyta przypadłość.?
Wiesz.... mnie to nie rusza jak ktoś nawet próbuje mnie urazić.
I myślę że już nie ma sensu dyskutować.
A rozmowa to była...i owszem, ale to Ty mi chciałaś coś udowodnić a ja się broniłam.
Pozdrawiam.
Bez odbioru
🙂
whisper kobieta, 35
Olsztyn
Nagrań: 107, Postów: 9531
30 września 2010 o 18:38
Zgłoś do moderacji
szczerze?
większość użytkowników iSing (co najmniej 3/4) nie jest w stanie odróżnić nagrania montowanego od nagrania "live" xD
więc nie wiem co ten temat ma w ogóle wnieść xD
"Wszystko nam się śni,
ja - Tobie, a Ty - mi.
Wcale nie ma nas.
Nie dziejemy się..."