wysy665 mężczyzna
Jelenia Góra
Nagrań: 114, Postów: 226
2 lipca 2010 o 17:00
Zgłoś do moderacji
wzmacniacz / piec do nagłośnienia wocalu w niedużym pubie na ok 40 osób
Witam,
Jak w temacie, jak ktoś się zna to proszę o pomoc. Potrzebuję wymieniony sprzęt, kupuję go raczej w celu propagowania karaoke niż w celach komercyjnych więc cena ma duże znaczenie
😉 Fajnie jak by były dwa wejścia na mikrofon ( duży jacek) najlepszą opcją były by piecyk, ale myślę że zestaw wzmacniacz + kolumna był by też do przyjęcia i pewnie nie gwałcił by tak brutalnie portfela. W moim przypadku portfelika. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
"Jedyne czego żałuje w życiu, to tego, że nie jestem kimś innym."
monia2405 kobieta, 29
Michałowo/obok Białegostoku
Nagrań: 12, Postów: 928
2 lipca 2010 o 17:18
Zgłoś do moderacji
Ja mam taki
🙂 Są dwa wejścia i myślę, że ładnie modeluje tudzież prezentuje głos
🙂
Co do pieca lub ewentualnie kolumny to Ci raczej nie pomogę. Ja mam w domu piecyk z Peavey'a
🙂 Jak na potrzeby domowe to bardzo dobry. Jak trzeba to potrafi bardzo fajnie i przede wszystkim głośno grać
🙂 Hmm, ale to pewnie zależy też od tego jak duża jest ta salka, gdzie masz zamiar prowadzić to karaoke
🙂
This is something more.
wysy665 mężczyzna
Jelenia Góra
2 lipca 2010 o 17:49
Zgłoś do moderacji
Tam gdzie kiedyś, ale na razie planuję i obczajam
😉 Coś na ising tematy klubów się nie rozwija w widoczny sposób? Ciekawe co z nim? Dzięki za info. Pytanie nadal aktualne. Co do odpowiedzi. Dzięki, ale nie za wiele Wniosłaś
😉 Pytanie. Co to jest na zdjęciu i ile kosztuje
😉 ?
wysy665 mężczyzna
Jelenia Góra
2 lipca 2010 o 19:43
Zgłoś do moderacji
powiedzmy do 5 stuff.
monia2405 kobieta, 29
2 lipca 2010 o 19:48
Zgłoś do moderacji
wysy665 pisze:
Pytanie. Co to jest na zdjęciu i ile kosztuje 😉 ?
Wzmacniacz Behringer Xenyx 1002 FX - kupiłam go za ok. 350 zł
🙂
This is something more.
wysy665 mężczyzna
Jelenia Góra
2 lipca 2010 o 20:16
Zgłoś do moderacji
monia2405 pisze:
wysy665 pisze😛ytanie. Co to jest na zdjęciu i ile kosztuje 😉 ?
Wzmacniacz Behringer Xenyx 1002 FX - kupiłam go za ok. 350 zł 🙂
DZIĘKI za info, nie znam się, ale obawiam się, że jest to mikser i jeżeli nie chcę go puścić przez komputer, który podejrzewam, że w twoim przypadku jest podłączony pod głośniki ( z własnym wzmacniaczem - czyli aktywne) to będę jeszcze potrzebował wzmacniacza i kolumny estradowej o odpowiedniej mocy. W sumie było by to logiczne, ale chcę sobie utrudnić życie i ogarnąć się ( o ile w ogóle się da) w jakiejś stosunkowo niedużej kwocie.
Ponawiam pytanie z naciskiem na to jaki polecilibyście PIECYK ? Jak teraz żałuję, że sprzedałem stary wzmacniacz unitry i wielgachną ( chyba jeszcze starszą) kolumnę ;(
Konto usunięte
2 lipca 2010 o 21:33
Zgłoś do moderacji
Piecyk nie spelni twoich oczekiwan z pewnoscia. Przegladałem troche allegro i obawiam sie ze za 500 to nie wiele tam znajdziesz odpowiednich urządzen. Musisz wiedziec ze nagłosnienie takiej imprezy wiaże sie z duzą wydajnością sprzetu. Jak kupisz tanie naglosnienie, to kupisz malo skuteczne naglosnienie a co gorsze bardziej awaryjne.
Przynajmniej 250 Watow RMS na strone potrzebujesz aby to gralo a nie pierdzialo.
Edytowano 3 lipca 2010 o 21:37.
monia2405 kobieta, 29
3 lipca 2010 o 09:27
Zgłoś do moderacji
Hmmm, to w takim razie, jak nie z komputera to z czego Ty chcesz odtwarzać te podkłady?
🙂
This is something more.
wysy665 mężczyzna
Jelenia Góra
3 lipca 2010 o 10:49
Zgłoś do moderacji
Dobra pszczółki
😉 Czytać można różnie, ale najlepiej ze zrozumieniem. Monia! Jakie podkłady? Nie chcę nagłaśniać muzyki ani podkładów. Jedyne co ma być nagłośnione to jeden ( jak buk da to dwa) wokale.
Podkład leci na zwykłym nagłośnieniu knajpy, potrzebuję osobno kolumnę ze wzmacniaczem pod mikrofon, daje to bardzo dobry efekt, kolumna która nagłaśnia śpiewającego jest jednocześnie skierowana w jego stronę ( nie, nie sprzęża się) i daje mu odsłuch co pozwala uniknąć moim zdaniem największej bolączki czyli śpiewania i niesłyszenia się.
Reasumując (dla tych co nie lubią czytać
🙂 1. komp podłączony pod głośniki z których leci normalnie w knajpie muzyka. 2. nagłośnienie mikrofonu dla śpiewających.
monia2405 kobieta, 29
3 lipca 2010 o 17:09
Zgłoś do moderacji
A no to trzeba było tak od razu
😃
Jeżeli ma być nagłośniony tylko jeden wokal to wystarczy Ci piecyk i mikrofon i tyle
🙂
Ja mam taki (z resztą wspomniałam o nim już wyżej w jakimś poście) piecyk
Kupiłam go za ok. 300 zł. Ale on ma tylko jedno wejście na mikrofon, z tymże bardzo dobrze słychać wokal (inaczej mówiąc - jak masz otwarte w domu okna to można podenerwować ludzi na podwórku
😃)
This is something more.
Konto usunięte
25 lutego 2020 o 21:37
Zgłoś do moderacji
Witam czyli za ile i co potrzeba bo się pogubiłem z tymi wypowiedziami. Pozdrawiam