wladek315 mężczyzna
krakow
Nagrań: 112, Postów: 134
18 czerwca 2010 o 16:51
Zgłoś do moderacji
MAM PYTANIE JAK MYSLICIE JAKI PROCENT LUDZI REAGUJE POZYTYWNIE KIEDY WIDZI OSOBE BEZDOMNA CO POWODUJE ZE LUDZIE Z DALEKA OMIJAJA LUDZI BIEDNYCH I BEZDOMNYCH WIDAC TO ZWLASZCZA NA ULICACH DWORCACH PARKACH ZAPRASZAM
Edytowano 18 czerwca 2010 o 16:57 przez moderatora.
KRAKOW
robertas19 mężczyzna, 35
Piła (woj. wielkopolskie)
Nagrań: 12, Postów: 6728
18 czerwca 2010 o 16:54
Zgłoś do moderacji
mały procent niestety.... czasami też sie zaliczam do takich osób, którzy podchodzą negatywnie ( tylko jak widzę jakiegoś bezdomnego zbierającego na flachę)
Do kobiety trzeba się pofatygować... tak? Potem patrzysz jej w oczy... przysuwasz się... tak? Tylko troszeczkę, a najlepiej prawie do końca...
wladek315 mężczyzna
krakow
18 czerwca 2010 o 17:01
Zgłoś do moderacji
ZGADZA SIE MLY PROCENT JEDNAK CZY JEST BRANE POD UWAGE ZE MOZE TEN CZLOWIEK UPADL CALKOWICIE NA DNO A JESLI MY LUDZIE POKAZALI BYSMY TYM WLASNIE BEZDOMNYM ZE MOZNA Z BEZDOMNOSCI WYJSC ZE NIE SA ODPYCHANI MOZE KOGOS UDALO BY SIE WYCIAGNAC Z NIEJ CHOCIAZBY JEDNEGO ZEBY POWSTAC TRZEBA UPASC CZY GDYBY LUDZIE POKAZALI ZE JEDNAK ONI TEZ SA LUDZMI CZY UWIERZYLI BY W SIEBIE
KRAKOW
Konto usunięte
18 czerwca 2010 o 17:01
Zgłoś do moderacji
Bardzo często jest tak ze bezdomny jest bezdomnym z własnej woli więc tak na oko trudno określić kto potrzebuje pomocy a kto tylko żeruje na innych ludziach.
Pamiętam kiedyś chodził taki jeden pukał do drzwi i mowił że jest bezdomny. Moja mama zaproponowałą coś do zjedzenia to sie odwrócił i poszedł. Trudna sprawa.
wladek315 mężczyzna
krakow
18 czerwca 2010 o 17:07
Zgłoś do moderacji
NO WLASNIE O TO CHODZI FILIPZKONOPI WLASNIE NA TYM POLEGA PROBLEM MASZ RACJE CZASEM NIE WIEMY JAK POMOC CHCIELIBYSMU DOBRZE A ONI SIE ODWRACAJA ALE POSTAWMY SIE NA ICH MIEJSCU MOJE ZYCIE JEST NICZYM NIE MAM DOMU NIE MAM NIKOGO COZ MOGE ROBIC ALKOHOL TO JEDYNE CO POZWALA MI O TYM NIE MYSLEC CZY WLANIE WTEDY MONA BY BYLO POMOC A CO Z TYMI KTORZY LEZA OT NAULICY ZNAM PRYPADEK KIEDY CZLOWIEK IDACY ULICABYL CHORY MIAL PROBLEMY Z BLEDNIKIEM UPADL I NAGLE LUDZIE JAK JEDEN O LADNIE MUSIAL POPIC PEWNO JAKAS IMPREZA DLACZEGO JEDNAK PIERWSZA MYSL TO PIJANY
KRAKOW
mati8899 mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 1822
18 czerwca 2010 o 17:11
Zgłoś do moderacji
ludzie bezdomni często się staczają-ale to to samo niż alkoholizm, patologia i przemoc. dla ludzi bezdomnych są organizowane schroniska , jednak ci nie pomagają sobie , gdy nie chcą skorzystać z tej pomocy , często zimą ludzie bezdomni umierają,większość z chłodu i głodu, większość ludzi niestety nie chce im w żaden sposób pomóc i to mnie bardzo irytuje........
wladek315 mężczyzna
krakow
18 czerwca 2010 o 17:12
Zgłoś do moderacji
Zjawisko bezdomności zawsze było, jest i będzie. Coraz częściej dotyka zwykłych ludzi, prowadzących normalny tryb życia, aż do momentu, gdy nie pojawi się jakiś problem Jest to problem społeczny, który może spotkać każdego człowieka nie tylko ludzi mniej zamożnych, ale także tych bogatych.
KRAKOW
robertas19 mężczyzna, 35
18 czerwca 2010 o 17:14
Zgłoś do moderacji
a mnie to wcale nie irytuje, gdyż Ci, którzy nie idą zimą do schroniska robią to tylko ze względu na zakaz spożywania alkoholu i dla takich ludzi ja osobiście litości nie mam.......
Do kobiety trzeba się pofatygować... tak? Potem patrzysz jej w oczy... przysuwasz się... tak? Tylko troszeczkę, a najlepiej prawie do końca...
wladek315 mężczyzna
krakow
18 czerwca 2010 o 17:15
Zgłoś do moderacji
Ludzie bezdomni zazwyczaj nie wiedzą gdzie mogliby szukać pomocy lub czasem nawet tego nie chcą.
KRAKOW
wladek315 mężczyzna
krakow
18 czerwca 2010 o 17:18
Zgłoś do moderacji
DO ROBERTAS19 A CZY TO ZE NIE KORZYSTA ZE SCHRONISKA MA OZNACZAC ZE TRZEBA TAKICH LUDZI NA MARGINESIE TRYMAC JEZELI PANSTWO NIE POTRAFI TO MY LUDZIE POMAGAJMY SOBIE
KRAKOW
wladek315 mężczyzna
krakow
18 czerwca 2010 o 17:19
Zgłoś do moderacji
Nieprzystosowanie do życia powoduje, że bezdomni tracą kontakt z istniejącym porządkiem społecznym i całkowicie wyłączają się z istniejącej struktury społecznej. W rezultacie położenie bezdomnych zbliża ich do „ludzi na dnie”, osób zdeklasowanych, przynależnych do kręgów ubóstwa. czy to ich wina
KRAKOW
robertas19 mężczyzna, 35
18 czerwca 2010 o 17:19
Zgłoś do moderacji
nie po to płacimy podatki, ażeby ludzie bezdomni wydziwiali, bo ten nie pójdzie bo zakazy są,a drugi coś jeszcze innego wymyśli i nikt nikogo z tego dołu nie może wyciągnąć, tylko ewentualnie pokazać drogę, gdyż dana osoba musi sama tego chcieć, każdy ma chyba rozum........