kuba mężczyzna, 39
Stargard
Nagrań: 0, Postów: 207
27 kwietnia 2010 o 23:35
Zgłoś do moderacji
Słuchajcie, opcja "Moja piosenka" powstała z myślą udostępniania własnych, autorskich piosenek (oznacza to, że nie ma to być cover, a własna kompozycja) oraz takich, do których autor posiada wszystkie potrzebne licencje do jej udostępnienia w Internecie (np. jeśli macie własny zespół lub muzykę i słowa stworzył ktoś, kto pozwolił na rozpowszechnianie).
Niestety jeśli chcecie nagrać piosenkę, która nie jest Waszego autorstwa tylko np. utwór znanego artysty, samo legalne źródło pochodzenia podkładu muzycznego nie wystarczy. Chodzi tutaj o opłaty dla stowarzyszeń artystów np. stowarzyszenia ZAiKS. Jeśli nie są one odprowadzane to niestety nagranie łamie prawa autorskie i musi zostać usunięte. Nasi moderatorzy nie znają wszystkich piosenek, stąd jeśli ktoś nagra piosenkę i napisze, że jest to jego własna kompozycja to wtedy takie nagranie nie zawsze jest od razu usuwane.
Szanujmy prawa autorskie, bo w ten sposób doceniamy twórczość i dorobek artystów. Na iSing jest bardzo dużo utalentowanych osób i wielu z Was ma szansę stać się kiedyś popularnymi artystami i spojrzeć na tę sytuację z innej perspektywy.
ising.pl
nauro mężczyzna, 38
Łomża
Nagrań: 266, Postów: 2703
27 kwietnia 2010 o 23:37
Zgłoś do moderacji
tylko dlaczego w takim razie nie usuwacie wszystkich coverów? nie chciałbym donosić, ale na liście ulubionych mam ich około 20... i nie są usunięte... no albo usuwacie wszystkim covery, albo nie usuwacie wcale, no bez przesady...
whisper kobieta, 35
Olsztyn
Nagrań: 107, Postów: 9531
27 kwietnia 2010 o 23:45
Zgłoś do moderacji
łoł... o.O
to się porobiło...
chłopaki, uspokójcie się...
"Wszystko nam się śni,
ja - Tobie, a Ty - mi.
Wcale nie ma nas.
Nie dziejemy się..."
naftali kobieta, 35
bydgoszcz / gdańsk
Nagrań: 123, Postów: 1466
27 kwietnia 2010 o 23:45
Zgłoś do moderacji
filipzkonopi pisze:
naftali pisze😲d razu czułam, że z tą usługą będą problemy ;]
Masz wyczucie😛
kobieca intuicja. zbyt często pojawiały się tu próby nagrania czegoś do podkładu ściągniętego gdzieś tam z internetu pod nazwą innej piosenki. teraz ludzie myślą, że to legalne, wiec tym bardziej próbują.
Mam pytanie: co w przypadku, gdy korzystając z tej opcji nagram piosenkę, która nie jest mojego autorstwa, ale z własnym akompaniamentem(np gitarą). Czy to także wykracza poza regulamin? I czym to się będzie różnić od nagrania w ten sposób piosenki, której podkład jest na ising.pl (ale nie chcę z niego skorzystać). I tu i tu wykonam nie swój autorski utwór we własnej interpretacji.
Paranoja. To może nie powinnam grać i śpiewać sobie przy ognisku piosenek znanych wykonawców, bo nie płacę im tantiemów?
"żeby móc robić rzeczy głupie człowiek wynalazł sobie... sztukę"
polecam: http://www.myspace.com/inmypocketpl
naftali kobieta, 35
bydgoszcz / gdańsk
Nagrań: 123, Postów: 1466
27 kwietnia 2010 o 23:49
Zgłoś do moderacji
filipzkonopi pisze:
Co niektorzy artysci powinni sie cieszyc ze ktos chce spiewac te ich gnioty😛
"ułożyłam w końcu genialny plan, mój osobisty sposób, bezpieczny stan" <nuci> xD
"żeby móc robić rzeczy głupie człowiek wynalazł sobie... sztukę"
polecam: http://www.myspace.com/inmypocketpl
27 kwietnia 2010 o 23:50
Zgłoś do moderacji
kurcze no szkoda.. teraz ta opcja troche bez sensu jest.
ragazzo occhi cielo.
whisper kobieta, 35
Olsztyn
27 kwietnia 2010 o 23:52
Zgłoś do moderacji
filipzkonopi pisze:
whisper pisze:łoł... o.Oto się porobiło...chłopaki, uspokójcie się...
To nie bedzie latwe, usuneli mi dziesiec utworow w minute, spedzilem wczoraj i przedwczoraj kilkanascie godzin aby nagrac podklad. A te sru i do kosza, wkurzylem sie diabelnie😛
Tomek, ja Cie rozumiem
😘
Ale z drugiej strony spróbujcie też zrozumieć Kubę i resztę ekipy...
"Wszystko nam się śni,
ja - Tobie, a Ty - mi.
Wcale nie ma nas.
Nie dziejemy się..."
nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?
Nagrań: 63, Postów: 3351
27 kwietnia 2010 o 23:53
Zgłoś do moderacji
Panie iSingu.. a ja też nie mam licencji..;>
Kiedy usuniecie moje nagrania?
🙁
whisper kobieta, 35
Olsztyn
27 kwietnia 2010 o 23:55
Zgłoś do moderacji
filipzkonopi pisze:
whisper pisze:filipzkonopi pisze:whisper pisze:łoł... o.Oto się porobiło...chłopaki, uspokójcie się...To nie bedzie latwe, usuneli mi dziesiec utworow w minute, spedzilem wczoraj i przedwczoraj kilkanascie godzin aby nagrac podklad. A te sru i do kosza, wkurzylem sie diabelnie😛Tomek, ja Cie rozumiem 😘Ale z drugiej strony spróbujcie też zrozumieć Kubę i resztę ekipy...
Ciekawe co latwiej jest zrobic , nagrac czy skasowac?
Przecież wiesz, że nie o to mi chodzi...
"Wszystko nam się śni,
ja - Tobie, a Ty - mi.
Wcale nie ma nas.
Nie dziejemy się..."
28 kwietnia 2010 o 00:09
Zgłoś do moderacji
ale w sumie Filip ma racje. mogli od razu zaznaczyc ze nie ma takich atrakcji jak covery.
Tam pisze tylko ze bierzesz Ty odpowiedzialnosc za nagranie.
wiec wina raczej isinga.
ragazzo occhi cielo.
nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?
28 kwietnia 2010 o 00:10
Zgłoś do moderacji
Teraz większość pewnie sobie pluje w brodę, ze wykupowali tą opcję, bo nie piszą własnych piosenek... haha..
np ja,.. xD
nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?
28 kwietnia 2010 o 00:11
Zgłoś do moderacji
Luca co Ty na to, zeby napisać piosenkę z dedykiem dla Isinga?
😃
nauro mężczyzna, 38
Łomża
Nagrań: 266, Postów: 2703
28 kwietnia 2010 o 00:12
Zgłoś do moderacji
filipzkonopi pisze:
whisper pisze:filipzkonopi pisze:whisper pisze:filipzkonopi pisze:whisper pisze:łoł... o.Oto się porobiło...chłopaki, uspokójcie się...To nie bedzie latwe, usuneli mi dziesiec utworow w minute, spedzilem wczoraj i przedwczoraj kilkanascie godzin aby nagrac podklad. A te sru i do kosza, wkurzylem sie diabelnie😛Tomek, ja Cie rozumiem 😘Ale z drugiej strony spróbujcie też zrozumieć Kubę i resztę ekipy...Ciekawe co latwiej jest zrobic , nagrac czy skasowac?Przecież wiesz, że nie o to mi chodzi...
Ja nie wiem o co chodzi Katarzyno, moje usuneli nikomu pozatym, wiec ty mi powiedz o co chodzi bo ja nie moge sie polapac. Gdyby kazdemu usuwali to ja bym nawet sie slowem nie odezwal, pozatym i tak mialem wiekszosc usunac . Nie zalezy mi na jakiejs walce ale na rownym traktowaniu kazdego osobnika.
no moje też usunęli...
nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?
28 kwietnia 2010 o 00:13
Zgłoś do moderacji
A mi nie.. ;(
I teraz będę płakac. ;(
Panowie Ising... ;(
Usuńcie moje nagrania. ;(