himpopom kobieta, 22
Nagrań: 1, Postów: 11
27 kwietnia 2010 o 15:24
Zgłoś do moderacji
Witam!Czy gdzieś tutaj można wgrać wykonanie piosenki,której podkładu nie ma na iSing?Czy raczej jest to niezgodne z zasadami?
himpopom kobieta, 22
27 kwietnia 2010 o 16:40
Zgłoś do moderacji
Ok,znalazłam.Ale z tego co zrozumiałam,to muszą być utwory autorskie:własny tekst i własna kompozycja.A ja chcę zaprezentować piosenkę autorstwa pana X w moim wykonaniu.Nie jestem jej autorem ani kompozytorem...
Właściwie chodzi o córkę,w której imieniu tu piszę.
nauro mężczyzna, 38
Łomża
Nagrań: 266, Postów: 2703
27 kwietnia 2010 o 16:47
Zgłoś do moderacji
z tego co wiem polskie prawo muzyczne dozwala, by coś takiego robić, ale musi być napisany oryginalny wykonawca i, że to cover
🙂
himpopom kobieta, 22
27 kwietnia 2010 o 17:12
Zgłoś do moderacji
O,dzięki za te informacje.Nie chciałabym w żaden sposób postąpić nieuczciwie czy niezgodnie z prawem.
Proszę nie bić i nie śmiać się za kolejne pytanie: co to jest cover...
mlodykb mężczyzna, 34
Nagrań: 14, Postów: 214
27 kwietnia 2010 o 17:21
Zgłoś do moderacji
Cover, – nowa aranżacja istniejącego utworu muzycznego odtwarzana przez wykonawcę, który nie jest jego pierwotnym autorem.
żródło: wikipedia.org
Jestem nędzarzem, mam tylko swoje marzenia.
nauro mężczyzna, 38
Łomża
27 kwietnia 2010 o 17:38
Zgłoś do moderacji
rejson pisze:
No i oczywiscie podklad tego Cover-u powinien byc zakupiony przez Ciebie chyba ze jest gdzies w opcjach ze to jest wersja darmowa 😉
no pewnie
🙂
himpopom kobieta, 22
27 kwietnia 2010 o 21:30
Zgłoś do moderacji
Bardzo dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi.Jesteśmy w posiadaniu podkładu wykonanego na zamówienie,a otrzymanego w prezencie.Nie znam autora tegoż podkładu,nie mam papieru,że jest "dla córki",więc jak mam udowodnić,że prawa należą do nas?
nauro mężczyzna, 38
Łomża
27 kwietnia 2010 o 22:07
Zgłoś do moderacji
zgadzam się z Tomkiem, mnie też przed chwilą usunęli nagrania, do których mam własne podkłady, jeden zakupiony, jeden z serwisu podobnego jak iSing... to samo zrobili, usunęli bez szans reakcji z mojej strony... mam gdzieś taki serwis
i też widzę, że wielu osobom nie usunięto ich coverów...co to ma być? że są równi i równiejsi? no bez przesady...
27 kwietnia 2010 o 22:10
Zgłoś do moderacji
To dziwne,bo jeden z takich wyróżnili!To o co tu chodzi?Niech mnie ktoś oświeci!
himpopom kobieta, 22
27 kwietnia 2010 o 22:12
Zgłoś do moderacji
T o w takim razie proszę o wypowiedź w zadanym przeze mnie temacie admnistratora /szefa.Proszę o jasne określenie co i jak.Trzymając się reguł unikniemy takich sytuacji,jak opisane przez Was.Pozdrawiam.
naftali kobieta, 35
bydgoszcz / gdańsk
Nagrań: 123, Postów: 1466
27 kwietnia 2010 o 23:34
Zgłoś do moderacji
Od razu czułam, że z tą usługą będą problemy ;]
"żeby móc robić rzeczy głupie człowiek wynalazł sobie... sztukę"
polecam: http://www.myspace.com/inmypocketpl