thejpp mężczyzna, 32
Nagrań: 0, Postów: 471
6 sierpnia 2009 o 20:45
Zgłoś do moderacji
Dokładnie. Można mieć 2 oktawy i super śpiewać.
jakie to ćwiczenia ? ;O
"Nie zna piekło straszliwszej furii nad wściekłość zranionej kobiety"
miika kobieta, 32
Nagrań: 0, Postów: 240
10 sierpnia 2009 o 14:16
Zgłoś do moderacji
ja tam też nie wiem ile mam oktaw na lekcje śpiewu tez nigdy nie chodziłam tyle co obiłam się o chór kościelny i chóry szkolne a no i ostatnio na weselach śpiewam ha ha ha. ale chciałabym coś robić ze swoim głosem .na tej stronce moje piosenki i tak są do bani bo mam zły sprzę buu...t i nie mogę pełnym głosem zaśpiewać bo zaraz jakieś odgłosy nie wiadomo jakie slychać masakra normalnie hi hi
😉 pzdr wszystkich
buziaki :***
No music No life
13 sierpnia 2009 o 21:08
Zgłoś do moderacji
Nie mam pojęcia, ile mam oktaw. Pewnie coś ok. 2, jak każdy przeciętny człowiek.
14 sierpnia 2009 o 14:25
Zgłoś do moderacji
Osobiście, przez nauczyciela muzyki[nie mojego], miałem mierzoną skalę [ ponad miesiąc temu ] - wyszło na to, że mam ponad 5 oktaw- każdy dźwięk po kolei, po kilka razy... Nauczyciel powiedział tylko, że jestem mutantem. 🙂
:)
chloptas mężczyzna, 39
Nagrań: 0, Postów: 6
14 sierpnia 2009 o 21:56
Zgłoś do moderacji
Ten program (AP Tuner) używa swojej notacji. Numeruje on oktawy: C1 ... C2 ... C3 ..., inna notacja (może popularniejsza) używa małych i wielkich liter. Obu notacji można używać zamiennie:
[notacja tradycyjna](notacja AP Tuner):
. . . [C3](C-1).....[C2](C0).....[C1](C1).....[C](C2).....[c](C3).....[c1](C4).....[c2](C5).....[c3](C6) ...
Na stronie
http://pl.wikipedia.org/wiki/Skale_instrument%C3%B3w_muzycznych
można znaleźć skale instrumentów oraz skale różnych głosów ludzkich (w notacji tradycyjnej)
pepper kobieta, 39
Kraków
Nagrań: 56, Postów: 2024
14 sierpnia 2009 o 22:18
Zgłoś do moderacji
lukpiasek pisze:
Osobiście, przez nauczyciela muzyki[nie mojego], miałem mierzoną skalę [ ponad miesiąc temu ] - wyszło na to, że mam ponad 5 oktaw- każdy dźwięk po kolei, po kilka razy... Nauczyciel powiedział tylko, że jestem mutantem. 🙂
Spiewaj! Nie moge sie doczekac,zeby uslyszec mutanta
😃
-chyba jestem w raju
-raj ma wieksze cycki
15 sierpnia 2009 o 01:08
Zgłoś do moderacji
[cytat=pepper]lukpiasek pisze😲sobiście, przez nauczyciela muzyki[nie mojego], miałem mierzoną skalę [ ponad miesiąc temu ] - wyszło na to, że mam ponad 5 oktaw- każdy dźwięk po kolei, po kilka razy... Nauczyciel powiedział tylko, że jestem mutantem. 🙂Spiewaj! Nie moge sie doczekac,zeby uslyszec mutanta 😃[/cytat]
kupię sprzęt-zaśpiewam😃
:)
pepper kobieta, 39
Kraków
Nagrań: 56, Postów: 2024
15 sierpnia 2009 o 01:12
Zgłoś do moderacji
Czekam
😛
-chyba jestem w raju
-raj ma wieksze cycki
2good4u mężczyzna