Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
Exciter
miloszelvisziemli pisze:
@exciter też mam SM58 i nie jestem zadowolony.Kupiłem go do nagrywania wokalu.Uważam,że mikrofon jest przereklamowany ma bardzo dużo dołu i bardzo słabo zbiera górę,przez co ma bardzo ciemne,zamulone brzmienie.
Mikrofon jest oryginalny.Kupiłem używkę 2 letnią za 320zł......i radziłbym bym Ci tego majka sprawdzić dokładnie....bo coś mi się wydaje,że nówka za 299 to jakaś kicha....a wracając do tematu tak jak napisałem,zadowolony nie jestem.....ale ,że nie mam kasy to dopóki nie uzbieram na Rode nt1a muszę na Nim nagrywac.
Exciter
arisen pisze:
Sinn7 , niemiecka firma ma całkiem przyzwoite brzmienie, obalam mit o "marce" Otóż. posiadam największy mikser serii Rox i bardzo fajne rzeczy można robić z sygnałem, cały mikser ma architekturę w technologi niskoszumowej, faktycznie w przypadku preamów tam siedzących to się sprawdziło. Zawsze za mniejsze pieniądze trzeba liczyć się z pewnymi rynkowymi regułami produktu. Sinn7 oferuje wiele po bardzo dobrej cenie. Jeśli chodzi o mikrofony tej firmy to zyskały one popularność świata i sporo jest testów Yt, jeśli mikrofon ma mieć zastosowanie tutaj jako typowe karaoke, nie warto inwestować w klasycznego Shura SM58 , pod co On go podłączy? Po to wybiera się mikrofony na USB by ominąć kupno / konfigurację interface , czy też miksera analogiwego i karty dźwiękowej, Chyba , że mowa o mikserze wyposarzonym w interface USB, wówczas macie 2 urządzenia w jednym, za niższe pieniądze. Takie rozwiązanie sinn7 zaproponowało w swoich mikserach seri Rox, zaraz po nich Alesis i inni producenci, i to się przyjęło. Dobrze jest tez mieć mikser by zrozumieć jego budowę, a przesiadka z niego na interface audio będzie łatwiejsza. W ramach uświadomienia i pomocy. choć wiem , że nieco przekroczyłem ramy tematyczne : ) Otóż tak polecam Sinn7. Natomiast jeśli chcesz coś odrobinę lepszego jakościowo ostatnio znalazłem nowy produkt za granicą który stał się konkurentem dla Beringera C1U , Samsona, itp.. czyli serii podobnie brzmiących i dostępnych cenowo kondensatorowych mic pojemnościowych na USB. Ta grupa zaliczana jest do mikrofonów lektorskich, mniej wokalnych. Jednak na potrzeby i-sing znajdują zastosowanie.
http://allegro.pl/listing/listing.php?string=CAD+U37&requestCategory=122364&requestDepartment=category-122364
jego demo / recenzję można odnaleźć na youtube. http://www.youtube.com/watch?v=SN00MHufYj0
Zaloguj się, aby odpowiedzieć w temacie. Nie masz konta? Zarejestuj się!
W nowy tydzień wskakujemy z nowościami, wśród których prezentujemy duet Sanah i Sobla z nowej części filmowego Kleksa, najnowszą piosenkę Cleo i Donatana oraz ponadczasowy przebój Stevie Wondera.
Zobacz więcej