strumol mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 2
14 stycznia 2013 o 19:18
Zgłoś do moderacji
witam!
posiadam aktywny zestaw głośników Creative model a300
Są to głośniki 2.1 z subwooferem, chciałbym je troszeczkę przerobić tzn chce oddzielić subwoofer od satelitek i nie wiem dokładnie jak to zrobić. Czy jeżeli odłączę głośnik z prawej satelitki (bo w nim znajduje się potencjometr wraz z regulacją głośności oraz kabel z wtyczka mini-jack) i kable po prostu zaizoluję sobie taśma...Czy taki sam subwoofer będzie działał sprawnie bez tych satelitek ? Po co zapytacie ? posiadam jeszcze jedną parę głośników, są to aktywne monitory firmy behringer, grają bardzo ładnie mają dość dużo średniego i wysokiego pasma jednak dół pozostawia wiele do życzenia... Dlatego wpadłem na pomysł żeby podłączyć jeszcze dodatkowo ten aktywny subwoofer creativa za pomocą rozdzielnika minijack...
pozdrawiam
strumol mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 2
14 stycznia 2013 o 19:32
Zgłoś do moderacji
hehe spodziewałem się takiej odpowiedzi ale chyba jednak wole "popsuć" te 🙂 większość subwooferów które widziałem na allegro są dość sporych gabarytów i cena to ok 300 zł, a ten od creative jest taki akurat 🙂
exciter mężczyzna, 45
Nagrań: 119, Postów: 498
15 stycznia 2013 o 18:58
Zgłoś do moderacji
To wymaga trochę więcej kombinacji. Jeżeli potencjometr jest w satelitce, a Ty go odetniesz, to tym samym zrobisz przerwę w "wejściu" sygnału na wzmacniacz (domniemam, że wbudowany w tym subbie). Widzę, że z tyłu w subie też jest jakiś potencjometr, ale nie mogę znaleźć normalnego zdjęcia, ani manuala do czego on służy.
Exciter