6 stycznia 2013 o 10:36
Zgłoś do moderacji
mam kolejny problem.Gdy chce nagrać wokal z podkładem to otrzymuje okropny dźwięk dla ucha .Nie słychać ani mojego wokalu i ledwo a ledwo słychać podkład.Czytałem na internecie , że trzeba w programach typu AudaCity nagrywać wszystko oddzielnie podkład np na telefonie słuchać i w jednoczesnym czasie nagrywać wokal.Próbowałem nagrywać więc na innym programie''n-Track Studio'' jest to samo co zrobić czy to przez karte muzyczną POMOCY PROSZĘ :C
xbakusdaniox mężczyzna, 22
Wałbrzych
Nagrań: 126, Postów: 1253
6 stycznia 2013 o 10:52
Zgłoś do moderacji
pewnie wybrane jest złe urządzenie nagrywające albo poziomy głośności są źle ustawione
----------xbakusdaniox-----------
☺☼♪♫▬▬▬▬▬▬▬♫♪☼☺
6 stycznia 2013 o 10:53
Zgłoś do moderacji
A jak wybrać urządzenie do nagrywania bo nie jestem zbytnio obeznany w tej dziedzinie tak samo jak i poziomy?
Wałbrzych
6 stycznia 2013 o 11:05
Zgłoś do moderacji
to zależy od tego czy to komputer czy laptop i od systemu operacyjnego
☺☼♪♫▬▬▬▬▬▬▬♫♪☼☺
Wałbrzych
6 stycznia 2013 o 11:50
Zgłoś do moderacji
trzeba uruchomić manager audio albo 2x klikając na ikonie głośnika na dole po prawej stronie paska zadań albo uruchomić panel sterowania i wybrać dźwięk czy coś takiego. tam będą suwaki do ustawiania poziomu odtwarzania, a jak się wejdzie w opcje to będą też wskaźniki poziomu nagrywania. trzeba sobie zaznaczyć czy się chce tylko nagrywać dźwięk z mikrofonu czy razem z podkładem (ja mam "what you hear" może być "stereo mix" zależy od karty). trzeba też sprawdzić w ustawieniach zaawansowanych mikrofonu czy potrzebne jest +20dB
☺☼♪♫▬▬▬▬▬▬▬♫♪☼☺
6 stycznia 2013 o 12:00
Zgłoś do moderacji
Panel Sterowania i mam dzwięki i urządzenia audio kliknąłem to i mam u góry zakładki ''Głośność,Dzwięki,Audio ,głos,Sprzęt'' niżej głośnosć urządzenia suwak jest i po lewej mała duża jest na maxymalnej głośności niżej są ustawienia łośników ale to nie jest to oco chodzi. No to jak mam już to włączone to co mam teraz kliknac ?
Wałbrzych
6 stycznia 2013 o 12:35
Zgłoś do moderacji
bodzio2312 pisze:
Panel Sterowania i mam dzwięki i urządzenia audio kliknąłem to i mam u góry zakładki ''Głośność,Dzwięki,Audio ,głos,Sprzęt'' niżej głośnosć urządzenia suwak jest i po lewej mała duża jest na maxymalnej głośności niżej są ustawienia łośników ale to nie jest to oco chodzi. No to jak mam już to włączone to co mam teraz kliknac ?
głośność i potem zaawansowane
☺☼♪♫▬▬▬▬▬▬▬♫♪☼☺
Wałbrzych
6 stycznia 2013 o 12:51
Zgłoś do moderacji
jak to co, ustawić poziom "mikrofon" i wyłączyć albo włączyć wzmocnienie dodatkowe w ustawieniach zaawansowanych mikrofonu powinno być słychać jak mówisz, jak słychać czysto to jest oki. potem trzeba w opcjach zaznaczyć nagrywanie i ustawić suwakiem odpowiedni poziom. trzeba nagrywać i kombinować inaczej się nie da.
☺☼♪♫▬▬▬▬▬▬▬♫♪☼☺
6 stycznia 2013 o 13:42
Zgłoś do moderacji
Dobra słychać .Ustawiłem boosta ale i tak przy nagrywaniu cichutko słychać jak podkręcić głośność ?
Wałbrzych
6 stycznia 2013 o 13:48
Zgłoś do moderacji
opcje nagrywania i tam głośniej mikrofon wtedy nagra głośniej
☺☼♪♫▬▬▬▬▬▬▬♫♪☼☺
Wałbrzych
6 stycznia 2013 o 14:13