29 grudnia 2012 o 22:03
Zgłoś do moderacji
Dużo osób zadawało ni pytanie (czy ja mogę śpiewać?) na co ja zawsze odpowiadam oczywiście każdy ma chociaż jedną oktawę głosu.Ważna jest tylko barwa bo jeśli jej nie masz noto już gorzej.
Piszcie wasze pytania które was nurtują w sprawie głosu oraz muzyki a ja na pewno na nie odpowiem do 3 minut (jestem ekspertem jeśli chodzi o sprawy głosu (jestem nauczycielem śpiewu wokalnego oraz operowego)
Czekam na pytania!!!
Edytowano 29 grudnia 2012 o 22:24.
memphis mężczyzna, 33
Wrocław
Nagrań: 153, Postów: 343
29 grudnia 2012 o 22:14
Zgłoś do moderacji
Czy do mojej barwy głosu pasują bardziej melodie molowe, czy może durowe??
a kto umarł, ten nie żyje!
888888 kobieta
Nagrań: 68, Postów: 1377
29 grudnia 2012 o 22:16
Zgłoś do moderacji
jak spiewać żeby dobrze zaśpiewać?
😃
nie wszystko złoto co się świeci...
29 grudnia 2012 o 22:29
Zgłoś do moderacji
odpowiedz kierowana od memphis zdecydowanie bardziej molowe bo tym masz specyficzną barwę głosu korzystaj z tego talętu ,masz poprawną dykcję .Poćwicz nad wysokimi dzwiękami.
whisper kobieta, 34
Olsztyn
Nagrań: 107, Postów: 9531
29 grudnia 2012 o 22:33
Zgłoś do moderacji
chciałam zapytać czy mój głos nada się do śpiewania finlandzkiego heavy metalu. Uwielbiam taką muzykę i bardzo chciałabym tak śpiewać. Co mogę zrobić żeby ryczeć jak łosie w tundrze?
"Wszystko nam się śni,
ja - Tobie, a Ty - mi.
Wcale nie ma nas.
Nie dziejemy się..."
29 grudnia 2012 o 22:34
Zgłoś do moderacji
odpowiedz kierowana do 888888. Przede wszystkim ważny jest oddech przeponą (powinien się unosić brzuch a nie ramiona .Bardzo ważna jest też dykcja bo bez tego ani rusz.Odpowiednia tonacja do utworu ,musisz śpiewać przez otwarte gardło mięśnie muszą być rozlużnione tz. otwarte gardło.
29 grudnia 2012 o 22:35
Zgłoś do moderacji
moim odwiecznym problemem jest to że przy wyższych dzwiękach " zatyka mi się gardło " i nie wiem jak sobie z tym poradzić ..
to bardzo trudne .
ponieważ nie mogę śpiewać takich piosenek których lubie ..
tylko takie które pasują mi do głosu ..
więc chodzi mi o jakies porady jak ćwiczyć ten mój marny głos czy coś w tym stylu .
Klaudia ♥
29 grudnia 2012 o 22:40
Zgłoś do moderacji
Odpowież kierowana do whisper twój głos jest wręcz do tego stworzony masz przepiękną barwę głosy bardzo dobrą dykcję nie mam żadnych zastżerzeń
29 grudnia 2012 o 22:56
Zgłoś do moderacji
Odpowież kierowana do klaudia9755 ty masz cudowny głos jesteś stworzona do śpiewania.Jeśli chodzi o wysokie dzwięki to jest tylko kwestia oddechu.Dobrym ćwiczeniem jest utrzymywanie kawałka kartki na ścianie za pomocą odechu.(1.stań przy ścianie 2.dotknij kartką ściany i puść ręce 3.postaraj się utrzymać kartkę jak najdłużej tak aby nie spadała.)Cwiczenie2. Spiewaj gamę jak najgłośniej i jak najczyściej jak potrafisz.Jak najniżej a potem jaknajwyżej.Spróbuj się tak wyprostować podczas śpiewu aby powietrze miało prostą drogę ujścia ,wyobraż sobie że masz otwarte gardło ( technika tak zwanego otwartego gardła) Wyślij mi swój e-mail na skrzynkę odbiorczą na ISING a ja ci wyślę więcej takich ćwiczeń wraz z filmami i podkładami
cylwinka123 kobieta, 29
Gdzieś na Podlasiu ;D
Nagrań: 11, Postów: 2
29 grudnia 2012 o 23:12
Zgłoś do moderacji
a czy mój głos nadaje się do śpiewania metalu/ciezkiego rocka? Wiem, że nie, ale i tak zapytam. Bo kocham taką muzykę, ale strasznie w niej piszczę, bo mam za cienki głos. Co zrobić, żeby tak nie piszczec? bo jestem juz tym zalamana. pytalam tylu osob, ale nikt nie wie, jak mi pomoc. jestes moja ostatnia nadzieja xD
Sarcasme.
29 grudnia 2012 o 23:25
Zgłoś do moderacji
Odpowież kierowana do cylwinka123 masz bardzo ładny głos.Do śpiewania matalu i ciężkiego rocka potrzebna jest lakka chrypka i lekkie wytwożenie agresji podczas śpiewy musisz się wkurzyć i sprubować .Ważne jest też w tym rodzaju muzyki mocne wydychanie powietrza podczas śpiewu.Powodzenia.
tomdzek mężczyzna, 27
Garwolin
Nagrań: 0, Postów: 1257
29 grudnia 2012 o 23:29
Zgłoś do moderacji
LEJE HAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAAHHAAHAAHAAHAHHAHA
robertas19 mężczyzna, 35
Piła (woj. wielkopolskie)
Nagrań: 12, Postów: 6728
29 grudnia 2012 o 23:34
Zgłoś do moderacji
Ile błędów, o ja Cię......
Jak Twoja wiedza jest taka sama, jak znajomość ortografii, to dziękuję bardzo
😃
Do kobiety trzeba się pofatygować... tak? Potem patrzysz jej w oczy... przysuwasz się... tak? Tylko troszeczkę, a najlepiej prawie do końca...