27 listopada 2012 o 18:59
Zgłoś do moderacji
Cześć wszystkim młodym i tym nieco starszym wokalistom. Chciałbym wam ogłosić coś pewnie dla was interesującego. Otóż, piszę piosenki od ładnych paru lat i okazuję się, że można je śpiewać 🙂 Piszę piosenki głównie w języku angielskim i chciałbym tutaj dać pewnego rodzaju propozycje 🙂
Jeśli ktoś potrzebuje tekst piosenki wraz z melodią proszę napisać o tym w temacie bądź przez PW (PW bardziej zalecane).
Pewnie myślicie sobie " ta przychodzi jakiś nowy i chcę rozdawać teksty za friko ta jasne to pewnie jakiś krętacz itp." Otóż moi drodzy mylicie się. W zależności od tego o czym chcielibyście piosenkę i jaka ona ma być będzie zależało to czy będzie to piosenka darmowa czy też nie.
-"Czemu mamy płacić za piosenki , których nawet nie zobaczymy i jak to w ogóle ma wyglądać ?"
Kolejne pytanie i kolejna moja odpowiedź:
Otóż wiele osób wcześniej z tego forum pytało się o jakieś teksty i próbki tekstów wysyłałem jako niedokończony tekst o bardzo kluczowych słowach żeby dana osoba widziała że coś jednak robie i jednocześnie mogła sama coś dodać od siebie. Myślę że to dobry układ, który się sprawdził już wcześniej.
"Jak mamy płacić ? i ile taki tekst kosztuje?"
Otóż, nie wiele. W zależności od tematyki tekstu i ilości zwrotek czy też melodii cena będzie zróżnicowana. Ustalmy więc bazowy cennik czyli kwotę za 1 zwrotke 8 linijkową + refren: cena waha się pomiędzy 10 - 20 zł. Czy to drogo? Odpowiem wam , że nie wiem , gdyż nigdy nie kupowałem tekstu od autorów a ludzie, którzy dokonywali zakupu moich tekstów mogli liczyć na dokumentacje , którą sam przygotowałem na bazie praw autorskich i kontakt dzięki któremu możemy dojść do kompromisu.
Wszystkie pytania proszę kierować tutaj bądź Pw.
Pozdrawiam wszystkich.
LyricMan
27 listopada 2012 o 22:29
Zgłoś do moderacji
Nie widzę w tym nic dziwnego. Parę lat temu był podobny temat i ludzie byli bardzo zainteresowani tekstami.
Pozdrawiam
LyricMan