Autor tematu się źle zabiera do sprawy, stąd ta cała rozmowa, już dawno odbiegła od "konkursu"..., ale może to i dobrze, może autor czegoś się nauczy, i nie popełni błędów w przyszłości. Ja odbieram ten temat jak pisany na szybko, na odwal się..., to, że nagroda dla autora muzyki jest totalną parodią, nie nagrodą, to już pomijam
🙂 Szymon (kolega wyżej) ma rację, gdzie jakaś notka pod tekstem, ze prawa autorskie należą do Ciebie ? gdzie jakaś składnia w tym wszystkim... Nie wypowiadam się o tekście, o poziomie tekstu, bo tekst jest nawet dobry, mówię o tym, jak podszedłeś do sprawy, my Cię nie atakujemy, wierz nam, mówimy, wyrażamy swoją opinie na dany temat...
Jak ja bym miał robić taki konkurs, zrobiłbym tak, hm...
1. Założył temat na forum, że poszukuję producenta muzyki , który byłby odpowiedzialny za stworzenie kompozycji pod tekst (wymieniłbym styl/ tematykę). Z dopiskiem, aby wszyscy zainteresowani napisali w prywatnej wiadomości,
- link do strony www jeśli posiadają
- linki do swoich profili na youtube/ ising/ myspace - w celu odsłuchania próbek/ dema
2. Po zapoznaniu się z możliwościami każdego wybrałbym 2 najlepszych/ i między nimi się zastanowił. Poprosiłbym na pewno też o 20-30 sekundowe próbki (wstępne) pod dany tekst, żeby zobaczyć wstępnie ich koncepcję..., później wybrałbym z dwójki, jednego..i skontaktowałbym go z wokalistką, autor tekstu już zrobił swoje, teraz relacja musi się odbyć miedzy PRODUCENT - WOKALISTA, i wokalista ustala jakie instrumenty, jakie tempo..., itp. Producent tylko słucha warunków, i robi./ a na koniec podsyła bit w 2 formatach, oświadczenie w PDF o prawach autorskich, i gotowe.
..., ale każdy szanujący się producent nawet nie kiwnie palcem za taką nagrodę jaką Ty proponujesz, przecież jak napisałem wcześniej, to parodia. Jeśli zależy Ci na profesjonalizmie, na poważnym podejściu do sprawy, musisz być przygotowany finansowo.
Chyba, że wolisz na odwal się, to zagadaj do kogoś początkującego, który robi muzykę z nudów, na pewno coś wykombinuje.. Na YouTube dużo siedzi ludzi, którzy robią to dla siebie, dla zabawy, i na pewno nie jeden ucieszyłby się, jakbyś zwrócił się do niego z taką prośbą,...
Edytowano 23 października 2012 o 13:14.