No to w takim razie ja przedstawię wam moją historię ,a mianowicie mojej babci 😃
Pewnego popołudnia przyszedł mój wujek i przyniósł ze sobą planszę "oui-ja" (wykorzystuje się ją do wywoływania duchów) i powiedział że chce przeprowadzić Seans spirytystyczny (czyli wywoływanie duchów). Na tej planszy znajdował się wypisany alfabet, liczby od 0 do 10 i na środku napisane "TAK" i "NIE"... Babcia pomyślała że są to głupie dziecinne zabawy.Ale podjęła się tego seansu. Zaczęli wywoływać mojego pradziadka. Zapytali się go, czy przeszkadza mu osoba spośród towarzystwa które wywoływało duchy.. wskaźnik przesunął się na "NIE" moją babcie przeszły dreszcze. Nagle usłyszeli odgłos jakby ktoś zbił szybę..wyjrzeli za okno i zobaczyli zbitą u sąsiadów szybę !!!! Moja babcia natychmiast odeszła od stołu i powiedziała że nigdy więcej nie będzie wywoływać duchów... no i to chyba tyle ;] Bardzo dużo w mojej rodzinie było takich przypadków. ;] jak bd chcieli bd mogła podzielić się z wami tymi opowiadaniami 😃
Na moich urodzinach postanowiliśmy wywoływać duchy....było nas sporo gdzieś ok 11 ale dwie koleżanki poszły bo się bały... ;]
więc moja koleżanka postanowiła wywołać swojego wujka. Więc mówimy "duchu przybądź tu (tu imię i nazwisko)" wszyscy się śmiali i nic z tego nie wychodziło 🙁 nagle zrobiło się ciemno i rozszalała się burza .. wszyscy zmyli się na chatę i zostałam tylko ja kolega i dwie koleżanki..Strasznie się wtedy wystraszyłam..Następnego dnia brat tego Pana, którego wywoływaliśmy powiedział że śnił mu się...byliśmy w szoku !!!!!!! poszliśmy na cmentarz i zapaliliśmy znicz na jego grobie ;(
Po śmierci mojego dziadka wraz z moją siostrą spałyśmy u babci!
Dziadek już nie żył a w nocy gdy spaliśmy a babcia bardzo chrapała ! <okropnie>
Moja siostra Powiedziała nie w pełni świadoma !
"Dziadek powiedz babci żeby nie chrapała"
i babcia się przymknęła !
<a tak dla ciekawych mój dziadek umarł na raka i był nie widomy,cierpiał również na padaczkę!>
Nowe piosenki – Justyna Steczkowska w „GAJA” zachwyca mistycznym brzmieniem. IGO w „Wiatr” przypomina o sile zmian i odwadze. Kuban i Mrozu w „Zanim spadnie deszcz” opowiadają o przemijaniu. A do tego kultowe „99 Luftballons” Neny – hit, który podbił świat! ud83cudfa4u2728