Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
Think over 3 times before you will tell something or write...I already convinced sie about this...
http://www.youtube.com/user/MeMagdalena
Do kobiety trzeba się pofatygować... tak? Potem patrzysz jej w oczy... przysuwasz się... tak? Tylko troszeczkę, a najlepiej prawie do końca...
robertas19 pisze:
Zgadzam się w zupełności z Olą, że trzeba mieć zgodę na wykorzystywanie utworów do publicznego użytku, np. karaoke, a firmą, która się tym zajmuje jest ZAiKS, a o to króciutki fragment do poczytania:
Zgodnie z Ustawą o prawie autorskim i prawach pokrewnych, każdy przejaw działalności twórczej o indywidualnym charakterze, zwany utworem, jest chroniony prawem. Wykorzystanie utworu wymaga zgody autora bądź reprezentującej go organizacji zarządzania prawami autorskimi. Stowarzyszenie nasze reprezentuje prawa autorów utworów słownych, muzycznych, słowno-muzycznych, (w tym w utworach audiowizualnych, takich jak film, teledysk), utworów choreograficznych, dramatycznych, dramatyczno-muzycznych, muzyczno-choreograficznych. Zgoda na wykorzystanie tych utworów przybiera formę umowy licencyjnej. Miejsce, w którym się znalazłeś jest wejściem wyspecjalizowanym. Seria okien pomoże Ci określić sposób wykorzystania utworów, wypełnić odpowiedni wniosek o zawarcie umowy licencyjnej oraz skontaktować się z właściwą jednostką organizacyjną ZAiKS-u w celu podpisania umowy lub uzyskania informacji i pomocy.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
....a może Ja jestem Opowieść zmęczonych Ust.....znudziłam się Bogu w połowie, w połowie....
....a może Ja jestem Opowieść zmęczonych Ust.....znudziłam się Bogu w połowie, w połowie....
Zaloguj się, aby odpowiedzieć w temacie. Nie masz konta? Zarejestuj się!