Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
piotrek10020 pisze:
Sprawdż czy kino domowe ma różowe wejście [...].
wiktorialoskot pisze:
Czy da się podłączyć mikrofon dynamiczny do kina domowego tak aby głos był słyszałem w głośnikach ?
Z góry dzięki.
Exciter
Gostyń
piotrek10020 pisze:
A próbowałaś w ustawieniach sprawdzić czy te wejście jest aktywne czy ma jakieś opcje np regulacja głośności . Jeśli telewizor jest nowy powinien bez problemu obsłużyć szczególnie że ma takie wejście jak piszesz . A i jeszcze sprawdż czy to na pewno jest WEjście a NIE WYjście .
Ja w swoim telewizorze starym i nowym i DVD podłączałem aparat fotograficzny i telewizor normalnie odtwarzał zdjęcia i filmy z dżwiękiem więc mikrofon pod takie wejście też powinien pójść . .
Exciter
wiktorialoskot pisze:
Znalazłam jakieś wejście ( takie jak w komputerze), ale niestety kino domowe ani telewizor nie reaguje w żaden sposób na mikrofon..
Exciter
exciter pisze:
piotrek10020 pisze:A próbowałaś w ustawieniach sprawdzić czy te wejście jest aktywne czy ma jakieś opcje np regulacja głośności . Jeśli telewizor jest nowy powinien bez problemu obsłużyć szczególnie że ma takie wejście jak piszesz . A i jeszcze sprawdż czy to na pewno jest WEjście a NIE WYjście .
Ja w swoim telewizorze starym i nowym i DVD podłączałem aparat fotograficzny i telewizor normalnie odtwarzał zdjęcia i filmy z dżwiękiem więc mikrofon pod takie wejście też powinien pójść . .
czy Ty wiesz o czym Ty piszesz ?????? odróżniasz wejście audio od wejścia USB ???????
wiktorialoskot pisze:
Znalazłam jakieś wejście ( takie jak w komputerze), ale niestety kino domowe ani telewizor nie reaguje w żaden sposób na mikrofon..
Exciter
piotrek10020 pisze:
Exciter
exciter pisze:
piotrek10020 pisze:
znowu piszesz bzdury aż oczy bolą
żaden zwykły mikrofon bez odpowiedniego przedwzmacniacza NIGDY nie zadziała na zwykłym liniowym wejściu dźwięku ... z prostego powodu - sama cewka w mikrofonie nie jest w stanie wytworzyć takiego napięcia jakie jest potrzebne na wejściu
Zaloguj się, aby odpowiedzieć w temacie. Nie masz konta? Zarejestuj się!
W nowy tydzień wskakujemy z nowościami, wśród których prezentujemy duet Sanah i Sobla z nowej części filmowego Kleksa, najnowszą piosenkę Cleo i Donatana oraz ponadczasowy przebój Stevie Wondera.
Zobacz więcej