majka1899 kobieta
pod mostem 3 karton po lewej:)
Nagrań: 0, Postów: 59
14 września 2012 o 13:20
Zgłoś do moderacji
Potrzebuję programu typu Audacity.
(tylko taki po polsku
😃)
Liczę na Waszą pomoc
🙂
haoska kobieta, 32
Bełchatów
Nagrań: 2, Postów: 175
14 września 2012 o 15:56
Zgłoś do moderacji
Cool Edit Pro polecam ale niestety jest po angolu.
Co bym zrobiła jakbym nie zrobiła. Oj biada by mi była!
tigerzary mężczyzna, 48
Żary
Nagrań: 24, Postów: 69
majka1899 kobieta
15 września 2012 o 10:08
Zgłoś do moderacji
tak. wiem.
Audiacity jest dla mnie idealny, ale nie mogę Go używać.
NIe wiem czy coś poprzestawiałam, czy coś ale jak odtwarzam to co nagrałam, to nicz nie słychać - nie nagrywa się.
xbakusdaniox mężczyzna, 22
Wałbrzych
Nagrań: 126, Postów: 1253
15 września 2012 o 10:29
Zgłoś do moderacji
to sobie odinstaluj i zainstaluj ponownie
----------xbakusdaniox-----------
☺☼♪♫▬▬▬▬▬▬▬♫♪☼☺
majka1899 kobieta
vivreen kobieta, 34
Częstochowa
Nagrań: 739, Postów: 460
15 września 2012 o 17:41
Zgłoś do moderacji
może jednak w ustawieniach Ci się coś poprzestawiało. radze zainstalować Audiacity i popatrzeć w tamtejsze okienka czy nie jest coś odznaczone lub zaznaczone "na dużo"
🙂
..:: Śpiewaj tak, jakby to miała być ostatnia piosenka jaką będzie Ci dane zaśpiewać ::..
tigerzary mężczyzna, 48
Żary
Nagrań: 24, Postów: 69
11 października 2012 o 21:52
Zgłoś do moderacji
Ja się troszeczke podepne pod temat. Mam klopot polegający na tym że jak nagrywam podkład jest ok ale moj wokal nagrywa sie dosyc cicho. Czy sa na to jakies sposoby? Dodam ze na ISing jest wporządku ale na audiacity nie. Prosze o wskazówki na prywatną bo nie znajde tu pozniej odpowiedzi
11 października 2012 o 22:53
Zgłoś do moderacji
@tigerzary
Przy nagrywaniu masz w menu na górze programu po środku pokazany mikrofon zgłośnij potencjometr. Druga sprawa podglośnij w recording w panelu nagrywania w windowsie. Start -> Ustawienia -> panel sterowania -> dźwięki i urządzenia i w zakładce audio po wybraniu głośność przejdź do opcji -> nagrywanie. Tam zmień czułość mikrofonu.
Jeśli jeszcze będziesz miał problem to podaj model , możliwe że jest głośność wbudowana w mikrofon.
@majka1899
Jedyny jaki mi jeszcze przychodzi do głowy to Audacity, jest on polskim programem tu możesz go pobrać,
http://audacity.pl/
Programów daw jest dużo to zależy co chcesz nimi osiągnąć, korekcje, EQ , nakładanie efektów to każdy ma. Tak więc nie bardzo rozumiem tematu
🙂
Konto usunięte
Londyn...♥
12 października 2012 o 09:16
Zgłoś do moderacji
sciągłam sb Audacity ale nie mam pojęcia do czego służy wytłłumaczy ktos rozsądnie
😃 ?
...
13 października 2012 o 07:55
Zgłoś do moderacji
http://www.youtube.com/watch?v=PUKTwWuOPEw
Na YT jest od groma tutoriali, nie da się prosto wyjaśnić. Chyba że chcesz tylko nagrać to sorry ale jest po Polsku i wątpię żeby był skomplikowany, a poza tym wujek Google też istniej.
natala13170 kobieta, 28
Katowice
Nagrań: 75, Postów: 196
4 listopada 2012 o 13:47
Zgłoś do moderacji
a ja mam pytanko trochę nie na temat ale nie chcę mi się szukać i zakładać nowego.....
co zrobić albo jak wykluczyć ,,szumy" ( celowo w cudzym słowie) które powstały już po nagraniu..są ciche ale przeszkadzają w odsłuchu... a chciałabym by zniknęły.. jak się do tego zabrać ? ( mając audacity )
🙂
,, Powodzenia - nie dziękuję bo nie muszę ja mam to co chcę a RAP wypełnia moją duszę... " <3
Konto usunięte
4 listopada 2012 o 14:43
Zgłoś do moderacji
"Aby usunąć już istniejący szum: Z menu Efekty wybierz Odszumiacz i kliknij przycisk Pobierz próbkę szumu. Zaznacz zanieczyszczony szumem, ale tylko szumem, fragment nagrania. Nie powinien on być dłuższy niż około pół sekundy. W ten sposób otrzymasz próbkę szumu, dzięki której komputer będzie wiedział, co z nagrania usunąć. Jeżeli jesteś niezadowolony z wyboru, powtórz operację. Za każdym razem ostatnia próbka szumu zostanie zastąpiona przez Twój najnowszy wybór. Teraz ponownie z menu Efekty wybierz Odszumiacz i przejdź do drugiego kroku – zaznacz część utworu, którą chcesz odszumić (albo cały utwór), a następnie kliknij Usuń szum."
Artykuł skopiowany ze strony:
http://www.poradykomputerowe.pl/porady-multimedia/redukcja-szumu-w-nagraniach-audio-za-pomoca-audacity.html
natala13170 kobieta, 28
Katowice
Nagrań: 75, Postów: 196
4 listopada 2012 o 19:51
Zgłoś do moderacji
dzięki bardzo za rady !!
😃
,, Powodzenia - nie dziękuję bo nie muszę ja mam to co chcę a RAP wypełnia moją duszę... " <3