milunia3376 kobieta, 48
starachowice
Nagrań: 75, Postów: 28
23 grudnia 2009 o 14:32
Zgłoś do moderacji
zakupiłam sobie zewnętrzną kartę muzyczną creative sound blaster X-Fi surround 5.1i w najbliższym czasie chcę zakupic mikr dynamiczny shure sm58 czy muszę jeszcze dokupic przedwzacniacz do tego mikrofonu czy taki przedwzmacniacz jest juz na tej karcie>?proszę o odpowiedz bo jetsem zielona jeśli chodzi o sprawy komputerowe
Edytowano 23 grudnia 2009 o 15:20 przez moderatora.
Konto usunięte
23 grudnia 2009 o 14:33
Zgłoś do moderacji
Wejdz w zaawansowene wlasciwosci nagrywania i sprawdz czy masz opcje +20 db lub mic Boost.
kaspo mężczyzna, 40
Kraków
Nagrań: 52, Postów: 6173
23 grudnia 2009 o 14:35
Zgłoś do moderacji
mic boost nie ma tu nic do rzeczy, to jest opcja w windowsie przy kazdej karcie dzwiekowej. Musisz sprawdzic w specyfikacji sprzetowej samej karty jakie ma wzmocnienie sygnalu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
Konto usunięte
23 grudnia 2009 o 14:42
Zgłoś do moderacji
Wlasnie opcja +20dB swiadczy ze ma typowy przedwzmacniacz mikrofonowy. Upewnij sie jak bedziesz kupowala mikrofon co do przewodu laczacego mikrofon z karta. Musisz kupic kabel ktory fachowo bedzie nazwany Z balansowany na niezbalansowany. To znaczy ze po stronie mikrofonu bedzie standardowe zlacze XLR a po drugiej stronie ma byc jack MONO i ten koniec od strony komputera jest bardzo wazny. Jezeli ktos ci wcisnie kabel zbalansowany obustronnie to nie nedzie dzialal mikrofon. Jezeli nie bedziesz miala tego przedwzmacniacza to bedziesz musiala kupic przedwzmacniacz. http://www.allegro.pl/item861255302_przedwzmacniacz_mikrofonowy_ma_222_vivanco_stereo.html
Taki w zupelnosci wystarczy.
kaspo mężczyzna, 40
Kraków
Nagrań: 52, Postów: 6173
23 grudnia 2009 o 14:44
Zgłoś do moderacji
nie widziala w takim razie, ze mam zintegrowana karte z przedwzmacniaczem!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
Konto usunięte
23 grudnia 2009 o 15:07
Zgłoś do moderacji
Ten przedwzmacniacz moze ale nie musi wzmocnic ten mikrofon. Przeznaczenie jego jest zupelnie inne napewno nie podlaczanie profesjonalnego mikrofonu dynamicznego. Ale zanim wyda sie pieniadze na dodatkowe gadzety lepiej jest sie upewnic czy to nie wystarczy. Chociaz wiem ze wiekszosc kart soound blaster, audigi itp posiadaja gotowe przedwzmacniacze. Sa nawet takie ktore maja wbudowany programowy processor effektow poglos, itp.