28 lipca 2012 o 22:24
Zgłoś do moderacji
Mam zamiar kupić laptop... ale chciałabym w audacity nagrywać covery, ale nie na mikrofonie wbudowanym tylko na dynamicznym. Czy jest szansa, że te nagrania będą w dobrej jakości ?
28 lipca 2012 o 22:45
Zgłoś do moderacji
To czy nagrywasz na laptopie, czy komputerze stacjonarnym nie ma najmniejszego znaczenia,
kwestia jakości nagrania wynika z jakości posiadanego mikrofonu i interfejsu.
kasiaf kobieta, 25
Nagrań: 0, Postów: 889
29 lipca 2012 o 00:09
Zgłoś do moderacji
kasiaf pisze:
I jeszcze od karty dźwiękowej. ;]
Pisząc o interfejsie, miałem oczywiście na myśli interfejs audio z własną kartą dźwiękową
🙂
tigerzary mężczyzna, 48
Żary
Nagrań: 24, Postów: 69
29 lipca 2012 o 08:34
Zgłoś do moderacji
Problem polega na tym ze do PC dodatkową karte założysz a do laptopa to chyba nie możliwe. No chyba że się myle
gelek80 mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 2
29 lipca 2012 o 09:04
Zgłoś do moderacji
Jest cała mas interface na USB, kup też dobry mikrofon bo od niego zależy w dużej mierze brzmienie
Nie wiem jaki masz budżet.
Z mikrofonów, tak byś dobrze zabrzmiała i za rozsądne pieniądze to proponuje Audiotchnika Mb3k.
Da się go podłączyć do wejścia w laptopie. Za mikrofon u mnie zapłacisz 160 złotych.
Lepsze efekty uzyskasz z dodatkowym interface (kartą dźwiękowa) to jednak dodatkowy wydatek,
który jeżeli się tylko bawisz w śpiewnie nie ma na początku sensu. Jak będziesz chciała więcej (kilka mikrofonów, efekty, lepszą jakość)
Jeżeli masz jakieś pytania chętnie pomogę.
grzegorz@soundeffects.pl
Pozdrawiam
Grzegorz
29 lipca 2012 o 11:48
Zgłoś do moderacji
Mikrofon dobry już mam.. a mianowicie AKG P5...Na komputerze stacjonarnym działał świetnie.. lecz niestety ostatnio komputer się zepsuł. Jak podłączyłam mikrofon do laptopa brata to już nie było tak świetnie jak na komputerze stacjonarnym...
29 lipca 2012 o 15:29
Zgłoś do moderacji
tigerzary pisze:
Problem polega na tym ze do PC dodatkową karte założysz a do laptopa to chyba nie możliwe. No chyba że się myle
Do laptopa też założysz dodatkową kartę, z tą różnicą, że taniej będzie podłączyć kartę zewnętrzną,
niż kombinować od środka
🙂
gelek80 dobrze gada, jak mikrofon masz wyłącznie dla rozrywki i nie zależy Ci na idealnej jakości
to nie ma sensu szastać pieniędzmi. Choć sytuacja nietypowa - mikrofon masz, tylko sam laptop,
a dokładniej karta w nim go nie pociągnie...czyli i tak....
29 lipca 2012 o 16:51
Zgłoś do moderacji
Ja nagrywam na laptopie, ( na nie wbudowanym mikrofonie ) posłuchaj sobie moich nagrań.
To nie jest kwestia komputera, tylko mikrofonu : )
ja mam HP550 "
🙂
I ♥ rock !