15 kwietnia 2012 o 20:44
Zgłoś do moderacji
To wina mikrofonu czy ustawień... mikrofon mam kiepski ale sporo osób nagrywa np z laptopa i im az tak nie brzeczy....?
http://ising.pl/nagranie/15tidsul9a0,Amy_Winehouse-Back_to_Black
http://ising.pl/nagranie/15t2r1ds3s0,Lana_Del_Rey-Born_To_Die
ftalo mężczyzna, 29
RTA
Nagrań: 51, Postów: 220
16 kwietnia 2012 o 16:42
Zgłoś do moderacji
zapomniałem odpisać tu ,zamiast w piosence.
Mikrofon dynamiczny który znajdzie się w polu elektromagnetycznym zaczyna brzęczeć lub zniekształcać dźwięk-należy postawić go w innym miejscu,dokładnie przetestować jak działa poza isingiem
piotrek10020 mężczyzna, 32
Białystok
Nagrań: 1858, Postów: 347
20 kwietnia 2012 o 16:49
Zgłoś do moderacji
exciter Te buczenie u tej osoby jest od marca więc to nie kłopot z fleszem . Ja mam takie same buczenie w nagraniu jak dam w mikserze odsłuch . Pewnie ta osoba ustawiła sobie odsłuch wokalu przez co pojawiło się byczenie w nagraniu rada niech nagra bez odsłuchu i poda nagranie jestem pewien że buczenie ustanie
😉 .
ftalo mężczyzna, 29
RTA
20 kwietnia 2012 o 17:22
Zgłoś do moderacji
Wykład z fizyki? Przecież to nawet dziecko wie że mikrofon dynamiczny zamienia pole magnetyczne na elektryczne,dlatego reaguje na każde zakłócenia.
Nie trzeba szczytu wieży,tylko przystawić mikrofon do komputera czy jakiegoś przewodu. A teraz ludzie mają różne dodatkowe cuda na biurku,zakłócające no i brzęczy.
Można jeszcze zmienić mikrofon na elektretowy,pojemnościowy czy węglowy-one nie reagują na to
20 kwietnia 2012 o 18:05
Zgłoś do moderacji
mam 2 komputery obok siebie i chodza w tym samym czasie moze to od tego ?
20 kwietnia 2012 o 18:09
Zgłoś do moderacji
odsluch skasowalam ale i tak brzeczy tylko troche mniej
Białystok
20 kwietnia 2012 o 21:15
Zgłoś do moderacji
Jeżeli mniej buczy po wyłączeniu odsłuchu to musi być jeszcze coś włączone co daje resztę buczenia .
A używasz jakiegoś zewnętrznego miksera lub przedwzmacniacza czy tylko programowo w kompie wszystko ustawiasz ? .
Białystok
20 kwietnia 2012 o 21:23
Zgłoś do moderacji
Spoko zawsze pomogę jak będę wiedział jak pomóc
😉 . Ten problem z odsłuchem u siebie w mikserze przerabiałem więc wiedziałem że on robi buczenia tylko nie wiedziałem w jakim stopniu u Ciebie .
20 kwietnia 2012 o 21:28
Zgłoś do moderacji
u mnie mikrofon kiepski to jeszcze poteguje to efekt:{
ftalo mężczyzna, 29
RTA
21 kwietnia 2012 o 01:58
Zgłoś do moderacji
kabel do mikrofonu ma być ekranowany i nie zwinięty razem z innymi przewodami. Mikrofon najlepiej na statywie i jak najdalej od komputera i od kabli ,to wszystko przetestujesz włączając odsłuch.
Nie ma mikrofonów kiepskich tylko są bardziej czułe lub mniej czułe.
Jaki odsłuch robi zakłocenia? Jakieś bzdury,zakłócenia mogą dochodzić tylko do gniazda na mikrofon i nigdzie indziej
Białystok
21 kwietnia 2012 o 02:26
Zgłoś do moderacji
Wiedz włączając odsłuch w mikserze jest buczenie i mi nie wmówisz bo sam to testowałem . I to nie jest bzdura tylko prawda . Odsłuch w kompie nie daje buczenia ale go nie słychać .
ftalo mężczyzna, 29
RTA
24 kwietnia 2012 o 05:25
Zgłoś do moderacji
właśnie wpadl mi w ręce tani mikrofon "do kompa" choć to zwykły dynamiczny,brzęczy jak nie wiem co,kabel nie jest w ogóle ekranowany. No i tylko szkoda kasy,bo i wzmocnienie słabiutkie,a ja myślałem że do kompa to tylko elektretowe sprzedają,ale na allegro to lepiej nie kupować,bo same niespodzianki potem