sick135 mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 3
14 kwietnia 2012 o 01:20
Zgłoś do moderacji
Witam. Chcialbym zorientowac sie w jednej kwestii.. Otoz pare dni temu okazalo sie, ze spiewajac udalo mi sie wyciagnac d dwukreslne (tak przynajmniej stwierdzil moj sensei). W zwiazku z tym moje pytanie brzmi: czy mozna zaliczyc juz to do skali glosu tenora? Oczywiscie probowalem tam google'owac itp. sprawy, ale im bardziej zaczalem sie doszukiwac roznych detali, tym bardziej pogubilem sie w tym wszystkim 😃 Na polskiej wikipedii pisze niby, ze skala glosu tenora obejmuje zazwyczaj zakres od c do c2, ale jakos nie jestem co do tego do konca przekonany, bo jak ktos zacznie czytac sobie co nieco po angielsku: 'The typical tenor voice lies between C3, the C one octave below middle C, to the A above middle C (A4) in choral music, and up to high C (C5) in solo work' (źródło: en.wikipedia.org), to wychodzi jeszcze cos innego 😃 Tak wiec bym byl wdzieczny za jakies ewentualne wyjasnienia w tej sprawie. Za odpowiedzi z gory dziekuje i pozdrawiam
greenpath mężczyzna, 30
Nagrań: 86, Postów: 1135
14 kwietnia 2012 o 10:03
Zgłoś do moderacji
Chyba można. Weź sobie keyboard i sprawdź jeszcze.
http://www.plemiona.pl/8550629-52488-pl75.html?ref=player_invite_linkrl&ik=pILh
ftalo mężczyzna, 29
RTA
Nagrań: 51, Postów: 220
16 kwietnia 2012 o 16:32
Zgłoś do moderacji
ten opis z wikipedii jakiś zamotany.Powinni to narysować na wykresie gdzie jest ten przedział tenora,bo tak to sobie można pisać ,że pomiędzy czymś powyżej i poniżej plus cośtam jeszcze.
memphis mężczyzna, 33
Wrocław
Nagrań: 153, Postów: 343
16 kwietnia 2012 o 16:47
Zgłoś do moderacji
Amerykanie mają też trochę inne oznaczenia, a ta skala w Wikipedii jakoś mało oddaje realia
a kto umarł, ten nie żyje!
krysteq mężczyzna, 27
Nagrań: 0, Postów: 15
20 kwietnia 2012 o 19:33
Zgłoś do moderacji
To są takie... Jakby podstawowe krytertia. Jasne, że tenor może wyciągnąć d2 (D5). Wszystko zależy od twoich predyspozycji fizycznych.
sick135 mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 3
21 kwietnia 2012 o 00:39
Zgłoś do moderacji
'Moze wyciagnac' czy raczej spokojnie taki przecietny tenor wyciaga te d2?