Nie wiem czy do końca tytuł jest zrozumiały, chciałabym się dowiedzieć czy jestem alt'em czy np. sopranem.
A jeśli okazałoby się, że jestem altem to jakie piosenki właśnie pasują do tego "rodzaju" głosu.
Edytowano 26 sierpnia 2012 o 11:58 przez moderatora.
to raczej powinnaś wiedzieć dokładnie sama 🙂
jednak gdy nie jesteś pewna najlepszym dla cb rozwiązaniem szkoła muzyczna tam na 100% udzielą ci odpowiedzi.
Nawet na twoje najtrudniejsze pytania 🙂
a po co Ci to wiedzieć wtedy możesz mieć jakieś blokady typu jestem altem więc wysoko śpiewać nie mogę , Axl z GnR był prawdopodobnie z natury basem czy niskim barytonem , nie przeszkadzało mu to żeby spiewac mega wysoko .....
,,Czasami wolę być zupełnie sam
Niezdarnie tańczyć na granicy zła
I nawet stoczyć się na samo dno
Czasami wolę to niż czułość waszych obcych rąk,,
Nie jest mozliwe zeby taki bubek jak ja ogarnial tonacje od C2 do G4.... ktos mi kiedys (doswiadczona osoba)powiedzial że ze mnie moze byc solidna firma w tej kategorii no ale chyba bez przesady, a co do sluchu to sa slady stepowania sloni po moich uszach ale nie az takie zebym mogl sie az tak bardzo mylic 😛 a tak swoja droga to cos sie zepsulo podczas mutacji i ni hu hu sam nic czystego nie wyciagam... w tonacji ale nie czysto... chrypka, jakies wibratia i wgl nie panuje nad glosem 😛 czy jest wiec tutaj jakas bardziej (wiecej niz 5 lat spiewu ) osoba ktora pomoze rozwinac skrzydla?
Nie wiem ja mam od c-c2 lub C3-C5 czy jak tam się piszę jestem dziewczyną. 18 lat. 😛
A to jest albo tenor albo alt albo kontralt ale w to wątpię ponieważ nie cierpię robić gór lecz i tak je robię czasami i mi wychodzą lecz nie zmienia faktu że ich nie lubię.
Witam. Chciałbym się zapytać, czy ktoś potrafiłby odsłuchać jaki mam rodzaj głosu. Proszę o odpowiedź. W moich nagraniach możecie sobie odsłuchać i odpisać PM albo tutaj. Dziękuję i pozdrawiam!
Alty i Basy to bardzo rzadkie głosy, częstsze są barytony i mezzo-soprany. To że nie umiecie śpiewać wysoko jest spowodowane brakiem techniki a nie koniecznie głosem. Głosy liryczne są lekkie, a dramatyczne są bardzo donośne i mocne, to jest klasyfikacja operowa a nie rozrywkowa. Skala nie do końca określa rodzaj głosu bo taka Beyonce jest mezzo a schodzi do A2, to samo Mariah Carey.
Nadaje się to do czegokolwiek? Nagrywałam po 22:00 i dlatego minimum starań...
Jak gram na pianinie i robię rozgrzewkę to spokojnie idą mi dźwięki c- c2 lub jak kto woli (H2)C3 - C5. Nie wiem czym to się różni...
Jaki mam głos ? Alt , Mezzo - Sporan , Kontralt , Tenor ? 😆
Aneta Emi, z tego co można tak wstępnie określić jest to raczej Alt. Nie powinno się jednak określać głosu przed rozgrzewką (to nie jest wtedy zbyt poprawne).
Wtedy kiedy śpiewałaś górę (w czasie ok. 1:23) mocno napięłaś głos (innymi słowami nie zaśpiewałaś tego na luzie). Rozgrzewka zawsze pomaga w rozluźnieniu głosu. Była to dość wysoka góra, na którą by pełno dziewczyn narzekało, więc nie bierz sobie tego do serca.
Wykonanie może być. Nie jest mistrzowskie ale nie zależało Ci też na tym (napisałaś o braku starań).