29 marca 2012 o 19:30
Zgłoś do moderacji
Ściągasz na kompa audacity , bądź inny podobny program, wgrywasz podkład , który wcześniej ściągasz z neta. Potem dzielisz się tekstem z daną osobą. Śpiewasz swoją część w nutce , ta osoba się dogrywa. No i na końcu dodajesz to na yt i wklejasz na iSing.
Trochę roboty z tym jest , ale nie jest to trudne ; )
I ♥ rock !
29 marca 2012 o 19:32
Zgłoś do moderacji
(zglaszam sie by nagrać) Nie wiem czy to prawda , ale jakaś osoba mi pisała , że nagrywają osobno nagranie w sposób : pierwsze 2 linijki a potem kolejne się nie odzywa . Druga osoba śpiewa te linijki których tamta nie śpiewała . A potem to się łączy na jakimś programie(nie wiem czy to prawa)
ftalo mężczyzna, 29
RTA
Nagrań: 51, Postów: 220
31 marca 2012 o 05:57
Zgłoś do moderacji
Temat był już tydzien temu poruszany ale projekt umarł,a wystarczyło odświeżyć temat i poczytać.Dokładnie opisałem co należy zrobić.
1 Wybierasz osobę która wrzuci nagranie,albo ty albo ta druga osoba.
Teraz dzielicie zadania
1. Jedna osoba nagrywa sam wokal bez podkładu i wysyła w formacie mp3 drugiej osobie np mailem
2. Druga osoba nagrywa swój wokal oraz łączy go z twoim a na końcu z podkładem. Do montażu służą programy takie jak acoustica mixer,natomiast do edycji głosu audacity
Nie polecam robić wszystkiego jednym programem,bo można dostać zawrotu głowy,bez sensu.
Acha i nie zapomnijcie ustawić mikrofonów korektorem,żeby to jakoś brzmiało,a nie środek głosny a basy i wysokie w ogóle
Jak są chętni,to wysyłać nagrania,ja zrobię.
Ostatnia osoba która próbowała coś zrobić nie potrafiła zapisać swojego głosu w pliku mp3 i wysłać na maila,porażka...