27 marca 2012 o 12:23
Zgłoś do moderacji
Witam wszystkich użytkowników 🙂
Mam problem, chciałam zakupić keyboard do nauki gry, zaznaczam, ze mam zamiar uczyć się sama 🙂 i poszukuje modelu który bedzie do tego odpowiedni. Myślałam o Yamaha, bo słyszałam dobre opinie. Co wy na to? Kwota jaką chce przeznaczyć to 1000 +/-
Czekam na wasze rady i z góry bardzo dziękuje 🙂
27 marca 2012 o 14:06
Zgłoś do moderacji
nie bede nic juz pisac,
Edytowano 27 marca 2012 o 16:11.
MUZYKA? = ŻYCIE !
xbakusdaniox mężczyzna, 22
Wałbrzych
Nagrań: 126, Postów: 1253
27 marca 2012 o 14:17
Zgłoś do moderacji
Jak chcesz mieć ładne brzmienia i style w tej cenie to YAMAHA
moderator forum muzycznego"
"Pewna osoba natchnela mnie abym cos napisal na ten temat. Mianowicie chodzi o Klawisze firmy CASIO... Heh generalnie gralem juz na wielu klawiszach roznych firm i tych znanych ( korg, roland, yamaha ) ale tez i mniej jak ( alesis, E-mu, ensoniq i inne) i oczywiscie CASIO... Powiem tak, firma ta jest rozpowszechniona za swoje produkty elektroniczne takie jak kalkulatory, zegarki i keyboardy ale o tym juz nie mozna powiedziec ze jest to swietna produkcja. Jesli ktos zaczyna grac to jeszcze moze sobie pozwolic na ten instrument ale jesli ktos naprawde mysli powaznie o graniu to NIGDY CASIO!!!! To jest durna zabawka ktora przez swoje swiecidelka, nauke granie poprzez podswietlane klawisze i bajerny wyglad kusi ludzi ktorzy totalnie nie wiedza co i jak. Te keyboardy to tak jakbysmy do starego poloneza dolaczyli neony, spojlery, przyciemniane szyby,felgi, sportowy wydech i walneli jakis fajny lakier no ale przeciez to nadal polonez z tymi samymi bebechami wiec po co nam to, bez sensu wydana kasa... PS: jesli ktos chce grac na klawiszach to odradzam od razu CASIO!!!! NEVER!!!!! Kupcie sobie jakas yamaszke czyli cos juz na poziomie no oczywiscie jesli macie wiecej kasy to moze byc korg ale wszystko tylko nie zesrane CASIO!!!! Casio mozecie sobie kupic zegarki.... Pewnie wielu ludzi sie spyta ale co tak naprawde rozni sie miedzy np Casio a Yamaha. Odpowiedz jest prosta, pojdzcie sobie do sklepu odpalcie Yamahe i Casio i porownajcie sobie chodzby barwe dzwieku. Wszystkie dzwieki C. sa sztuczne nie maja barwy czego przeciwienstwem jest kazdy inny instrument nie bedacy wyprodukowany przez CASIO. Oczywiscie sa klawisze CASIO w cenie doprawdy eeee przerazajacej ale to samo i to jeszcze w lepszym wydaniu dostaniemy taniej kupujac inna firme. Nie dajcie sie zwiesc marnym swiatelkom, wielkiemu wyswietlaczowi i jakims innym gadzetom, ktore naprawde tylko tak ladnie wygladaja. Czy widzieliscie kiedys jakiegos klawiszowca w zespole grajacego na CASIO??? Ja nigdy....
konczac chcialbym jeszcze raz odradzic zakupienie instrumentu klawiszowego firmy CASIO. Jesli ktos ma jakies ,,ale" to ok, lecz daje glowe ze zawiedzie sie na nich. "
----------xbakusdaniox-----------
☺☼♪♫▬▬▬▬▬▬▬♫♪☼☺
praetor mężczyzna, 47
Nagrań: 0, Postów: 212
27 marca 2012 o 14:22
Zgłoś do moderacji
"Jeden sprawiedliwy robi diabłu więcej kłopotów, niż milion ślepych wyznawców"
Khalil Gibran
xbakusdaniox mężczyzna, 22
Wałbrzych
Nagrań: 126, Postów: 1253
27 marca 2012 o 14:35
Zgłoś do moderacji
praetor pisze:
zapraszam do lektury:
Jaki keyboard wybrać- Yamaha czy Casio???
Keyboard - co o nim myślicie ?
Keyboard
tam jest pełno spamu i nic z tego nie wynika, jak Pan jest moderatorem to niech Pan wywali te głupoty i zostawi tylko to co dotyczy keyboardów i przeniesie do jednego tematu
----------xbakusdaniox-----------
☺☼♪♫▬▬▬▬▬▬▬♫♪☼☺
praetor mężczyzna, 47
Nagrań: 0, Postów: 212
27 marca 2012 o 14:45
Zgłoś do moderacji
nie róbcie offtopa to tematy będą czytelne
😃
p.s nie jestem moderatorem
"Jeden sprawiedliwy robi diabłu więcej kłopotów, niż milion ślepych wyznawców"
Khalil Gibran
greenpath mężczyzna, 30
Nagrań: 86, Postów: 1135
27 marca 2012 o 15:48
Zgłoś do moderacji
xbakusdaniox pisze:
praetor pisze:
zapraszam do lektury:
Keyboard
tam jest pełno spamu i nic z tego nie wynika, jak Pan jest moderatorem to niech Pan wywali te głupoty i zostawi tylko to co dotyczy keyboardów i przeniesie do jednego tematu
Nie spamu tylko każdy przypadek jest indywidualny bo ja np. nie potrzebuje keyboardu do nauki tylko do grania.
A i nie wiem dlaczego kładziesz taki nacisk na "świecidełka, diody i neony" w keyboardach casio. Mam 2 stare złomy tej firmy i nie są najlepsze, grać się da ale funkcje (a raczej ich brak) mocno ograniczają. Ale nie mam tam żadnych podświetlanych klawiszy itp.
http://www.plemiona.pl/8550629-52488-pl75.html?ref=player_invite_linkrl&ik=pILh
28 marca 2012 o 09:12
Zgłoś do moderacji
[cytat=xbakusdaniox]praetor pisze:
zapraszam do lektury:
Keyboard
tam jest pełno spamu i nic z tego nie wynika, jak Pan jest moderatorem to niech Pan wywali te głupoty i zostawi tylko to co dotyczy keyboardów i przeniesie do jednego tematu[/cytat]
Jestem podobnego zdania. Widzę, że jednak nikt tu nie jest w stanie udzielić się w tym temacie.
Dzięki raz jeszcze i pozdrawiam.