kalinaj kobieta
Nagrań: 13, Postów: 15
5 czerwca 2013 o 15:01
Zgłoś do moderacji
Ja mam talent od urodzenia to jest chyba wrodzone.........
,, Miłość w swej prostej i nieśmiałej mowie, powie najwięcej, kiedy najmniej powie''
6 czerwca 2013 o 17:16
Zgłoś do moderacji
czy jak kupie sobie sam mikrofon do nagrywania to nie trzeba mieć słuchawek+mikrofonu????
camila050 kobieta, 20
...
Nagrań: 0, Postów: 30
24 czerwca 2013 o 11:24
Zgłoś do moderacji
mnie pani uczy śpiewu wystarczy robić różne ćwiczenia głosowe jak np.do re mi re do re mi re
i tak w kółko do cienkiego głosu przy skrzypcach
16 lipca 2013 o 20:33
Zgłoś do moderacji
Hej.
Mogę się odwołać do własnego doświadczenia xD Jako że jestem czynnym wokalistą i wiolonczelistą w zespole rockowym a przy okazji tez trenerem wokalnym.
Powiem wam Jedno.
Śpiewa się dla przyjemności. To zabawa, w której nie ma ocen. Jeśli śpiewacie i sprawia wam to frajdę to fantastycznie!
Oczywiście istnieją różne multimedialne kursy, książki, publikacje, nagrania, cokolwiek (internet to potęga jak wiecie xD).
Jednak i tak najlepsze efekty osiągniecie trenując z Trenerem. 🙂 Przede wszystkim dlatego że będziecie rozmawiać z człowiekiem który już umie to czego Wy chcecie się nauczyć. (tutaj najlepiej kierować się zasadą : zobacz jak śpiewa twój trener. jeśli stwierdzisz że śpiewa fajnie i przed wszystkim ci się to podoba, to jest duża szansa że nauczy cię śpiewać.)
Poza tym ogromny wpływ na to jak się rozwijacie ma wpływ to czy osoba z która trenujecie głos jest czynnym muzykiem (czy koncertuje, czy działa jako aktywny muzyk). Pamiętajcie że wokalista to przede wszystkim Muzyk!
Jest jeszcze kwestia techniki. Jak pewnie wiecie jest wiele szkół, wiele technik których można używać.
Większość wywodzi się z włoskiego "Bel Canto" co jest chyba najzdrowszą znana technika wokalną.
Jest wiele szkół i firm które "nauczają" śpiewania. Kwestia wyboru. Macie czuć się komfortowo i tyle.
Jeśli ktoś ma ochotę pogadać może mnie znaleźć na FB - Maciek ThE GuidE Szulc. Tak się nazywam,a pisze ponieważ nie potrzebuję być anonimowy 🙂
Pozdrawiam 🙂
kamelina kobieta, 24
Nagrań: 1, Postów: 1
18 sierpnia 2013 o 21:03
Zgłoś do moderacji
Z talentem do śpiewania trzeba się nauczyć. Oczywiście można to ćwiczyć, zapewnić sobie nauczyciela, który powie ci jak masz siedzieć, unosić głos itd, ale to nie będzie to samo...
Dobra herbatka, zawsze jest dobra <3
mitka kobieta, 27
Nagrań: 1, Postów: 373
18 sierpnia 2013 o 21:46
Zgłoś do moderacji
CVT jest spoko ;]
,,Czasami wolę być zupełnie sam
Niezdarnie tańczyć na granicy zła
I nawet stoczyć się na samo dno
Czasami wolę to niż czułość waszych obcych rąk,,
29 sierpnia 2013 o 17:01
Zgłoś do moderacji
emet23061993 Ma racje :3 Trening trening i bedzie czysto sama chodzę na nauke śpiewu
10 września 2013 o 11:58
Zgłoś do moderacji
Witam.
Wybijcie sobie z głowy forumowicze ściemę, że z talentem wokalnym trzeba się urodzić. To snobistyczne podejście mające na celu zniechęcić do nauki osoby bez wrodzonych predyspozycji. Wokalu, tak jak wszystkiego innego można się nauczyć. Śpiew to nie sport, w którym liczą się sekundy, czy kilogramy. Każdy śpiewa inaczej i każdy głos można wykorzystać.
Edytowano 10 września 2013 o 12:39 przez moderatora.