11 lutego 2012 o 20:43
Zgłoś do moderacji
Cześć wszystkim.
Mam pytanie, otóż, nagrywam filmy na youtube typu tzw. "let's play", gdzie komentuję, moje wrażenia z gry. Postanowiłem nabyć nowy mikrofon, i wybrałem Azusa DM604 do tego statyw, który nie robi większej różnicy oraz pozostaje mi końcówka wtyk. 6,35mm - 3,5mm.
Tutaj linki do aukcji z których zamierzam kupić te oto rzeczy:
Azusa DM604
http://allegro.pl/hit-mikrofon-dynamiczny-azusa-dm-604-gratis-lfx2-i2103986159.html
Statyw biurkowy
http://allegro.pl/solidny-statyw-mikrofonowy-biurkowy-z-uchwytem-i2064642313.html
Końcówke, na jakims muzycznym sklepie, bo tutaj właśnie się boje że jakość dźwięku będzię zła, bo z tego co przeczytałem na forum, końcówki muszą być bardzo dobre, a czasem poprzedzane jakimiś przedwzmacniaczami. i tutaj narusza się moje pytanie -> czy żeby uzyskać jakość dźwięku dobrą, musze jakieś dodatkowe rzeczy kupować? Czy zestaw tych 2 rzeczy (statyw nic nie zmienia) czyli końcówki + Azusa DM604, starczy i będę z niego zadowolony?
Wyczytałem również że moja karta dźwiękowa jest ważna, oto ona:
Realtek HD Audio output
z sterownikami Realteka
To chyba tyle, jak jakieś pytania co do sprzętu to zadawajcie tutaj, dodam jeszcze, że jestem zielony w tych wzmacniaczach.
Trochę chaotycznie, tutaj ułatwiona wersja pytania:
Czy jakość dźwięku wyżej wymienionego zestawu będzie zadowalający?
Jeśli tak, proszę powiedzieć jaką przejściówke wybrać (widziałem metalowe, pozłacane etc.)
To wszystko, czekam na pytania.
nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?
Nagrań: 63, Postów: 3351
11 lutego 2012 o 21:13
Zgłoś do moderacji
Mam dokładnie ten sam mikrofon i żeby uzyskać dobrą jakość dźwięku musisz dokupić przedwzmacniacz, albo jakiś mikser.. Inaczej odradzam ten mikrofon..
😉 Bez niczego brzmi kiepsko i tłumi..
nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?
11 lutego 2012 o 21:14
Zgłoś do moderacji
Aha... I przejściówka z dużego jacka na małego.
😉
11 lutego 2012 o 21:16
Zgłoś do moderacji
A jakieś propozycje jaki ten przedwzmacniacz musiałby być, lub ten mikser? albo jakaś dobra ta przejściówka?
nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?
11 lutego 2012 o 21:18
Zgłoś do moderacji
Napisz do Memphisa... On ma chyba ten sam mikrofon (w kazdym razie też AZUSA) i jakiś mikser i efekt jest bardzo fajny...
🙂
Ja mam dwie końcówki, całą metalową i jeszcze taką z gumą.. I nie widzę różnicy..
11 lutego 2012 o 21:21
Zgłoś do moderacji
A jakieś nagranie da się dostać do wglądu? Bo ja nie jestem jakimś muzykiem, i pewnie na jakość patrzę inaczej niż wy 😛 Tzn, że dla was złe, dla mnie może być okej, bo nagranie tak czy siak musi przejść przez program, gdzie sie go odszumi, poprawi itd.