Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
mortygirl pisze:
no tak ale mam nadzieję, iż jeżeli spiewa się do podkładu karaoke z yt - to już tej licencji nie trzeba mieć :] Oświećcie mnie😉
nie wszystko złoto co się świeci...
<<''Break Me, Shake Me''>>
mortygirl pisze:
no tak ale mam nadzieję, iż jeżeli spiewa się do podkładu karaoke z yt - to już tej licencji nie trzeba mieć :] Oświećcie mnie😉
anitabednaruk pisze:
Moi drodz. Inwigilacja istnieje, to wiem z własnych doświadczeń. Mój brat do dziś nie może się wykaraskać z nałożonej na niego grzywny ponad 16 tys. pln za piractwo... Tylko dlatego, że jego mądra siostrzyczka dzień wcześniej ściągała sobie film i zauważyła, że jak się kliknie "udostępnij" to się szybciej ściąga 🙂 Obejrzałam tylko jedną część, drugiej nie zdążyłam bo drugiego dnia rano wpadli panowie w czarnych garniturach i zarekwirowali cały komputer 🙂
nie wszystko złoto co się świeci...
greenpath pisze:
croc pisze:filipzkonopi pisze:A co bys zrobił gdybym ci ukradł rower?
Jest drobna różnica między dobrem materialnym a cyfrowym. Jak ukradniesz mu rower, to on go nie będzie miał. A jak skopiujesz MP3 czy grę, to nikomu jej nie odbierzesz. Korzystasz nielegalnie, odbierasz autorowi pieniądze, które dostałby, gdybyś zakupił.
Racja. Ja bym się nie obraził jakbym skomponował i wykonał jakiś utwór i by może i za darmo pobrało go załóżmy 50 000 osób.
mortygirl pisze:
no właśnie a na yt już mnie namawiali abym zaczęła zarabiać na ''swoich'' filmikach LOL no thx😉
dzięki za wytłumaczenie🙂
Edytowano 21 stycznia 2012 o 19:45.
adrianmasternak pisze:
A ile taka licencja może około kosztować ???
filipzkonopi pisze:
mortygirl pisze:no właśnie a na yt już mnie namawiali abym zaczęła zarabiać na ''swoich'' filmikach LOL no thx😉
dzięki za wytłumaczenie🙂
Tak dokladnie jest, ja takze dostałem taka informacje. Jednak gdy przeczytasz koncową umowe znajdzies w nim punkt w ktorym musisz posiadać licencje i prawa do utworu na ktorym znajdzie sie baner reklamowy. Jezeli ktos z twórców danego utworu zapyta czy masz licencje i udowodnisz ze ja masz to cie zostawia w spokoju. Jak nie bedziesz miala to bedziesz maila problem.
Posiadajac licencje placisz za utworu a automatycznie tworca dostaje pieniadze te ktore ty wydalas na licencje.
Zaloguj się, aby odpowiedzieć w temacie. Nie masz konta? Zarejestuj się!