greenpath mężczyzna, 30
Nagrań: 86, Postów: 1135
9 stycznia 2012 o 23:18
Zgłoś do moderacji
W tym roku wchodzi nowa matura.. Nie będzie można zdawać j. angielskiego dajmy na to na poziomie ...
.. chciałem w tym miejscu napisać rozszerzonym bo takiego nie będzie. Poziom będzie jeden, nie będzie wyboru.
Podobno wszystko ma być teraz trudniejsze, niemalże niemożliwe do zdania (tak przynajmniej twierdzą moi ,,wszechwiedzący" nauczyciele). Otóż jestem w klasie 2 LO, za rok sam będę miał okazję po(d)pisać się nad arkuszami z j. polskiego (też jednopoziomowy raczej ma być), matematyki, (tutaj wchodzi w rachunek tylko podstawa w moim przypadku) i nie wiem z czego jeszcze bo najśmieszniejsze jest to, że nie wiem co ja chcę wgl. zdawać na tym egzaminie dodatkowo.. Chciałem historię muzyki (jeszcze bym się załapał ale w roku bodajże 2015 chcą ją zlikwidować) ale ze względu na brak szkoły muzycznej (tzn. nie chodziłem do żadnej szkoły muzycznej) a samemu się raczej do niej nie przygotuję w rok (a szkoda bo sensu w innych przedmiotach nie widzę...) ,,Mocny" czuję się też z WOSu i moooże z geografii.
Bo bez matury z hist. muz. nie mam co marzyć o muzykologii na UW, a bez materiału i wiedzy ze sql muuz (2 stopni) to samo jest z Uczelnią F. Chopina w Wawce.
Ale w życiu chciałbym zajmować się muzyką i jeszcze raz muzyką i nie wiem co mam po tym LO zrobić.. Może Wy coś mi doradzicie ..?
Jakieś płatne uczelnie (to bym musiał robotę jakąś złapać) tego typu w kraju czy może nawet za granicą znacie (godne polecenia) ?
Albo zamiast iść na studia pozyczyć jakiś dobry sprzęt i założyć kapelę grajków na wesela xD ?
Czekam na Wsze opinie, sugestie, pomysły, wszelkie idee...
http://www.plemiona.pl/8550629-52488-pl75.html?ref=player_invite_linkrl&ik=pILh
memphis mężczyzna, 33
Wrocław
Nagrań: 153, Postów: 343
9 stycznia 2012 o 23:26
Zgłoś do moderacji
po maturze to chodziliśmy na.....
KREMÓWKI xD
A nie myślałeś o jakimś planie awaryjnym - co będzie, jak z muzyką nie wyjdzie, coś złego się stanie?? Dobrze mieć jeszcze coś w zanadrzu.
a kto umarł, ten nie żyje!
bocin mężczyzna, 35
Łódź Heliska
Nagrań: 15, Postów: 5446
9 stycznia 2012 o 23:27
Zgłoś do moderacji
Jedź do Londynu na zmywak. Przynajmniej zarobisz.
🙂
greenpath mężczyzna, 30
9 stycznia 2012 o 23:35
Zgłoś do moderacji
memphis pisze:
po maturze to chodziliśmy na.....
KREMÓWKI xD
A nie myślałeś o jakimś planie awaryjnym - co będzie, jak z muzyką nie wyjdzie, coś złego się stanie?? Dobrze mieć jeszcze coś w zanadrzu.
Niee wiem.. Muszę pomyśleć.
,,Jedź do Londynu na zmywak. Przynajmniej zarobisz.
🙂" tylko ja poważnie pytam.. ; )
bocin mężczyzna, 35
Łódź Heliska
Nagrań: 15, Postów: 5446
9 stycznia 2012 o 23:40
Zgłoś do moderacji
Odpowiadam jak najbardziej poważnie. Naprawdę zarobisz na londyńskim zmywaku.
greenpath mężczyzna, 30
9 stycznia 2012 o 23:44
Zgłoś do moderacji
Ok, przyjąłem, czekam na inne pomysły .
A może u nich na weselach grać .. ?
Bo skoro u nas się zarabia na tym po kilka ładnych stów albo 1000 zł na łeb za nockę (sobotnią) no to ich stawka w funtach to uuuu. ..
zesiu6 mężczyzna, 42
Worthing/Trojmiasto
Nagrań: 179, Postów: 399
10 stycznia 2012 o 00:24
Zgłoś do moderacji
widac, ze nie wiesz jak wyglada brytyjskie wesele
🙂
NiEmY!
jacekklo86 mężczyzna, 38
sTAROGARD gDAńSKI
Nagrań: 10, Postów: 901
10 stycznia 2012 o 13:05
Zgłoś do moderacji
studia albo praca !!! (czyli)
bezrobocie albo praca
pozdrawiam
J.B. (Jacek)
greenpath mężczyzna, 30
10 stycznia 2012 o 18:19
Zgłoś do moderacji
Ok, tylko myślę o studiach o jakimś dziennikarstwie (w sumie nigdy mnie do tego nigdy nie ciągnęło ale można spróbować), politologia, albo wydział geografii i studiów regionalnych też patrzyłem oraz kulturoznawstwo.. Raczej tam bd papiery składał ale jest jedno ALE : po tym podobno nie ma pracy a inżynierowie po politechnice są poszukiwani na skalę europejską.. Tylko, że nie pójdę na to bo z maty i chemii (z biologii w sumie też za dobrze nie jest u mnie) to 2 (3) najgorsze przedmioty w szkole.. Czyli o dostaniu się/utrzymaniu się na studiach z przedmiotów ścisłych nie ma co marzyć (fizykę jakoś ogarniam ale zawsze mam albo zagrożenie albo 3 xD)..
greenpath mężczyzna, 30
10 stycznia 2012 o 18:50
Zgłoś do moderacji
anitabednaruk pisze:
Ech, młodzi, pełni nadziei i obaw... 😃
Co masz na myśli ?
Muszę się jakoś ukierunkować przecież całe życie nie będę w domu siedział i na jakieś studia wypada iść, mieć jakiś zawód.. Właśnie to jest ta droga awaryjna, zanim zostanę tym muzykiem xD to muszę jakoś zarabiać.. np. taki politolog albo dziennikarz
😛 Przecież nie będę rowów kopał ani zamiatał ulic do 67 roku życia ; )
Konto usunięte
10 stycznia 2012 o 19:02
Zgłoś do moderacji
Nie mam na myśli nic złego... tylko to, że mając lat 17 możesz jeszcze być kim chcesz i jak chcesz... później życie troszkę komplikuje plany, zmieniają się poglądy i priorytety... ale od czegoś trzeba zacząc start w dorosłość i dobrze, jeśli jest to wybór kierunku studiów. Co do pytania w temacie - uważam, że zadane zostało trochę niepotrzebnie, bo jest to Twoja prywatna sprawa i nikt z forumowiczów nie podejmie za Ciebie decyzji. Obawiam się, że nikt nie podsunie też dobrej rady, bo każda z takich rad byłaby bardzo subiektywna i mogłaby nijak nie pasować do Twoich oczekiwań. Czego się więc spodziewałeś po założeniu wątku?
greenpath mężczyzna, 30
10 stycznia 2012 o 19:13
Zgłoś do moderacji
Oczywiście, że nikt tej decyzji nie podejmie, chciałem skorzystać z rad forumowiczów bo sam nie mogłem niczego wymyślić..