vikilok kobieta, 26
Nagrań: 2, Postów: 671
28 grudnia 2011 o 15:46
Zgłoś do moderacji
Od zawsze nagrywam się tutaj na zwykłym mikrofonie do skaypa za 15 zł, lecz zaczyna już szwankować.
Jutro chcę sobie kupić mikrofon z prawdziwego zdarzenia, jaki polecacie ?
piotrek10020 mężczyzna, 32
Białystok
Nagrań: 1858, Postów: 347
28 grudnia 2011 o 21:38
Zgłoś do moderacji
Ja od czerwca do nagrywania używam mikrofonu Novox NH-315 jest on dobrym mikrofonem godnym polecenia
😉 . Kilkadziesiąt godzin wyśpiewanych mam i działa dobrze używany codziennie .
xbakusdaniox mężczyzna, 22
Wałbrzych
Nagrań: 126, Postów: 1253
29 grudnia 2011 o 11:39
Zgłoś do moderacji
ja mam miki do bani i muszę dłubać w programach audio żeby coś było w miarę słychać
----------xbakusdaniox-----------
☺☼♪♫▬▬▬▬▬▬▬♫♪☼☺
memphis mężczyzna, 33
Wrocław
Nagrań: 153, Postów: 343
29 grudnia 2011 o 12:50
Zgłoś do moderacji
a to są jakieś liczniki wyśpiewanych godzin??
technika poszła do przodu xD
a kto umarł, ten nie żyje!
piotrek10020 mężczyzna, 32
Białystok
Nagrań: 1858, Postów: 347
30 grudnia 2011 o 02:07
Zgłoś do moderacji
exciter pisze:
ja rozumiem że w samolotach podaje się wylatane godziny, ale jeszcze nie słyszałem żeby ktoś (np. sprzedając mikrofon) podawał przy nim wyśpiewane godziny 😃
No ja nie jestem sprzedającym a napisałem ile ja na nim wyśpiewałem i że działa dobrze bez awaryjnie no oprócz naprawy zasilacza oddałem do sklepu i mi naprawili ale na czas naprawy dali nowy bo jak pytał czy mi jest potrzebny to powiedziałem że codziennie więc dał na te dni co naprawiał .
memphis pisze:
a to są jakieś liczniki wyśpiewanych godzin??
technika poszła do przodu xD
No nie ma licznika ale zsumowałem tak mniej więcej czas nagrań które tym mikrofonem nagrałem i już będzie kilkadziesiąt godzin nagrań na nim i jest wart swojej ceny . Zresztą w nagraniach od czerwca można zobaczyć jak on nagrywa a jak nagrywała kamerka jak nie miałem mikrofonu jakość nagrania jest o wiele lepsza .
kamilchw mężczyzna, 31
Nagrań: 0, Postów: 1
11 stycznia 2012 o 20:09
Zgłoś do moderacji
Ja mam słuchawki z mikrofonem od Skype,
http://allegro.pl/sluchawki-z-mikrofonem-renomowanej-marki-esperanza-i2048159668.html
Dokładnie to co podałam... Ale czasami właczączam zwykłe głośniki i nagrywam z podkładem....I tak jest o wiele lepiej..
Troche mi szumi..ale mam blisko komputera mikrofon...
MUZYKA? = ŻYCIE !
11 stycznia 2012 o 20:26
Zgłoś do moderacji
O skoro się znacie, to może mi doradzicie.
Ja śpiewam na lapku, ale mam problem z nagrywaniem. W lapku mam mikrofon i kamerkę, ale gdy chcę się nagrać to słychać tylko lekki szum przy głośniejszych dźwiękach. Czy można coś na to poradzić ?
greenpath mężczyzna, 30
Nagrań: 86, Postów: 1135
11 stycznia 2012 o 21:43
Zgłoś do moderacji
Ja kupiłem kamerkę internetową za 70 zł 4Tech'a i co się okazało ??
Że mam wbudowany mikrofon ! Samą ideą była kamerka, miałem też mikrofonik ze słuchawkami i ten mikrofonik przy tym z kamerki był 30 razy gorszy !
Szum i tak jest ale czułość jest kilkadziesiąt razy większa i ogólnie słychać lepiej, tylko ten szum pozostał..
http://www.plemiona.pl/8550629-52488-pl75.html?ref=player_invite_linkrl&ik=pILh
19 stycznia 2012 o 13:51
Zgłoś do moderacji
Wygodniejszy jest mikrofon ze słuchawkami, czy kupić po prostu sam mikrofon? Co Wam lepiej działa?
greenpath mężczyzna, 30
Nagrań: 86, Postów: 1135
19 stycznia 2012 o 13:52
Zgłoś do moderacji
montenegra pisze:
Wygodniejszy jest mikrofon ze słuchawkami, czy kupić po prostu sam mikrofon? Co Wam lepiej działa?
Na pewno mikrofon bez słuchawek jakiś w miarę porządny będzie 100 razy lepszy od tego pierwszego. Bo ze słuchawkami zwykle jest do skypa.
http://www.plemiona.pl/8550629-52488-pl75.html?ref=player_invite_linkrl&ik=pILh
jpreston mężczyzna, 45
Poznań
Nagrań: 166, Postów: 416
19 stycznia 2012 o 13:56
Zgłoś do moderacji
Ja mam mikser Behringera 1002 fx i mikrofon Alpharda 69MV i nie narzekam
🙂 Tylko muszę sobie popfilterek kupić jeszcze bo puki co zmontowałem sobie z Rajstop koleżanki
🙂
(...) Ono jest jak powietrze.
Bez niego, bez miłości,
Bez gniewu, bez smutku,
Jest się jak maszyna.