24 grudnia 2011 o 14:44
Zgłoś do moderacji
Witam chciałbym się dowiedzieć dlaczego nie mogę podkręcić basu w mikserze Phonic mu1202 . Proszę o Porady Pozdrawiam
Konto usunięte
24 grudnia 2011 o 15:08
Zgłoś do moderacji
chodzi mi o mikser Phonic mu 1202 podłączony mam do laptopa głosniki Alto elvis 15a MKII kolumny aktywne 2 drożne . Puszczam muzyke z laptopa ale słychac jest mało basu na kolumnach . czy w mikserku moge zwiekszyc bac czy nie da rady
Konto usunięte
24 grudnia 2011 o 15:30
Zgłoś do moderacji
Pokrętło "Low" przy kazdym kanale odpowiada za niskie tony. Lecz w normalnym ustawieniu powinieneś słyszeć niskie tony bez problemu. Jezeli nie uzyskasz własciwego wzmocnienia basów to moze to znaczyć ze głosniki mają odwróconą fazę.
24 grudnia 2011 o 15:47
Zgłoś do moderacji
czyli jak moga miec odwrocona faze . laptopa mam podlaczonego na czincz 3.5mm. http://www.ceneo.pl/5062205 zdjecie miksera mam podlaczonego laptopa pod te miejsze czincze 3,5mm
Konto usunięte
24 grudnia 2011 o 17:28
Zgłoś do moderacji
To masz źle podłaczone. Sygnał wchodzacy do wejscia chinch w mikserze nie przechodzi przez zaden korektor. Nie masz wiec mozliwosci podkrecnie barwy. Musisz podłaczyć do wejscia stereofonicznego 5/6 lub 7/8 Wtedy bedziesz miał mozliwosc regulowania barwy.
24 grudnia 2011 o 17:53
Zgłoś do moderacji
wlasnie to tez mie zastanawialo bo tylko wyjscia mikrofonowe maja do ustawiania barwy tonu . tam wpiac wiec dzeki od laptopa tak . a 2 pytanie to jak moge uruchomic procesor efektow . niestety nie mam instrukcji obslugi w jezyku Polskim
Konto usunięte
24 grudnia 2011 o 18:03
Zgłoś do moderacji
Ok , wiec jak podłaczysz mikrofon do wejscia pierwszego to pokrętło EFX kontroluje wysyłke sygnału do processora effektow.
Aby effekt wrócił na głowne wyjscie mix musisz wyłaczyc przycisc EFX RTN , ma być do góry wycisniety. Teraz pokrętło nad tym przycisckiem reguluje głosnosc pogłosu wzgledem miksu. Pokretło PROGRAM ustawia rodzaj pogłosu a PARAMETERS reguluje effektem który wybrałes .
Aha i jeszcze aby processor był aktywny musisz wcisnąc przycisk EFX na on.
24 grudnia 2011 o 18:11
Zgłoś do moderacji
o to wlasnie mi chodzilo Kolego . a do czego sluza (low cut )przyciski
Konto usunięte
24 grudnia 2011 o 18:57
Zgłoś do moderacji
Gdy spiewasz przez mikrofon lepiej jest właczyc Low Cut , wtedy wszystkie niskie czestotliwosci sa słabiej słyszalne dla mikrofonu. Ma to znaczenie gdy naprzykład statyw z mikrofonem ustawiony jest blisko kolumny basowej, gdybyś nie właczył tego filtra to aparatura sie "wzbudzi ".
24 grudnia 2011 o 18:59
Zgłoś do moderacji
ok dzieki za wyczerpujace odpowiedzi . jak bende mial problem z czyms to napewno sie odezwe pozdrawiam wesolych swiat
31 grudnia 2011 o 10:05
Zgłoś do moderacji
Witam kolego zrobilem tak jak mi mowiles podlaczylem w wejscia 3 i 4 i gra a czy musi byc balans ustawiony tak jak mi napisales ze 3 w lewo a 4 w prawo
komar106 mężczyzna, 38
Wrocław
Nagrań: 290, Postów: 621
31 grudnia 2011 o 11:59
Zgłoś do moderacji
musi być
😉 wtedy sygnał leci w stereo a nie w mono
😉
http://komar106.wrzuta.pl/