Michael Jackson to jeden z najwybitniejszych i najbardziej ekscentrycznych artystów muzyki popularnej XX wieku, który bił wszystkie rekordy powodzenia. To również pierwsza gwiazda globalna. Nazywany Królem Popu. Zmarł 25 czerwca 2009 roku.
Jacko był zarówno wysokiej klasy wokalistą, kompozytorem, autorem tekstów, producentem nagrań, instrumentalistą oraz niezrównanym tancerzem i choreografem.
MICHAEL JACKSON sprzedał największą liczbę płyt w historii fonografii - ponad 210 milionów egzemplarzy. Na swoim koncie ma również najlepiej sprzedający się album, największą liczbę nagród przyznaną jednemu artyście, największe trasy koncertowe (łącznie ponad 15 milionów osób), najwięcej przebojów artysty, które dotarły do pozycji pierwszej, największe kiedykolwiek podpisane kontrakty. To tylko niektóre z jego wyczynów
Zawsze marzyłem o tym, żeby umieć opowiadać historie, które rodzą się w mojej duszy. Chciałem siadać czy kominku i opowiadać ludziom te historie - malować przed nimi obrazy, doprowadzać ich do śmiechu i do łez, w wyobraźni zabrać ich wszędzie. Chciałem poprzez te opowieści poruszać ich dusze i zmieniać je. Zawsze o tym marzyłem. Czasem wydaje mi się, że naprawdę potrafiłbym to robić.
Michael Jackson (198
😎
Moje dzieciństwo zostało kompletnie mi zabrane, nie było świąt bożego narodzenia, nie było urodzin. To nie było normalne dzieciństwo. Żadnej przyjemność dzieciństwa. To wszystko zostało wymienione na ciężką pracę, zmagania, i ból. I ewentualnie materialny i profesjonalny sukces. Ale jak i okropną ceną, jest to, że nie mogę przetworzyć tej części mojego życia, ani czy zmieniłbym jakąś części mojego życia. Jednakże, dziś, kiedy tworzę moją muzykę czuję się jak instrument natury. Zastanawiam się, jaki zachwyt musi czuć natura, kiedy otwieramy nasze serca i wyrażamy dane nam nasze od Boga talenty.
Michael Jackson (1993)
Nie było takiej rzeczy, o którą bym prosił i jej nie otrzymał. Nie chodzi o rzeczy materialne. Powiem ci coś, czego nie mówiłem wcześniej i jest to prawda. Nie mam powodów, żeby kłamać i Bóg mi świadkiem, mówię prawdę. Myślę, że wszystkie moje sukcesy i sława, których pragnąłem - pragnąłem ich, bo chciałem być kochanym. To wszystko. To jest cała prawda. Chciałem, żeby ludzie mnie kochali, naprawdę mnie kochali, bo nigdy nie czułem tej miłości. Powiedziałem wiem, że mam zdolności. Może gdy będę pracował nad moimi umiejętnościami, ludzie pokochają mnie bardziej. Chciałem tylko być kochanym, bo myślę, że to bardzo ważne mieć tę świadomość i mówić innym, że się ich kocha, patrzeć w ich oczy i powtarzać to.
Michael Jackson (2001)
Chciałbym żyć w świecie, na którym panuje pokój i nie ma głodu. W świecie, w którym ludzkość nie zna cierpienia. Wierzę, że mogę pomóc w osiągnięciu tego celu, jeżeli pozstanę zdrowy duchem i ciałem. Wierzę, że jeżeli będę żył dobrze, mogę dożyć 150 lat.
Michael Jackso
jeste czlowiekiem malo muwiocym i wstydliwym nie umie rozmawiac z ludzimi kocham muzyke i chce pomagac poczebujocym nie nawidze wojen