kedzior mężczyzna, 40
Łask

Nagrań: 7, Postów: 8
3 grudnia 2011 o 23:49
Zgłoś do moderacji
Znalazłem w necie zupełnie przez przypadek kurs nauki śpiewu, czy myślicie, że warto byłoby się tym zainteresować, czy można się nauczyć śpiewać przez Internet lub też z filmów na DVD? Troszkę kosztuje ten kursik więc się zastanawiam -> http://kurs-spiewu-online.interkursy.pl/p/9325/
Muzyka to pikno rzecz
matsohn mężczyzna, 32
Lublin

Nagrań: 10, Postów: 107
4 grudnia 2011 o 07:44
Zgłoś do moderacji
Wiesz co rozmawiałem kiedyś z nauczycielem śpiewu i mówi że nie warto. Dlaczego? Każdy głos wymaga indywidualnych ćwiczeń. Niektóre ćwiczenia Ci mogą pomoc zaś te inne zniszczyć głos. Sam korzystałem z podobnego kursu i odradził mi niektóre ćwiczenia. No ale decyzja zależy od Ciebie. Jeśli tak naprawdę chcesz nauczyć sie śpiewać może wystarczy poszukać nauczyciela? Pozdrawiam.
matsohn
Konto usunięte

4 grudnia 2011 o 11:57
Zgłoś do moderacji
Myślę, że jeśli nie chcesz "profesjonalnego" kursu, tylko coś bezpiecznego i lajtowego, to wygodniej Ci będzie poszperać w necie, znaleźć jakieś ćwiczenia na głos (sama nieraz na takie trafiałam), niż wydawać kasę na coś (fakt, te 79zł to nie majątek, ale nawet tyle nie warto inwestować), co może się okazać nietrafione.
14 lipca 2016 o 13:57
Zgłoś do moderacji
Chętnie dam jakieś rady ponieważ chodziłam na takie lekcję wokalu.
Żeby się nie męczyć ćwiczyć oddychanie pieska, i wiertarki.
...
14 sierpnia 2016 o 12:46
Zgłoś do moderacji
[cytat=]Myślę, że ten akurat kurs jest nic nie warty...
Dlaczego? Dlatego, że kosztuje TYLKO 79 zł... W dodatku, 5 lekcji nie można chyba uznać za kurs, który nauczy Cię profesjonalnego śpiewu... Popytaj ludzi ile czasu zajęło im wykształcenie swojego wokalu... Ile pracy w to musieli włożyć... Czyli kilka banalnych wskazówek on-line jest w stanie to zrównoważyć...? Nie sądzę...
Poza tym, tak jak kolega wyżej wspomniał, każdy głos wymaga indywidualnego podejścia...
Już nie wspomnę o tym, że ten "kurs" stworzyła jakaś nikomu nie znana osoba... Wygląda na to, że każdy może sobie nagrać kilka takich lekcji, zaprezentować jakąś rozgrzewkę i ćwiczenie (udostępniane w necie za darmo, wystarczy poszukać), opublikowac i już możesz być ekspertem w dziedzinie śpiewu 🙂
Odradzam 🙂[/cytat]
ja mam dopiero 9 LAT a śpiewam już 6 LAT i nadal nie jestem doskonała
Dagmarka lat 9 :)