26 listopada 2011 o 17:42
Zgłoś do moderacji
Witam ; ) Zakupiłam dziś mikrofon firmy thomson M135 . Podłączyłam z przodu kompa 3,5 mm wtyczkę do tego czerwonego kółeczka. W panelu sterowania zaznaczyłam mikrofon Realtek AC97 Audio. Kiedy wzięłam testowanie sprzętu nie wykrywa mi mikrofonu. Co zrobić?
piotrek10020 mężczyzna, 32
Białystok
Nagrań: 1858, Postów: 347
27 listopada 2011 o 15:22
Zgłoś do moderacji
Te kółeczko jest raczej różowe nie czerwone . A spróbuj z tyłu czy taki sam efekt będzie podłączając pod różowe wejście czyli mikrofonowe . Sprawdż też czy w ustawieniach nie jest wyciszony mikrofon .
imbirtv kobieta
Nagrań: 0, Postów: 4
27 listopada 2011 o 15:41
Zgłoś do moderacji
co do twojego problemu to jak up napisał pokombinuj z wejściami bo ma racje że kółeczko jest różowe, nawet w słuchawkach z wbudowanym mikrofonem masz różowa wtyczkę
kaspo mężczyzna, 40
Kraków
Nagrań: 52, Postów: 6173
27 listopada 2011 o 16:02
Zgłoś do moderacji
no tak, w sumie przy takim problemie kolor koleczka jest najbardziej istotny xD
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
27 listopada 2011 o 20:56
Zgłoś do moderacji
oj tam miałam na mysli czerwone xd mikrofon nie jest wyciszony. Gdy podłączam i właczam mono 1 i 2 ( czy coś takiego) to szumi mikrofon ale nie słychać tego co się mówi do mikrofonu
😕
xbakusdaniox mężczyzna, 22
Wałbrzych
Nagrań: 126, Postów: 1253
27 listopada 2011 o 21:11
Zgłoś do moderacji
ja tam mam też mikrofon dynamiczny i on bez wzmacniacza nie działa nawet jak się da +30dB w ustawieniach
----------xbakusdaniox-----------
☺☼♪♫▬▬▬▬▬▬▬♫♪☼☺
Białystok
28 listopada 2011 o 01:43
Zgłoś do moderacji
Ja mam mikrofon dynamiczny bezprzewodowy i w mikrofonie i w odbiorniku mam pokrętło do regulacji czułości może u Ciebie też jest takie ustawienie czułości a te trzaski to pewnie jest spszężenie od głośników bo 10 lat temu kupiłem mikrofon za 35 ZŁ philips i podłączyłem do radia to tak mi sprzęgał że musiałem daleko od radia stać by wyeliminować sprzężenie ten co teraz bezprzewodowy mam to kosztował owiele więcej i nie sprzęga .
Wałbrzych
28 listopada 2011 o 09:43
Zgłoś do moderacji
to jest chyba taki to pokrętła nie ma.
Wkleiło się - ale jestem kreatywny
😃
☺☼♪♫▬▬▬▬▬▬▬♫♪☼☺
unexpected mężczyzna, 34
★★★★★★
Nagrań: 862, Postów: 277
28 listopada 2011 o 15:32
Zgłoś do moderacji
niezbedny moze okazac sie w tym zestawie przedwzmacniacz
Białystok
30 listopada 2011 o 22:02
Zgłoś do moderacji
xbakusdaniox pisze:
Wkleiło się - ale jestem kreatywny 😃
No wiesz w moim mikrofonie też pokrętła nie widać bo jest pod obudową otwór w którym śrubokrętem lub pilnikiem się obraca i robi się mniej lub bardziej czuły i pewnie bym o tym nie wiedział jak bym na instrukcji obsługi nie sprawdził co to za otwór a na to się nakręca obudowę metalową i nie ma ani pokrętła ani otworu a jednak jest regulacja czułości . Najlepiej sprawdzić w instrukcji obsługi .
Wałbrzych
1 grudnia 2011 o 08:36
Zgłoś do moderacji
piotrek10020 pisze:
xbakusdaniox pisze:
No wiesz w moim mikrofonie też pokrętła nie widać bo jest pod obudową otwór w którym śrubokrętem lub pilnikiem się obraca i robi się mniej lub bardziej czuły i pewnie bym o tym nie wiedział jak bym na instrukcji obsługi nie sprawdził co to za otwór a na to się nakręca obudowę metalową i nie ma ani pokrętła ani otworu a jednak jest regulacja czułości . Najlepiej sprawdzić w instrukcji obsługi .
Bo może masz jakiś wzmacniacz w środku obudowy i coś do regulowania. Ja zepsułem mikrofon, zdeptałem go przypadkowo i w środku była tylko membrana jak w słuchawce, magnes i zwoje drutu. Wniosek - dynamiczny był
😃
☺☼♪♫▬▬▬▬▬▬▬♫♪☼☺
Białystok
1 grudnia 2011 o 19:06
Zgłoś do moderacji
xbakusdaniox pisze:
piotrek10020 pisze:xbakusdaniox pisze:
Bo może masz jakiś wzmacniacz w środku obudowy i coś do regulowania. Ja zepsułem mikrofon, zdeptałem go przypadkowo i w środku była tylko membrana jak w słuchawce, magnes i zwoje drutu. Wniosek - dynamiczny był 😃
Aha mój nie tak łatwo zdeptać bo ma metalową obudowę i jak górną siatkę odkręcam to jest plastikowy pierścień z gąbką w środku i z kulką na wierzchu . A ten wzmacniacz mam w mikrofonie i w odbiorniku fal mikrofonu więc u mnie jest dobrze ale tak się zastanawiam nie długo kupić mixer z różnymi efektami
😉 .
beata47 kobieta
Nagrań: 0, Postów: 7
21 grudnia 2011 o 22:19
Zgłoś do moderacji
Dostałam mikrofon MasterVoice DM-604 używany, chyba dynamiczny, nie znam się na tym, ale tak go opisujecie. Podłączam go pod to różowe wejście i nigdzie w panelu sterowania go nie mogę znaleźć. Czy potrzebny jest ten przedwzmacniacz? Bardzo proszę o poradę
tomdzek mężczyzna, 27
Garwolin
Nagrań: 0, Postów: 1257